Ustavno sodišče razveljavilo zmage partizanov v NOB, SDS napovedala še rehabilitacijo Rupnika

Modni trend Balkana “Rehabilitiramo da onaniramo” prehaja v sklepno fazo tekmovanja iger brez meja. Potem, ko so Hrvati rehabilitirali ustaškega kardinala Alojzija Stepinca, napovedali so tudi za Ante Paveliča, se je zgodila tudi rehabilitacija četniškega zločinca Draže Mihajlovića v Srbiji….

Modni trend rehabilitacij iz Balkana se je razselil praktično po celem svetu, vsi predlagatelji pa se sklicujejo na demokratične norme, da je treba rehabilitirati vsakogar, ki je prelil na hektolitre krvi, ne da bi sam izgubil kapljice in je njega dejanje skladno s kriteriji današnje Ustave države.

Američani tako zahtevajo rehabilitacijo za Harry S. Trumana, ki je z Enolo Gay razsvetlil dan preko 200.000 Japoncem, pa še Nixona, obeh Bushev in celo Obame, ki so s širjenjem demokracije poskrbeli, da so lahko ljudje v Vietnamu, Iraku, Libiji, Afganistanu in še kje, začeli življenja na povsem novih temeljih.

Resno žgočo debato o rehabilitaciji Adolfa Hitlerja so vodili tudi v Nemčiji, a so zamisel Merklove opustili zaradi pravne zanke, ker Hitlerja ni nihče ubil, ampak je storil samomor, življenje posameznika pa je nedotakljivo po Ustavi zgolj, ko se ga drugi dotika.

janez janša – “resnica mora priti na dan, četudi s kolono hidroterapijo”

Malo znano pa je dejstvo, da je bil ta modni trend rehabilitacij na Balkanu spočet ravno v naši mali podalpski in sicer že leta 1991, ko je janša s svojo SDS in RKC oporodami zahteval od naših sodišč prve rehabilitacije domobrancev v času NOB.

Po galaktičnih bojih je pobudnikom rehabilitacij v prvi janševi vladi le uspelo rehabilitirati škofa Gregorija Rožmana in Miho Kreka, znanih tudi kot izjemnih priznanih borcih proti nacifašizmu, ki imata poslej status borcev z izjemno pomembnim deležem osvoboditve Slovenije v času NOB.

Po rehabilitaciji domobranskih asov Rožmana, Kreka, ter janše, je zdaj očitno nastopil čas, da te zaslužene demokratične ugodnosti doletijo tudi kompletno domobransko gibanje, ki se je vtisnilo v nepozaben spomin slovenskemu narodu, z njih generalom Rupnikom na čelu.

Ustavno sodišče – “Razveljavljamo vse partizanske zmage med NOB zaradi neustavnosti !”

Ustavno sodišče je bilo tokrat pred izjemno težko odločitvijo, saj je moralo odločati o veljavnosti vsake zmage posebej, kakor tudi končne enotne Titovih partizanov med NOB, za katere so milijarde naivnežev po svetu in doma celih 70 let verjeli, da je to edina absolutna resnica.

Sojenje se je sicer začelo z rahlim zamikom, saj se je 8 od 9ih sodnikov samoizločilo iz odločanja, ker so se v preteklosti pred sodiščem sprehajali z jasnimi političnimi sporočili na plakatih in na belih majicah.

Končno odločitev, kakor tudi utemeljitev izreka sodbe, je pojasnil predsednik Ustavnega sodišča :
V zadnjih letih smo prejeli zelo veliko zahtev po oceni ustavnosti dogajanj v času NOB. Zato smo prednostno obravnavali vse obe zahtevi in ugotovili, da so bile v času NOB spočete številne napake, ki niso skladne z današnjo Ustavo.

Skladno z 92. členom naše ustave lahko namreč vojno ali izredno stanje z uporabo obrambnih sil odobri le DZ na predlog vlade in kot vemo vlada Cerarja, niti tri pred njim, ni podala nobenega zahtevka za boj proti okupatorju, torej je bilo dejanje partizanov v času NOB samovoljno in protiustavno.

Zato zaradi te kršitve Ustave razveljavljamo partizanski status nespornih zmagovalcev v NOB, kakor tudi vse prej kot zmagovalcev domobrancev. Obema stranema nalagamo povrnitev v prvotno stanje, torej da odigrajo novo vojno od začetka, v kateri se bo lahko v fer boju in brez običajnih menjav strani končno ugotovilo pravega zmagovalca.

Nova vojna se mora odviti brez politično ideoloških paberkov, da bo lahko konflikt čimbolj jasno, razumljivo izražen in bo vsem vse jasno v samo eni podobi. Skladno z Zakonom o vojskovanju pritožba na to odločitev ni možna in je torej dokončna.

S to odločbo pa dovoljujejmo tudi otrokom, da se lahko poslej, poleg partizanov proti Nemcem, igrajo tudi domobranci proti Nemcem, dokler ne bo v obnovitveni vojni znan novi zmagovalec NOB, saj jim je bila do sedaj ta otroška pravica do svobodnega izbora igre kršena.”

Leon Rupnik domobranska prisega (blog Don Marko M)

SDS napoveduje – “Rehabilitirali bomo tudi domobranstvo in Leona Rupnika, ter mu podelili spomenico narodnega heroja !”

Medtem, ko se na sodbo še niso odzvali še živeči partizani NOB, pa so svoje veselje hiteli pojasnjevati še živeči domobranci preko svojega vodje janše :

“S sodbo sodišča smo zadovoljni. Z našim bojem rehabilitacije dogajanj NOB smo SDS in slovenska RKC uspeli rehabilitirati škofa Rožmana in Kreka, postavili smo spomenik našim domobrancem v Grahovem, uvedli proslave v Rovtah, obenem pa smo dosegli, da imajo domobranski upokojenci in njih potomci višje pokojnine, kot borci NOB.

Še posebej smo zadovoljni, da se bodo poslej naši šolarji obvezno učili, da so bili Rožman, Krek in cel domobranski rod slovenski narodni heroji, ki so v času NOB osvobodili to državo pred nasiljem okupatorja.

Potvarjanje zgodovine Titovih partizanov in zagovornikov, da so bili oni edini zmagovalci NOB se je moralo enkrat končati, ker je bila naša vloga takrat bistveno bolj nepozabna, saj smo tisočim Slovencem omogočili standard bivalnih razmer, kakršnega do takrat niso poznali.

Povedati moram tudi, da je vsak poskus potvarjanja dokazane zgodovine nevarno, izprijeno in nenormalno početje, zato opozarjam partizane iz NOB, da po 70 letih prenehajo s tem početjem, čeprav jim je zdaj to naložilo tudi US, a pri njih se nikoli ne ve, ker, za razliko od nas, v vsakomur, ki napada Slovenijo in državljane vidijo samo sovražnika.

Dejstvo pa je, da če hočemo spoštovati izvedbo odločbe US, potem moramo še prej rehabilitirati našega generala Rupnika, ker nove vojne ne moremo odigrati tako prepričljivo brez njega.

Zato smo US že podali predlog, da Leona Rupnika rehabilitirajo po hitrem postopku in se mu omogoči dostojen pokop, da se bo vedelo kje je njegov grob, kot je to on omogočal tisočim Slovencem v NOB, ter da mu dodelimo spomenico narodnega heroja.

Prej kot US odloči o tem, prej lahko odigramo novo vojno, da bomo lahko tudi mi stari novi zmagovalci.”

Svojega veselja nad razsodbo US pa ni skrival niti Franc Rode, ki je na kratko strnil svoje misli :
“Janši sem poljubil roko, ker je opral krivično obsojeno katoliško domobranstvo med NOB in naše škofe povzdignil v svetnike. V naši Cerkvi smo ponosni, da še danes v parlamentu sedi naša stranka SD, ki ščiti naše interese za Boga, narod in domovino.

Veselim se že tudi rehabilitacije Leona Rupnika, našega vojaškega generala med NOB, ki je vzorno kazal kako se domoljubno boriti za svojo domovino in kako z gandijevskimi metodami poraziti okupatorja. Čas je, da si spravno priznamo, da bi Slovenija brez rupnika povsem drugače izgledala.”

Jože Možina bo snemal trilogijo “Rupnik, janša in jaz”

Režiser dokumentarcev Pričevalci, za katero je prejel tudi zlato plaketo za neverjetne zasluge Domobranskega društva v izgnanstvu, bo postal tudi novi režiser rehabilitacije domobranstva z njih narodnimi heroji “Rupnik, janša in jaz”, so sporočili iz sedeža na Trstenjakovi.

S scenarijem mu bo pomagal rehabilitiran Tone Krković, ki bo v trilogijo vključil tudi nastope svojega domobranskega pevskega zbora “Moja domovina”, katerega nobenega nastopa še ni zamudil predsednik Pahor, medtem ko bo Možina del in pol trilogije posvetil rehabilitaciji znamenite domobranske bitke za Turjak.

Preostali del in pol trilogije pa bo namenjen rehabilitiranim domobranskim junakom, v kateri bo zagotovo izstopala scena sprehoda janše po Titovi cesti v Ljubljani, medtem ko ga bo z leve in desne bučno spremljala množica 500tih statistov, ki se bodo vzporedno gibali z njim do konca Titove in tako ustvarjali epsko podobo tisočih gorečih privržencev nekega trenutka.

Iz šolskega ministrstva pa so že sporočili, da bodo letošnji učbeniki in delovni zvezki zgodovine, zaradi korenitih sprememb rehabilitacijske vsebine, prišli v knjigarne šele dva meseca po začetku šolskega leta, a ker bo zato gradivo slovenske zgodovine za 90% krajše, učenci ne bodo časovno prikrajšani za učenja novih znanj.

Don Marko M

Gremo nazaj

47 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Ustavno sodišče razveljavilo zmage partizanov v NOB, SDS napovedala še rehabilitacijo Rupnika

 1. Seveda,razgalil je komunistično zaroto proti Slovencem.Kot borec proti totalitarnemu komunizmu si to tudi zasluži.Nima propagandnih zaslug kot Tito ampak tu vsaj govorimo o Slovencu 😉

 2. Dragi naš Marko, sploh ne upam do konca prebrat 😛 mi je že na polovici slabo

 3. perfektno zbrano Marko, kapo dol 😉 ah tako je kruto, da sem pozabla dihat…

 4. te satire se bojim -ker ve poti naše politike peljejo po tej satiri -kar je grozno

 5. hehehe optimist -všeč mi je to da si optimist – vendar danes narod je tolk zaveden da neve kam bi šel – in zato je treba anrod osvestit da pozna resnico od potvorjene laži – in tukaj smo mi da povemo resnico -a ta je -DA SO PARTIZANI -NOB BILI EDINI UZ NAROD V OSLOBODILNEM BOJU PROTI FAHSISTOM NACISTOM DOMOBRANCEM ČETNIKOM USTAŠEM – – –IN ZATO VAŠA SATIRA MI NI VŠEĆ KER JE ZELO BLIZI RESNIČNEM STANJU V REPUBLIKI . —

 6. res je kruta, skoraj neverjetna, nikoli mi ne bo jasno zakaj se izdajalcem sploh dovoli govoriti o rehabilitacijah, čisti fanatiki, in mi to dovoljujemo….

 7. Predrag, kot vidim si tudi sam optimist……glede zavedenosti naroda pa mislim, da je lahko narod zaveden samo in zgolj toliko, kolikor si vsak posameznik sam dovoli….drugače pa hvala, da si si vzel čas za prebiranje, kakor vsem ostalim, a vse moje satire pač temeljijo na resničnosti ali predvidenju potencialne resničnosti, kar je sicer smisel satire…..možno je sicer spremeniti imena, a bistvo pač ostaja…..in ja, mislim, da prav vsi, cel svet celo, več kot odlično vemo, da so bili borci/partizani in zavedni državljani edini zmagovalci v času NOB in to odlično vedo tudi “rehabilitatorji”….to dejstvo se pač nikoli ne bo spremenilo, tudi s to satiro ne…..

 8. svoboda govora za resnico, ne za blodnje 😉 tu vas primorce obožujem ste malo bolj v večini in glasnejši, kavo častim, ko pridem na obalo !!!

 9. Tonta na nas narodu je red, da se odločamo, pa če imaš srce na desni ali na levi, pa da razmišljaš z glavo in jo skušat ohranjat čisto. Zato pa je potreben odklop od medijev in občasni beg od vsega, če je le možno …
  Na žalost imajo temne sile (tokrat kapital s svojimi priskledniki), zgodovinsko gledano, očitno spet “svojih 5 minut”. To pač spada zraven k človeški rasi. Takšni pač smo. Zgodovina se ciklično ponavlja.

 10. Vesna, ti kar pridi na obalo, a kavo častim jaz, ker smo pri nas navajeni tako obravnavati goste….šele od petega piva dalje je vseeno, kdo časti…. 😎

 11. tudi,če je samo satira,ki pa je v tej satiri malo resnice,ker bi vse desne stranke rehabilitirali vse okupatorjeve hlapce in jih proglasili za edine borce za demokracijo…vsi vemo,da se zgodovina ponavlja in porast fašizma ni novost,ker so ga angloameričani rehabilitirali ob kapitulacije italije…vse vodilne fašiste so postavili na čelo prve demokratične povojne vlade,ker so se bali pohoda in ideje komunizma…s pomočjo nacifašistov zda in eu širijo imperialistično demokracijo ,ki jo spretno izkoriščajo za svoje ekonomske,gospodarske koristi..vsa ta zahodnoevropska demokracija je ena velika laž,kjer je v prvi vrsti kapital,na zadnjem mestu je narava in človek…in tiste človekove pravice,ki jih zagovarjajo,so samo za določene elite,ki pa nimajo nič z navadnim človekom,ker nam vsak dan kršijo osnovne človekove pravice…

 12. Dobra .. sicer malce dolga, ampak saj vem kako je to, ko človeka zagrabi …

  Jaz sem se v “Butalskih pismih” namenoma in v naprej odločil za krajše objave. Bolj piknejo v sredico zavedanja.

  Komentatorji pa očitno niso dovolj seznanjeni s pojmom “satira”, ki VEDNO temelji na resničnih dogajanjih. Če resnice ni v ozadju satire je pač samo humoreska.

  Lp vsem skupaj – pa brez zamere
  Jure

 13. satira gor ali dol,komunizem je bil spoznan kot najokrutnejši totalitarizem zgrajen na lažeh in prevarah zato rehabilitacije nasprotnikov me ne čudijo.Đilas in Vodetova so marsikaj napisali o komunizmu in njihovi dediči nam še danes vladajo (in kradejo).

 14. @Igor
  hahaaahaahaaa .. hahaaahaahaaa .. hahaaahaahaaa ..
  Tak, s tako “močnimi argumenti” podprt komentar je prava “redkost” med dobro poučenimi. Gotovo zelo pozorno poslušaš pri maši – kenede? A’ je tvoj pop zelo zadovoljen s tabo? Te daje za vzgled?

  Igor – takole me nama, čisto po tihem, da ne bodo drugi slišali in se delali norca iz takega ognjevitega zagovornika domobrancev kot si sam …

  .. ti .. pa je tebi že kdo pojasnil razliko med komunizmom in samoupravnim socializmom v SFRJ? Ne? Uuuuu fante, fante – potem ti pa predlagam, da greš nazaj v OŠ obnovit nekaj detajlov polpretekle zgodovine, da se ne boš blamiral s svojo “kritiko” satiričnega zapisa – blamiral med resnimi ljudmi.

 15. Hehe,tebi bi treba marsikaj pojasnit…pa tako poučen iz komunističnih pravljic o socjalizmu 😛
  Ej ne boš verjel…severna Koreja ima v Ustavi “demokratična” republika.

 16. Igorček, Igorček .. jaz SEM TISTE ČASE ŽIVEL AKTIOVNO in to kot samostojni podjetnik oz. obrtnik. NIKOLI nisem bil član kake politične organizacije – ne prej ne zdaj.

  Pokrival sem celo YU tržišče .. srček zlati, se z letalom vozil k strankam .. vse na svoje stroške, s tem, da sem svojim delavcem pomagal finančno in fizično zgraditi lastne hiše ob tem, da so bili kraljevsko plačani, imeli mesec dopusta, vsako leto plačan 3 dnevni izlet z žepnino v München, 13-o plačo, kot smo takrat rekli novoletni nagradi in še marsikaj drugega.

  Veš TO je razlika med komunizmom in samoupravnim socializmom, kjer se je dalo z lastnim pridnim delom veliiiko zaslužiti za vse – tudi za zaposlene in ni bilo treba nič krasti in goljufati, kot počne zdaj tvoja generacija v kapitalizmu. To je ta razlika katere vi ne poznate in ne priznavate, ker vse verjamete popu v nedeljo.

  Vendar – priznam – tudi tam ni bilo vse super in ok .. saj take družbe (super in ok) človek še ni naredil.

  Pa da ne boš mislil, tudi mene je UDBA ganjala in imam grenke spomine na sosedsko lažno ovajanje zaradi katerega sem se moral celo izseliti iz Butal za dolgih 13 let. Pa kljub temu VIDIM in VEM kaj se dogaja – kaj je bil boljši in kaj je slabši sistem.

  In verjemi mi – danes je veliko, veliko slabše – sorazmerno seveda glede na razvoj.

 17. Jure čestitke, dobro si ga “zabil” njega in njemu podobne … !!

 18. Aktualen vic:

  “Japonci so izdelali robota za lovljenje lopovov. Najprej so ga poskusno poslali v Rusijo, tam je v 20 minutah ujel 100 lopovov. Potem so ga poslali v Italijo, tam je v 20 minutah ujel 200 lopovov. Nazadnje so ga poslali v Slovenijo, tu so v 20 minutah ukradli robota.”

 19. Ker je
  @pesimistični optimist
  ravno omenil robote .. danes NIHČE ne omenja pravih razlogov za tako porazno stanje v družbi.

  Osnovni RAZLOG je to, da se družba spet (kot nekoč davno med ‘industrijsko revolucijo’) v osnovi spreminja zaradi robotizacije proizvodnje, in ko politiki nakladajo o ‘novih delovnih mestih’, zavestno lažejo. Delovna mesta za ljudi izginjajo v proizvodnji, na kmetijah in tudi v gradbeništvu.

  Delavski razred se spreminja v ‘razred brezposelnih’.

  Dejstva:
  – Kitajska namerava do leta 2024 odpustiti skoraj 90% delavcev (kot so sami izračunali)
  – če boste gledali oddaje “How it is made” in “How it works” boste videli kaj vse zmorejo robotizirane linije DANES
  – če boste pogledali polnilnice piva (recimo) v njih skoraj ni videti več človeka – včasih pa je tam vrvelo od delavcev
  – na internetu si lahko ogledate novodobne kmetijske robote, ki obirajo grozdje in to le jagode – peclje izvržejo. En tak ‘traktor’ obere toliko kot 50 trgačev in brentačev ..
  – Kitajci imajo ‘3D printerje’ ogromnih dimenzij, ki namesto črnila uporabljajo beton in hišo z 240 m2 bivalne površine dobesedno natisnejo v enem dnevu (z vsemi inštalacijami). Cena take hiše je zanemarljiva v primeri s ceno parcele .. ne bom se spomnil točno ampak preko 25.000 € ni bila. V pripravi je printer, ki bo delal večstanovanjske 3 nadstropne hiše.

  Več si sami poglejte, saj je vse na internetu.

  Tako pridemo do tega da se je populacija kupcev drastično zmanjšala v svetu, ki lahko proizvede nekajkrat več dobrin kot jih potrebuje. Zaradi brezposelnosti kupci izginjajo in bodo dobesedno izumrli – postali zgodovina,
  če
  si ne bomo priznali, da je ortodoxna ekonomija mrtva znanost in je potrebno na osnovi UTD izgraditi novo ekonomijo, novo družbo, katera bo precej podobna socializmu oz. še kasneje bo temeljila na komunističnih načelih.

  V primeru pa, da kapitalisti in politiki tega ne bodo dopustili, si bodo pa lahko polna skladišča robe nekam zataknili, saj tisti, ki ne bo imel za hrano, ne bo mogel kupiti ‘Merđota’? Pa če mu ga bodo v akciji ponujali za 1€. Sledil bo popoln kaos in verjetno množični poboji sestradanih.

  O tem razpotju, na katerem se je našla družba se seveda pojavlja kup političnega manipuliranja s tako ali drugačno ‘resnico’ – tako enih kot drugih, saj v tej zmedi politična mafija lahko krade kupe denarja, ne da bi se zavedala, da bo ta denar v nekem trenutku postal le mrtva črka na bančnem ekranu, če bodo vztrajali v stari kapitalistični družbi.

  O tem so začeli pisati že pred 100 leti razni razumni ljudje – zdaj se pa dogaja zares.

  Danes pa vsi strokovnjaki v strahu molčijo o tej kruti resnici, ker ne poznajo pravega izhoda iz te zapletene situacije.

  Potem pa pride najbolj priljubljen butalski politik na govorniški oder, vzame prst iz nosa, popapa mucico in začne blebetati o novih delovnih mestih. Od kje? Si jih bo potegnil iz tiste luknje na delu telesa kjer hrbet izgubi svoje pošteno ime?

 20. Jure,srček,pa ti si pesimist u nulo.S čim si se ukvarjal,da se ti je splačalo z avionom do strank?To je kar potratna zadeva sa samostojnega podjetnika (razen referenta orožarskih poslov npr. 😀 )
  Robotizacija,moderni stroji in 3d printerji in ostala avtomatizacija zna bit res problem v prihodnosti ampak moraš se zavedat da ni samo to v življenju.Obstajajo še storitve malih podjetnikov od A do Ž (recimo od šivanke do ladje).Kam bi prišli če bi živeli samo od 1 panoge (kot se je razmišljalo v Jugi) ? (za primerjavo:a boš poklical Kitajce da ti skonstruirajo hišo poceni če bojo porabili še 5x več za pot do tebe?)
  Kdo ti bo dal UTD dandanes,ko imamo prepožrešen javni sektor poln bivših kadrov udbomafije,ki se od nikoli ne ukvarjajo kako ustvarit in prodat na trgu? (živijo pa lagodno ker jim denar pada dobesedno z neba-davkoplačevalski denar)
  Jaz ne razumem kako o UTDju sanjarijo (prav ta izraz) razni namišljeni socialisti s FDV,ki praktično nimajo delovne dobe na trgu dela ampak znajo odlično predavat razne pravljice iz polpretekle zgodovine.Predvojni komunisti so imeli odličen program (to moram POUDARIT) ampak prevara je za večino nastopila po vojni.Za nekatere pa že 1941.Za razmislek tudi likvidacija VOS Avgusta Praprotnika,slovenskega bankirja in kasneje industrialca.Jasno,nasledniki komunizma sploh ne marajo ustvarjat ampak samo neproduktivno predavat.Žal

 21. Ravno obratno je res: jaz sem celo moje dooolgo življenje neomajen optimist.

  V bistvu tole pišem zato, ker VEM, da bodo brali tudi drugi, ki ne bodo komentirali. Razprava s teboj je zaradi tvoje vatikanske prepričanosti (nekateri bi napisali opranoglasvosti) nesmiselna.
  ____________________________
  Tale del je pa namenjen tebi Igor

  Ukvarjal sem se pa z nekaj zelo donosnimi posli – tiste čase v rojevanju računalnikov – in samostojno izdelal kar nekaj zadev, ki so šle za med.

  Pa naj tebi osebno, ker očitno tega ne veš, pojasnim, da potovanje z letalom ni vedno namenjeno luksusu. Za mene je bila to čista računica. Če bi šel z avtom, bi potreboval 3 dni in se vrnil utrujen, da bi izpadel še četrti dan kar se dela tiče. Tako sem se pa vrnil s povratno karto že popoldan .. spočit in do večera uredil še kup drugih zadev (fizično delo na gradbišču pač zahteva tudi svoj čas). Kakorkoli .. človeku, ki ne ve niti tega zakaj poslovneži letijo z letalom in niti ne ve kaj je kramp, teh zadev nima smisla pisati.

  Ajde .. lepo se imej s svojimi linki vred, moli Boga, da ti bo šlo tako dobro kot ti gre zdaj in ti ne bo treba na novo graditi države, kot smo jo mi po WW2.

  Jaz bom pa naprej užival več kot zasluženo pokojnino, katero mi je vaša generacija povsem pokradla, čeprav sem jo redno “na full” plačeval celo svoje aktivno življenje. Na srečo sem to kar se dogaja tudi pričakoval, ker bi drugače crknil od lakote s to beraško penzijo (naj-hudič-nese-Rjavca-na-dno-pekla-press).

 22. ah…podjetnikov tvojega kova imam v okolici.Ravnotako vsi superpametni in tako ali drugače očitajo drugim neko vatikansko opranost.Bedasto.Kot podjetnik dobro veš,da nič ne pade iz neba ali od boga.Treba je delat.Podjetniki iz Juge so z blagoslovom KP dobili trg,mi danes moramo prodret na trg.Menda edina prednost je bila prej finančna disciplina-SDK.Danes treba že izsiljevat dolžnike po opravljenem delu. (da ne boš spet prehvalil tvoj samoupšravni socializem-SDK sta ukinila zadnja šefa Partije-sta že vedela zakaj-za zlorabo tranzicije in omogočit preživetje dedičem komunistične nomenklature)
  Me veseli,da priznaš “da ste gradili Jugoslavijo po WW2” ker nekdanji proleterci in današnja srenja to pripisuje kar Titu (pa glih on je živel na superveliki nogi in ni prispeval v pokojninsko blagajno skorajda nič)
  Smo malo zašli iz smeri…kot sem napisal podpiram rehabilitacijo generala Rupnika,podprl bom tudi rehabilitacijo vojaškega vodjo TIGR Danila Zelen in še marsikaj nas bo čakalo v prihodnosti 😉
  mimogrede,rehabilitacije NE pomenijo spremembe izida vojne,kar pomeni zmago KP vam ne more noben vzet 😉

 23. Igorče – hudo si me razjezil. Odgovor je namenjen drugim, tebe le zlorabljam kot povod za svoje pisanje. Na srečo izredno hitro tipkam (in berem) – zato se VSEM opravičujem za dolg odgovor.

  1
  TITO jaz pišem vedno z velikimi črkami, ker je bil najboljši politik kar jih je Balkan kdajkoli imel – Rupnika si pa nekam vtakni.

  TITO je bij največji sin, kar jih je rodil Balkan in še naslednjih 200 let se ne bo rodil niti podoben, ki bi mu segel do gležnjev.

  Vi cefizlji desnakarski sploh ne znate ločiti med osebno lastnino in zadevami, ki so bile v lasti države in so spadale pod “protokolarne objekte”. Nikomur na kraj pameti ne pade, da je federacija bila sestavljena iz držav, katere so vsaka po svoje urejale te lastne protokolarne objekte ter premično lastnino in vse pripisujete TITU. TITO je bil pač predesnik države in mu je to bilo na razpolagao. Kaj pa naj bi? Živel v garsonieri? Vosli zagamni – pojma nimate in kar nekaj kvasite.

  Koliko so pa otroci in vnuki od TITA podedovali? Veš morda .. če je bil tak bogataš? A ti povem? NIČ! Bili so reveži, ker TITO ni vzel nič za sebe. Jovanka je skoraj umrla od lakote, če je Srbija ne bi končno rešila leto ali dve pred smrtjo.

  Pa naj te vprašam: ali veš katerega državnika so na zadnji poti pospremili VSI, ki so takrat kaj veljali v svetu, na celem planetu – od kraljev, kraljic, predsednikov držav, OZNja itd itd itd.
  Rupnika?
  Ne, sinko nesrečni – ne Rupnika. TITO je bil takrat najbolj spoštovan politik vsega sveta in to kar vi desnakarji trobite so same in grde laži. Kaj podobnega se ni zgodilo prej, niti kasneje v zgodovini in se ne bo v bodočnosti .. na Balkanu mislim.

  In ko sva ravno pri “protokolarnih objektih in lastnini” ..
  Zakaj se pa danes ne jajcaš zaradi tega ker Butasto Pahorće ali pa Govedo Cmerarće, ali Sluzavo Rjafćece uživa s protokolarnimi avti, v protokolarnih objektih žere požrtije o katerih mi lahko le sanjamo?
  A danes je pa to v redu – al’ kaj?
  Boš še vedno volil iste ksihte roparske – kot že 25 let?
  Da te ni sram tvojega lažnivega jezika!!

  2
  In ne ti meni, da je “treba delat” – butl .. sploh ne veš, kaj pomeni vstajati ob 05:00, biti ob 05:45 v delavnici do 15:00 delati kot norec, da izpolniš naročila (ali cele dni in noči ko je bila nuja) potem pa do 11:00 na gradbišču nositi vedra bedtona, opeko, mešati beton na roke + furat familijo z dvojčki .. pa kaj bom takemu govoril, ki misli, da ve kaj se pravi delat, pa ni z macolo še nikoli enkrat udaril po betonu, kaj šele “štemal” betona po cele vikende? Ja gradili smo kot norci in to brez strojev z golimi rokami, ki so bile od žuljev (a veš kaj je to?) tako trde, da če bi ti takrat prisolil eno trdo klofuto (z odprto dlanjo – ker ne veš kaj klofuta sploh je) okol butaste kepe, bi ti počila koža na licu in bi mislil, da te je nekdo udaril z lopato.

  Ponosen sem na to, da sem živel v SFRJ, ponosen na to, da smo takrat vedeli kaj je prijateljstvo in je le malokdo razmišljal o strankarski politiki, ponosen, da sem pomagal s svojimi rokami graditi, ceste, vodovode po vaseh, ponosen, da sem bil v delovnih brigadah “udarnik” že kot 16 leten smrkavec, ponosen na to, da sem znal kot 21 letnik sam zaslužiti za svoj luxus s prodajo knjig, ponosen na diplomsko delo katerega nisem mogel prepisati iz interneta, ampak sem moral sam narediti vse od raziskave, statistične obdelave interpretacije.

  Na kaj ste pa vi ponosni?
  Na svoje laži?
  Internetno plonkanje, lepljenje dokumentov in ponarejanje dejstev, ki to nikoli niso bila?
  Na desetdnevno “vojno”, ki vojna po nobenem mednarodnem vojnem pravu sploh vojna ni bila in je bila njena edina posledica, da je nekaj sto alkoholikov prekvalificirala v veterane in to samo v desetih dneh?
  A sploh kdo ve kaj “veteran” pomeni?
  Na Janšo, ki je obogatel s prodajo orožja in krvjo Hrvatov, Srbov, Bosancev?
  Na to, da ste vsem zamolčali RESNICO o odcepitvi, ki je bila v bistvu samo in nič drugega kot v naprej planiran rop nekdaj cvetoče države?

  Na kaj takega je lahko ponosen le popoln umski invalid!

  Takole – jaz sem tule zaključil, ker se mi gabi debatirati s takimi kot si ti .. IN PONAVLJAM – POSEBEJ VAŽNO:
  tole v bistvu ni namenjeno tebi ampak normalnim ljudem, ki bodo to brali in znajo misliti. Ti pač ne spadaš med njih.

 24. eh ti petelinček Jurček…stare pravljice ne bom ponavljal odkar so končno na voljo arhivi.Tam dobiš vsa herojstva.Tudi tvoja “herojstva” mi niso tuja razen če res misliš da si edini v Sloveniji ki vstaja zgodaj in pozna kramp,mešalec itd.Raje si vzami kramp in pojdi na Dedinje….in tam ostani.Pa zmerjaj po hiši cvetja.Jaz sem bil v mladinski brigadi pri 12-ih in mi je zadostovalo. (ja,takrat se je dalo tudi po Titovi smrti).
  Kot podjetnik nič ne omenjaš hiperinflacijo.Kam si dajal marke? 😉
  10-dnevna vojna je trajala 11 (enajst) dni.Tisti dan prej je prvi strel padel v Divači.Kratka vojna je bila čista vojaško-diplomatska zmaga z minimalnimi žrtvami.Skratka,pregnali smo agresorja JLA.(še Kučan je povedal,da nam ne bo treba več odgovarjat Beogradu in plačevat požrešni JLA,Janša pa je pisal v Mladini,da smo prispevali kar 45% BDPja zanjo)
  Mladi rodovi bojo cenili samostojnost,ker jim bojo povedali v šolah,da je Slovenija samostojna po cca najmanj 600-tih letih ali od časov Velike Karantanije.Bo še kaj let preteklo,preden šole opustijo pravljice o komunizmu.

 25. Igor,

  ti boš moral najprej dojeti, da je osamosvojitev možna izključno, če je človek poprej osvobojen….dokler tega ne dojameš zastonj sanjaš o arhivih in Karantaniji, ter vsem vmes….

  drugače pa tole povem obema – iskreno se vama sicer zahvaljujem za vajine komentarje, ampak ker sta oba zašla iz naslovne tematike vaju vljudno naprošam, da se ustavita s tovrstnimi komentarji….hvala za razumevanje….

 26. Marko,jaz sem že dojel kakšna je bila osvoboditev pri nas.Lani sem celo podpisal 3. Majniško deklaracijo,ki vsebuje točko “želimo živeti v svobodni državi”
  aja,pa še to: prijatelj,ki se spozna na pravo mi je zagotovil,da ni mogoče razveljavit izid WW2 prek Ustavnega sodišča.Brez zamere,povedal mi je da je takšen tekst manipulacija

 27. Igor,
  mene sicer sploh ne moti, da si podpisal 3.majniško deklaracijo, sam je recimo ne bi nikoli niti če bi mi plačali milijone….razlog enostaven – če sta imeli deklaraciji 1917 in 1989 več kot močne argumente čvrstih, pravičnih temeljev, je ta iz 2014 sramoten zmazek….sramoten zmazek pa zaradi tega, ker so jo predlagali ravno tisti, ki so še najbolj uničevali to našo malo podalpsko v samostojnosti….
  mnenja sem, da ne rabimo nobene deklaracije, rabimo le temeljito globinsko čiščenje levo desnih komunajzarjev, ki so uničevali to državo 25 let in kjer sta sd in sds v absolutni prednosti….

  za oznako manipulacije pa ti sigurno nimam kaj zameriti, ker sklepam, da je do nje prišlo zaradi nerazumevanja besedila samega oziroma oznake le tega…pa mi dovoli še, naj ti razložim kako je z besedili na mojem blogu….
  vsak moj zapis je arhiviran pod določeno oznako, kategorijo, ki so vidne na začetku oziroma koncu zapisa, recimo resne tematike so označene z Brez dlake, športne Šport, zabavne Relax, itd….zvrst zapisa je označena ravno zaradi tega, da ne bi prišlo do nesporazumov za novega bralca mojega bloga….
  zapis, pod katerim tokrat komentirava sodi v kategorijo Satira….kaj je satira in kaj je njen namen si upam seznanjen….posledično je ocena tvojega prijatelja brezpredmetna in zato nima kaj zameriti, ker satira je pač lahko zgolj in samo satira…..

 28. @ Marko …
  a’ zdaj je pa tebe Igor pritegnil na svojo stojnico, kjer prodaja buče? Jaz sem se namreč naveličal dokazovanja, da so te njegove buče popolnoma gnile in uporabne le še kot gnojivo.
  (za Igorja: satirična-pripomba-press)

  Mislim, da je fant tako prepričan v svoje poglede na svet, da je VSAKA debata z njim vzorčen primer Sizifovega dela.

 29. hehe satirika,bomo tudi tita mogli rehabilitirat 😉
  Jure,lahko da jaz prodajam buče.Tvoja buča je že zdavnaj v hiši cvetja.
  *nadaljevanje komentarja moderirano s strani avtorja skladno s pravili obnašanja na blogu*

 30. @ Marko
  kljub moderiranju Igorjevega posta, sem dobil mail s celotno vsebino.

  Pa nisem užaljen. To je pač mladost. Tovrstni mladiči se pač ne zavedajo ene razlike med mano in njimi.

  Jaz sem svoje življenje praktično odživel. Bilo je (in je še) zelo pestro in lepo. Nabral sem si ogromno lepih, pa tudi grenkih izkušenj – doma in v svojem 15 letnem bivanju v tujini kot izseljenec. Star sem – res je .. za take srborite mladiče kot je Igor pa NIKJER ne piše, da kdaj bodo. Stari, mislim.
  >;o))

  Lp

 31. Glede na vajin “dvoboj” bi pripomnil – pametnejši odneha … ! Čeprav vaju je zanimivo spremljat – svoboda govora oz., pestrost demokracije. O kulturi (človeški drži) pa kdaj drugič …

 32. @ pesim..opt..

  No, zdi se mi, da le nisva pretiravala kar se bojevniških izrazov tiče in nekako ostajava še na sprejemljivem nivoju, ki malo za šalo malo zares izpostavlja najine poglede na okolje in preteklost.

  Upam, da ne boš preveč strog pri “kdaj drugič”.
  :o)))
  Lp

 33. Nisem tako strog, kot se zdi hehehe …
  Stvar se da gledati tudi bolj lahkotno, saj gre za blog, pa še anonimen povrhu. Mislim, da je vse znotraj normale kot se temu reče. Je zanimiva izmenjava mnenj, mal’ pa je treba iti tudi “na nož” ;-))
  Res pa je, da me določene stvari “spravijo na obrate” …
  Lp

 34. p_o
  Seveda .. vsi imamo boleče točke.

  Mene včasih razkuri to ali ono – predvsem ker sem resnicoljub. Zato sem v poslu imel veliiiko težav in se nazadnje celo izselil iz Butal za dolgih 14 let, ker me je UDBA spravljala ob pamet s svojimi pritiski.

  Pa vseeno nisem podlegel nekemu absurdnemu fašizmu in tako kot takrat tudi danes vidim preprosto resnico:
  človek si pač še ni izmislil idelane družbe, ki bi bila po meri vseh. Zato je brezmožgansko ultramilitantno zagovarjati/kritizirati to ali ono obliko.

  Dejstvo je, da je krščanstvo .. pa vse oblike do komunizma na papirju idealno. Vendar po tistem fizikalnem zakonu “drek zmer na vrh prplava” prej ali slej vajeti v družbi prevzamejo psihopati in bolj ali manj vse sfižijo.

  Ajde .. moram nehati.

  Lp

 35. pesimistični_optimist,

  popravek….ta blog ni anonimen….naziv bloga je dejansko moje pravo ime (razen Don) in ostali stvarni potrebni avtorski podatki se nahajajo na FB strani bloga, tako da dejansko vsi vedo kdo sem v resnici, poleg tistih, ki me osebno poznajo…..v vseh teh letih se osebno predstavljam po spletu zgolj s svojim pravim imenom ali celo polnim imenom, ker pač odgovorno stojim za vsako svojo črko….
  res pa je, da dopuščam, poleg tistih ki imajo pogum se predstavljati s svojim pravim imenom, kar spoštujem, tudi komentatorje pod anonimnimi vzdevki, kakor tudi debate dokler so v okviru zgoraj predstavljenih pravil obnašanja na blogu….

 36. Pravo ime ali vzdevek .. danes je to vseeno, ker celo jaz .. laik .. znam poiskati prave povezave. Pa me to niti ne zanima. Vsak po svoje naj Boga moli .. bi rekel. Le naivni misli, da se za vzdekom lahko skrije.
  Lp

 37. jok Jure, ni vseeno, vsaj meni…..so ljudje, ki že leta uporabljajo svoj isti nick na spletu za to, da korektno razgalijo svoje mnenje in so ljudje, ki uporabljajo celo menjajoče nicke zgolj zato, da smetijo po spletu…osebno poznam nekaj tistih prvih, ki se tudi v realnosti tako obnašajo, a poznam tudi te slednje, ki se v realnosti obnašajo kot nedolžne ovčke in si niti pod razno ne upajo kvasiti, kar pod anonimnimi nicki po spletu…..ampak kot praviš, le naivni misli, da se za vzdevkom lahko skrije…. 😎

Leave a Reply

Your email address will not be published.