Pozor – v Kopru kradejo na parkingih hipermarketov. Okraden tudi gorski zdravnik….

Poletna sezona še vedno ne popušča, kar velja tudi za tatiče in roparje, katerim to obdobje predstavlja pravi delovni raj. Že tradicionalno se v poletni sezoni razni tatiči iz kontinenta naselijo v mesta naše Istre, da bi dvignili roparsko statistično povprečje za tekoče leto…..

Večina okradenih turistov o neljubo storjenem jim dogodku raje molči, nekateri prijavijo manjko na policijo, posledično v Črno kroniko, nekateri pa se opogumijo in stopijo do (lokalnih) medijev in, v pomoč in opozorilo ostalim turistom, razgalijo svojo nesrečno zgodbo.

Tako je danes, takoj po odprtju redakcije, vstopil simpatičen možakar cca 50ih let. Ženski del redakcije se je namuzal “uau, ke mačkon“, sledila je ženska ekspresna obdelava podatkov, nakar je ena od kolegic omahnila v nezavest, preostale 4 pa otrpnile kot vsakdo pred bankomatom, ko mu namesto denarja postreže z napisom “Dvig ni možen zaradi negativnega stanja”.

Nemo sem opazoval te njih reakcije, gledal turista, on mene, nakar je Frida le izjecljala “On…on je….dr. Martin Gruber…saj veš, tisti slavni zdravnik….“. Opravičil sem se za svojo nevednost in medtem, ko je bila Ela še vedno v nezavesti, kolegice pa so jo spravljale k sebi, sem namignil turistu, torej Dr. Gruberju, naj prisede in pojasni razlog svojega obiska.

Dokaj umirjeno je začel razlagati, da prihaja iz Ellmaua na Tirolskem, kjer ima svojo ordinacijo iz katere ekskluzivno izvaja delo gorskega zdravnika in reševalca v idiličnih krajih avstrijskih Alp, 2x letno pa se odpravi tudi na dopust in tokrat je izbral našo Istro.

Kot je razložil, je imel sprva namen ostati v naši Istri zgolj dan ali dva, a potem so ga lepote in dobrote Istre tako očarale, kakor tudi številne Slovenke, kot on na obisku, ki so ga prepoznale in začele obsuvati z objemi, poljubi in spodnjicami, da je svoje počitniške dni raztegnil na več dni.

Ob vsem opevanju prijetnosti je poudaril, da to ni razlog obiska, pač pa določene okoliščine v katerih je bil okraden. Nezavestna Ela je čudežno prišla k sebi in vseh 5 je prisedlo na rob mize, odkoder so povsem negibno usmerile ušesa in globoke poglede v Dr. Gruberja, ki je pojasnil, kako in kje se mu je oropanost pripetila.

Po parkingu hipermarketa, tudi v garažni hiši, hodita dve privlačni dekleti (cca 26 let), ki se, na pol goli, približata vašemu avtomobilu in začneta čistiti šipe, medtem ko zlagate svoj nakup v avto.

Ko očistita šipe zavrneta vsako ponujeno napitnino, namesto tega, pa vas vprašata za prevoz do naslednjega hipermarketa. Obe se vsedeta v avtu na zadnji sedež in že po nekaj metrih, ko speljete, se začneta otipavati in poljubljati.

Kmalu zatem se ena od njih prestavi na sprednji sedež in začne prakticirati felacio, medtem pa njena prijateljica neopazno ukrade denarnico. Mene sta okradli v sredo, v četrtek, v petek 2x, v soboto, in tudi danes me bosta“, je na tatvine, v opozorilo ostalim turistom, pojasnil Dr. Martin Gruber.

Opis tatic je znan, kakor tudi, da izbirata samo moške žrtve, zato poziv vsem ki bi tatici srečali ali bili od njiju oškodovani, da prijavijo dogodek na najbližjo postajo policije. Dogaja se tudi najboljšim in če se je zgodilo tudi Dr. Gruberju, potem se lahko tudi vam, zato pozornost ne bo odveč….

Don Marko M

Pranje šip (blog Don Marko M)Dr. Martin Gruber (blog Don Marko M)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *