Predsednik Belorusije zahteval – “Državljani, delajte goli !” In delajo goli….. (foto)

Predsednik Belorusije Aleksander Lukašenko je izzval “nacionalni striptiz”. V enem svojih nagovorov državljanom je poudaril pomembnost tehnologije za nacionalno ekonomijo, ter obenem pozval državljane, da »se slečejo in delajo, vse dokler jih ne bo začel oblivati pot«……

Predsednik Lukašenko, s svojo metaforično besednostjo, pa še marsikdo, zagotovo ni računal na posledice nadaljevanja, katere so mu uprizorili očitno poslušni državljani.

Državljani so namreč njegove besede vzeli v vednost – dobesedno. In jih spravili v dejanja….

Na delovnih mestih so se tako začeli dobesedno slačiti, tako opremljeni delati in svoje portrete nagcev v službi, katerih intimne dele sicer prekrivajo laptopi, pisarniško pohištvo ali kar je pač pri roki, začeli objavljati v spletnih skupnostih.

Tako je povsem spontano nastalo gibanje, ki se razkriva pod haštagom  #раздеватьсяиработать (“sleci se v službi”) in kateremu so pridruženi že tisoči beloruskih delavcev vseh profilov, javnih in zasebnih delavcev, obenem pa so začeli vzpodbujati, da bi tudi Lukašenko moral slediti svojim besedam, kot oni.

In da, takšni narodni zavesti, ki se hipoma in brez pomisleka odzove na besede predsednika, da jih spremeni v dejanja, se reče pravo, zavedno domoljubje…..

Don Marko M

Belorusija striptiz 1(blog Don Marko M) Belorusija striptiz 2(blog Don Marko M) Belorusija striptiz 3(blog Don Marko M) Belorusija striptiz 5(blog Don Marko M) Belorusija striptiz 7(blog Don Marko M) Belorusija striptiz 8(blog Don Marko M) Belorusija striptiz 9(blog Don Marko M) Belorusija striptiz 10(blog Don Marko M) Belorusija striptiz 11(blog Don Marko M) Belorusija striptiz 12(blog Don Marko M)

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *