Italijanska mafija zahteva od Cerarja opravičilo

Cerarju je očitno, s svojo SMC, uspelo sprožiti mednarodni incident in si nakopati ves gnev mafije. Tiste druge, prave mafije. Vse se je začelo, ko je Cerar začel prepričevati na programski konferenci SMC svojih 200 najbolj zvestih kimavcev, da so edina rešitev zase…..

Ko je Cerar, med ostalim, svoje članstvo nagovoril, da “v SMC nismo pokvarjeni, ne krademo državljanom”, je, sicer povsem naključno, dvorano preplavilo verižno pokašljevanje, kar so kasneje opravičili kot nepravilno regulacijo klime, med prisotnimi ministri pa ni bilo moč spregledati Mramorja, ki je naglo vstal in stekel proti vratom, kar je po povratku čez pol ure pojasnil kot “višjo silo na debelo črevo”.

A zadeva je prebila zvočni zid, ko je Cerar poudaril, da “ali bomo v SMC dovolili, da bo Slovenija ostala ali pa postala mafijska država, z interesnimi skupinami, ki jo obvladujejo, ali pa moderna država“……

Lahko sicer zanemarimo odziv ljudstva na to Cerarjevo izjavo, ki je že leta navajeno te praktično iste izjave od vsakega premierja in vedno istega parlamenta, a tokrat….

Tokrat je ta obtožba Cerarja padla v ušesa Don Corleona junior III., vodji prave mafije, ki je te dni, s svojo družino, zasedel enega portoroških hotelov v Bernardinu, v upanju na nekaj mirno relaksacijsko preživetih dopustniških dni.

Po pričanju honorarne redne prevajalke Mirne, si je Don Corleone junior III med večernim obrokom “spaghetti per sempre” povsem naključno ogledoval tv dnevnik na naši nacionalki in ko je opazil Cerarja, kako je na rubikovi kocki predaval svojim, je vprašal prevajalko “ma che cazzo parla questo ?”. In Mirna mu je razložila besede Cerarja…..

Don Corleone junior III. se je na obtožbo Cerarja odzval temperamentno, njegov PR je sklical tiskovko, in danes predstavnikom sedme sile v bernardinski kongresni dvorani Evropa povedal svoje :

Da, malo mi je zavrel temperament. Dokler sem poslušal pahorja, janšo, bratuškovo, rodeta, kako pljuvajo čez mafijo, me ni kaj preveč ganilo. Butasti amaterji brez jajc in hrbtenice pač. Ampak zdaj, ko je pa še Cerar, etično in moralno neoporečen, začel pljuvati čez mafijo, je pa dovolj zajebancije.

Najprej naj povem, da mi kot mafija v Sloveniji ne delujemo. Nimamo s kom. Sami diletanti. Cerarjevega, kot ostalih, sramotenja mafije zato ne mislim tolerirati. Njegovo oklicevanje slovenskih skorumpiranih parlamentarcev, ministrov, sindikalnih vodij, vodilnih kadrov v državnih podjetjih in lakomnih gospodarstvenikov z “mafijo” je zame in za mojo resnično in edino pravo mafijo najhujša žalitev, katere smo bili deležni od začetka obstoja.

Ukrepal bom in zahteval najmanj javno opravičilo, če pa se bo sprenevedal, mu bom dal ponudbo, katere ne bo mogel odkloniti…..”

Kot je razložil Don Corleone junior III, tudi generalni menedžer, je poslovanje njih krovnih evropskih podjetij Cosa Nostra, N’draghetta in Corona Unita uspešno, stabilno, dolgov nimajo. Letno zaslužijo preko 100 milijard samo v EU, plačujejo davke, prispevke, delavcem dajejo regres in 13 plačo, dopust po potrebi, delavci imajo plačana zavarovanja, njih otroci dobesedno zastonj šolo in zdravstvo.

Poslovni rezultati, ki so povsem neprimerljivi s slovenskim gospodarstvom oziroma primerljivi s slovenskim dolgom.

Kje ima to Slovenija ? Kje imajo to pahor, janša, bratušek, cerar, cel parlament, vsi ministri in gospodarstveniki ? Kje ?” je sicer že umirjeno, a odločnega glasu Don Corleone junior III spraševal prisotne novinarje in že vedno bolj polno dvorano turistov, ki niso hoteli zamuditi tega enkratnega dogodka.

Mi, mafija, poslujemo transparentno, pošteno, ne najemamo kreditov od IMF in ne črpamo sredstev EU, mi delamo s svojimi žulji, ne krademo. In pri nas ko je posel, je posel, ko se zmenimo za končno ceno, tako je. Ne pa kot tej slovenski politični in gospodarski neodgovrni amaterki, ki za vsak posel dvignejo končno ceno po 10, 20 krat.

Naša mafija ima načelnost poslovanja in obnašanja. Za nas sta etika in moralnost sveta. Pri nas je red, točno se ve kdo kaj dela in za kaj odgovarja. Odgovarja pa vsak, ki svojega dela ne opravi, kot bi ga moral ali celo krade našemu podjetju. Ja, plačamo tudi stroške pogreba.….”, je nadgradil besedo Don Corleone junior III in od prisotnega, že številnega, občinstva v dvorani požel bučen aplavz.

Po še nekaj utemeljitvah, zakaj je Cerarjeva, kot ostalih njegovih predhodnikov, primerjava slovenskih diletantov groba žalitev za pravo mafijo, je Don Corleone junior III izrekel tudi sklepne besede :

Miro, ko boš ti s svojim parlamentom, ministri, gospodarstveniki, svojo državo, dosegel takšne rezultate, kot jaz s svojo mafijo, se lahko oglasiš in me vprašaš, če ti dovolim, da primerjaš svojih 90 palčkov in ostalih cenenih slovenskih lopovov, s pravo mafijo, kot je moja. Do takrat pa, Miro dragi – omerta“.

Don Marko M

Don Corleone to Cerar (blog Don Marko M)

Deli:

17 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Italijanska mafija zahteva od Cerarja opravičilo

  1. Mi bi tut z veseljem placali 20 letno oskrbo….v skrajnem primeru,zberemo tudi za pogreb-e!

  2. zdaj nima vec nobene moznosti – ce ga ne spodnesejo jezni delavci, ga bo pa mafija

  3. Na živce mi gre, ko vsi, od Cerarja in Bratovškove do Gorenaka govorijo o mafiji in njihovih šefih, imen pa nihče ne izpljune. Iskrenosti in poguma jim pa vedno zmanjka!!!

  4. aha, če je cmerar ne bo dobil po pi….od lastnih državljanov, se mu bo pa mafija in to ta prava usedla na glavo…bravo, don Corleone, on se ne pusti zajebavat, tko kot mi.

  5. Evo, Cerar…kar ne znamo slovencki bojo porihtali italjani. Mislim da lahko kar objavis stevilko noge… sej verjetno ves kaj so “betonski cevlji”?

  6. Nategnil je večino. Tudi mene je s svojimi moralno etičnimi pridigami. Zelo duhovit zapis 🙂

  7. italijanska “naša stvar” je dvignila roke nad nami .. tu ni zdravila ne pomoči .. zgolj propad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *