Vučiću pederu ! V Srbiji počilo – množični protesti proti diktaturi novega predsednika Vučića (foto)

“Do sedaj še nisem videl človeka, ki toliko laže in poneumlja narod, kot to naduto počne Aleksandar Vučić”, je rekel upokojenec Stošić, le eden od današnjih preko 200.000 udeležencev “Protesta proti diktaturi” po Srbiji, ki je v bistvu protest proti novemu predsedniku Vučiću in njegovi diktaturi…..

Že včeraj, prvi dan po objavi volilnih rezultatov, po katerih je Aleksandar Vučić, sicer še aktualni premier, postal novi predsednik Srbije, je Beograd in Skupščino Srbije okupiralo preko 10.000 protestnikov med katerimi je večina mladih, dijakov in študentov, katerim pa so se pridružili tudi številni upokojenci s transparenti “Otroci, upokojenci smo z vami”.

Protestniki so, poleg množično iztegnjenih sredincev roke, žviganj s piščalkami ter nabijanj po bobnih in loncih, skandirali že ponarodele “Vučiću pederu”, “Vučiću lopove”, “Izlazite napolje”, “Nije moj predsednik”, “AV, AV”,”Stop diktaturi”, “Nećemo Vučića za predsednika”, “Doći ćemo i sutra”……Za finale pa so zasuli Skupščino s – svežimi kokošjimi jajci….

Prvi dan protestov je tako minil praktično brez izgredov, a namera odločnosti je ostala. Protestniki so se vrnili, kot so napovedovali “Doći ćemo i sutra”, tudi danes. A danes je bila to že druga zgodba, saj protestniki niso zasedli ulic, trgov in Skupščine le v Beogradu, pač pa se je val zelo razširil na preostale dele Srbije.

Na planem so se pojavili mladi in pokojenci tudi v Novem Sadu, Kragujevcu, Kraljevu, Valjevu , Smederevu, Požarevcu, Nišu, Zrenjaninu, Jagodini, Čačku, Subotici, Novom Pazaru…..preko 200.000 in prav vsi so rekli “Doći ćemo i sutra”….in zagotovo bodo prišli, pa ne le še jutri, tudi preostale dneve, le vsak dan več jih bo….

Upam si napovedati, da Vučiću zelo trda prede, čeprav se trudi v svojih izjavah ohranjati hladnost, a tudi standardno nadutost, s katero je prekoračil limit še dopustnega tudi srbskemu vseh oblik humorja vajenemu ljudstvu.

Aleksandar Vučić, še malo aktualni premier, potem pa novi predsednik Srbije (vsaj sam si misli tako), je sicer za Srbijo natanko to, kar so Cerar, Pahor in janša skupaj za Slovenijo – totalitaren problem, ki namensko razdeljuje državljane in sproža spore med njimi. Od metod vzpona in vladanja Hitlerja dalje torej na tem področju nič novega, ko gre za omenjene.

Obenem je Vučić, kot “naši” trije skupaj, lutka Washingtona in Merklove, ki uspešno potaplja Srbijo na prav vseh področjih, razprodaja, zadolžuje in uničuje državo in državljane in po letih njegovih lobotomij je bilo itak le še vprašanje časa, kdaj bo vročerkrvnim Srbom prekipelo zaradi teh njega rabot.

In s temi predsedniškimi volitvami je prišla tudi tista kaplja čez rob. Mladim, ropanih prihodnosti in upokojencem, ropanih preteklosti je prekipelo. Oboji nimajo kaj izgubiti. Včeraj prvih 10.000 protestnikov na ulicah glavnega mesta, danes 200.000 po več mestih po Srbiji in jutri spet pridejo, očitno v še večjem številu in prihajali bodo, ker je njih glavna parola “Ako smo mogli Slobu (Slobodana Miloševića), možemo i malog Aleka (Aleksandar Vučić)”…..

Zaenkrat so protesti še mirni, ostajajo nenajavljeni, policija zaenkrat še mirno sodeluje….ampak….Očitno je, da se bodo protesti po Srbiji le še stopnjevali po številu sodelujočih in obsegu lokacij. Kot je očitno, da se bodo kaj kmalu pojavili na ulicah tudi Vučićevi radikalci z jasnim namenom provokacij protestnikov in polna frka bo neizbežna. Vprašanje za milijon $ – na čigavo stran se bo postavila policija, ko se bo začel lom ?

Ne gre namreč pozabiti – tako kot je to že običaj v generalno neodgovornih družbah, tudi v naši mali podlpaski, je Vučić bil dejansko izvoljen za novega predsednika z glasovi zgolj 25% volilnih upravičencev, kar pomeni, da so mu zmago omogočili večinsko ravno tisti neodgovorni – ki sploh niso šli na volitve.

In zdaj se trudijo to neodgovornost neodgovornih sodržavljanov popraviti tisti, ki so na volitve šli, a jih je bilo premalo za spremembo in morajo zdaj še proteste zaganjati. V vsakem primeru bodo naslednji dnevi, zelo možno tudi tedni, v Srbiji zelo temperamentni vsled protestniških invazij in tudi skalno čvrstega podstrešja Vučić bo lahko obstal le po čudežu.

Čakaj malo, da probam nekaj napisati na list. Alora – “Cerar pederu !” S črno barvo….hmmm…Ajde še to – “janša pederu !” Z rdečo barvo…hmmmm….No, pa še to – “Pahor pederu !” Z roza barvo….hmmmm…..ma ja no, saj paše skupaj….bo kar v redu za naslednje transparente……

Don Marko M

2 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Vučiću pederu ! V Srbiji počilo – množični protesti proti diktaturi novega predsednika Vučića (foto)

  1. Duška, imam ne več rosno mlado tipkovnico, na kateri se že zadnjih nekaj let Caps look prav noče odzivati na Velike črke…..tu sem nemočen dokler ne organiziram dobrodelne akcije, za nakup nove….. 😎

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *