Fleš njuz – NK Olimpija s 3 trenerji v manj kot mesecu v Guinnessovi knjigi rekordov

Mogoče je kdo v naši mali podalpski mislil, da 1. slovenska nogometna liga ne zanima nikogar na tem svetu, razen stavničarjev, ki ne skrivajo navdušenja, da se lažje zaslužiti, kot s stavami na našo 1. ligo, ne da….

A danes je bilo, v popoldanskih urah, iz londonskega Marsh Walla, zbirnega centra Guinnesovih rekordov po svetu, poslana elektronska pošta na naslove številnih novinarskih redakcij po svetu, tudi na našega.

In kolikor Slovenija do sedaj še ni bila (po)znana po svetu, bo poslej. Med nove imetnike nogometnih naslovov Guinnesove knjige rekordov se je namreč vpisala tudi NK Olimpija iz Ljubljane oz. nje menedžer Milan Mandarič, kateremu je prvemu v nogometni zgodovini sveta uspelo imeti na trenerski klopi kar 3 trenerje v manj kot 30 dnevih.

Budno smo spremljali dogajanje v Ljubljani od januarja, ko je že vse nakazovalo na ta nov rekord. Preštevali smo kombinacije, po katerih bi se sicer NK Olimpija oz. nje menedžer Milan Mandarič v letu 2017 izenačila z dosedanjim rekordom 4ih trenerjev na klopi enega kluba v eni sezoni, kar je uspelo klubu Palermo oz. “noremu Zampa”, kot je vzdevek zdaj že bivšega predsednika kluba Maurizia Zamparinia.

A gospod Milan Mandarič nas je s svojo Olimpijo vse navdušil, saj je postavil nesluten rekord v nogometnem svetu, ko mu je uspelo, da so kar 3je trenerji v pičlih 27 dnevih vodili njegovo ekipo v ligaškem tekmovanju. Ta rekord bo težko presežen....”, je v spremni besedi razložil predsednik Guinnesove knjige rekordov Alistair Richards.

Milana Mandariča je ta vesela rekordna novica doletela na rednem srečanju z navijaško skupino NK Olimpija, s katerimi je razčlenjeval taktiko nadaljevanja prvenstva, ki bo borbena do krvavih kolen in spoštljiveg aodnosa do svetega dresa kot do sedaj in čeprav se zadnje čase medijem izogiba, je ob tej rekordni novici iz Londona le razvezal jezik.

Seveda sem počaščen, da so tudi ugledni ljudje Guinnesove knjige rekordov opazili moj talent in velike napore po prevzemanju te trofeje. Sem pa ambiciozen človek in zato že zdaj napovedujem, da bom vložil vse napore za izenačitev rekorda Zamparinija v eni sezoni. Časa imam še ravno dovolj, da ga ujamem, z malo več angažiranja tudi prehitim.

Mislim, da imam vse pogoje za še ta rekord in tako iz Olimpije naredim, kar sem že ob prihodu omenil, torej da bo Olimpija klub številnih rekordov ne le v Sloveniji, pač pa tudi širše. Znanja in sposobnosti za to vsekakor imam, to priznanje to dokazuje“, je skromno pokomentiral imetnik novega svetovnega rekorda gospod Milan Mandarič.

Don Marko M

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *