Slovenija prejela v New Yorku prestižno nagrado “Država najboljših volilcev”

Potem, ko je minuli vikend akademija GANT (Global Association of Natural Talents) zaključila z izborom, je na včerajšnji slovesnosti, v dvorani Generalne skupščine OZN v New Yorku, sledila še podelitev letošnjega prestižnega globalnega naziva “State of the best voters (Država najboljših volilcev). Na veliko veselje Slovenije……

Kot pravijo organizatorji akademije GANT, so se za podelitev prve nagrade dolge mesece naporno odločali, saj so bile v finalu, ko je že odpadlo 191 držav, razlike med ameriškimi in slovenskimi volilci minimalne, na koncu pa so se člani akademije odločili za dodano vrednost, da so slovenski volilci vztrajnešji kot ameriški, kar je Sloveniji prvič prineslo prestižno nagrado “Država najboljših volilcev”.

Da je bil večmesečni izbor za ta prestižni naziv zelo konkurenčen, od članov akademije pa je zahteval tudi 8213 terenskih ur preverjanj okoliščin v posameznih državah sveta, ter upoštevanja skupka številnih mnogih dejstev za končno podelitev nagrade, je potrdil tudi predsednik odbora akademije GANT, sir John Muhamedi :

Moram priznati, da je bil letošnji izbor najbolj pester v zadnjih letih, odločale pa so malenkosti. Slovenija pa je zmagala, ker je imela tisto malenkost več. Kot je ugotovil naš strokovni odbor, sicer sestavljen iz 193 predstavnikov vseh držav sveta, je slovenski povprečni volilec res nekaj posebnega in s svojim retro pristopom že kar nenavadnega za 21 stoletje.

Povprečnega slovenskega volilca/volilko krasi predvsem vztrajnost in občutek za neobstoječe spremembe. Tako smo skozi raziskave prišli do seštevka, da povprečen slovenski volilec že 25 let živi v istem stanovanju, že 25 let je poročen z istim partnerjem/partnerko, že 25 let vozi isti avtomobil, že 25 let kupuje v isti trgovini.

Ravno tako povprečen slovenski volilec/volilka že 25 let prejema isto plačo, dopustuje na istem mestu, gleda isti tv program, posluša isto radijsko postajo, uporablja istega internetnega in gsm operaterja, bere isti časopis, uživa isto hrano in pijačo, uporablja istega frizerja, isti gostinski lokal, istega mehanika, navija za isti klub, vozi po isti cesti, hodi po istih poteh, sanja iste sanje, goji zavist do istega sodržavljana, uporablja isto retoriko, ter časti ponosne, pogumne in odločne iz drugih držav.

In seveda že 25 let voli istega lokalnega predstavnika, na nacionalni ravni pa isto politično stranko in iste parlamentarne poslance……

V teh dimenzijah je povprečen slovenski volilec, kot sem že povedal, že fanatično neverjetno vztrajen in ga prav nič ne more omajati v istem in ravno ta nenavadnost za sodoben svet je prinesla Sloveniji to prestižno nagrado.”

Kot še dodajajo v odboru akademije GANT, so sicer že med potekom izbora prejeli pritožbeno noto iz Slovenije od neke imaginarne skupine SDS, ki je zahtevala, da se “izračun profila povprečnega slovenskega volilca spremeni, ker takšen uporabljen ne more prinesti popolnega in objektivnega seštevka, saj kar 60-70% slovenskih državljanov sploh ne hodi na volitve, kljub lastništvu volilne pravice“, na kar so jim iz odbora akademije odgovorili, da “tisti državljani, ki ne hodijo na volitve, v družbi sploh ne obstajajo in neobstoječe nihče ne upošteva v nobenih meritvah“.

V pritožbeni noti je skupina SDS navedla tudi, da je izračun povprečenega slovenskega volilca napačen tudi zato, ker v Sloveniji lahko na volitvah glasujejo tudi uradno pokojni ljudje, na kar jim je odbor odgovoril “bolje je, če glasujejo pokojni, kot neobstoječi. Glas pokojnega je nekaj vreden, glas neobstoječega prav nič“.

Kot še navajajo pri GANTu, bo delegacija akademije Sloveniji vročila to prestižno priznanje v decembru in sicer predsedniku države Borutu Pahorju v njegovi predsedniški rezidenci, ob tej priložnosti pa so iz kabineta predsednika sporočili, da bo tega dne predsednik izpeljal tradiconalen Dan odprtih vrat in tako omogočil čim večjemu številu državljanov, da osebno sodelujejo na podelitvi tega priznanja Sloveniji.

Don Marko M

1 pred teboj je povedal za zapis “Slovenija prejela v New Yorku prestižno nagrado “Država najboljših volilcev”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *