Predsednik Borut Pahor se je poročil z brhko Sologamijo Narkissos. Pričakujeta naraščaj…..

Medtem, ko je to soboto, tudi to soboto, preveč državljanov naše male podalpske iskalo bit življenja v nakupovalnih centrih, se je predsednik Borut Pahor z najdeno bitjo združil v eno in ji prisegel zvestobo do konca svojih dni…..

Čeprav so številni državljani izrazili globoko razočaranje, ker se je predsednik Pahor še enkrat več izognil poklonu spoštovanja žrtvam in borcem naše edine zmagovite zgodovine in graditeljem Slovenije, tokrat je namreč na slovesnost v spomin na 72. obletnico osvoboditve koncentracijskega taborišča pod Ljubeljem poslal kar tajnico svojega predsedniškega urada, pa je imel tokrat predsednik utemeljen razlog za to potezo.

Po napornem delovnem tednu, ko je v svoji ovalni pisarni naključno izbranim vročil svoja priznanja “Jabolko navdiha”, obiskal romsko naselje Pušča, kjer je zasadil lipo sožitja in sadiko rastline Miskantus, ki bo ustvarjala nova delovna mesta za Rome, si je predsednik Borut Pahor soboto rezerviral za najpomembnejši življenski dogodek.

Rezervirano in proč od oči javnosti je namreč v soboto na vrhu Svete Gore, 682 m nad Novo Gorico, v baziliki Marije Vnebovzete, predsednik Borut Pahor dahnil svoj usodni “da”. Poročni obred, v prisotnosti predsednikovih in nevestinih najožjih družinskih članov, je vodil koprski škof msgr. dr. Jurij Bizjak.

Tako predsednik, kot predsednikova izbranka Sologamija Narkissos po zaključenem obredu nista skrivala navdušenosti, a časa za daljše slavje ni bilo, saj se je predsednik Pahor takoj po zaključenem poročnem obredu odpravil na Komunaliado 2017, srečanje delavcev komunalnega gospodarstva Slovenije, kjer je tudi podal skromno izjavo vsled njega novega zakonskega stanu.

Če kdo misli, da je biti predsednik Slovenije enostavno, se moti. Vsi tej sprejemi, hrana, pijača, anuslizništvo….Nabralo se je. Med obiskom Egipta je dno moje stabilnosti doživelo kulminacijo. Postal sem šibek, zmeden, neodločen, nisem več ločil pomembnega do nepomembnega, napori stresa so me dotolkli, podvomil sem v vero, vase, v svojo domovino, v državljane….

Nikoli ne pozabim – takrat, tistega decemberska dne mojega obiska v Egiptu je bil otožen dan, kar sem ponazoril tudi svojim sodržavljano s slikovnim utrinkom “Domotožje v 50 odtenkih pixlov” in takrat, v najtežjih trenutkih iskanja lastne identitete, mi je pristopila Sologamija…..

Tisti njen pogled….Spoznala sva se pod večer, kamor sem bil povabljen na sprejem predsednika Abdela Fattaha El-Sisija. Pristopila mi je po večerji, izbrala je vse prave besede, ki so pobožale mojo ranjenost…..napolnila me je z energijo, razumela je mojo otožnost, moje hrepenenje…..imel sem občutek, da se poznava že celo življenje…..

Poleg tega, da je lepotica, vešča javnega nastopanja, kar sovpada mojemu predsedniškemu statusu, prihaja Sologamija iz urejene družine. Njena mati Lejriopa katoliške in oče Kefis islamske vere sta vzorčen dokaz uspešnega prepletanja raznolikosti ter vzornega sobivanja multikulturnosti, in ta dokaz sprave bova midva nadaljevala.

Najina poroka na Sveti Gori je le vzročno nadaljevanje, bova pa najino poroko dopolnila tudi po islamskih običajih takoj, ko bo dokončana in odprta ljubljanska džamija. Svojim državljanom dokazujem, da prava, iskrena ljubezen, ne pozna meja in verjamem, da bom s svojim vzorom navdihnil še številne sodržavljane v katoliško-islamsko ljubezen. Da, pričakujeva naraščaj v decembru“, je na Komunaliadi 2017, medtem ko je branil gol ženske nogometne ekipe Snage, skromno strnil svojo poročno odločitev predsednik Pahor.

Skromno je še dodal, da je njegova zdaj že bivša partnerka Tanja sicer ok ženska in dobra mati, a da je moral prisluhniti božji besedi, ki ga je opomnila “da predolgo stagniram in da moram naprej, da se moram spraviti sam s seboj, si priznati, da se imam rad, kajti le kdor ima rad sebe ima lahko rad bližnjega in jaz moram imeti rad vse državljane Slovenije v enaki meri“.

Ker so se v javnosti že pojavili prvi očitki posameznikov, da se je predsednik Pahor poročil zgolj iz koristoljubja in je s to poroko zelo nazorno namignil, da ne priznava porok istospolnih, se je oglasila PR služba predsednikova kabineta in to demantirala.

Kot je demantirala, da predsednikova poroka ni bila ena izmed njegovih znamenitih reality šou delovnih akcij, v katerih je šival plišaste medvedke, raznašal smeti, kosil travo in vse ostalo, saj se predsednik s tako resno zadevo kot je poroka ne bi norčeval.

Obenem je predsednikova PR služba opomnila, da bo predsednik s svojim solidarnostnim projektom “Skupaj – spodbujajmo drug drugega” nadaljeval prve dni jeseni, ko bo v javnih akcijah 7 dni preživel z deložirano socialno ogroženo 6 člansko družino, nakar bo še 6 dni preživel z brezdomci po 24 ur na dan pod ljubljanskim Tromostovjem.

Zanikajo pa tudi da bi se predsednik Slovenije Borut Pahor poročil zaradi pridobivanja svežih glasov v predsedniški kampanji, še manj zaradi konkurenčnega predsedniškega kandidata Marjana Šarca, pa čeprav bo v drugem krogu volitev zmagal, pač pa da gre za dejanski dogodek stanja predsednika Pahorja, ki je tudi uradno stopil v zakonski stan z ljubeznijo svojega življenja.

Kot še dodajajo iz predsednikovega urada se sveže poročeni predsednik Pahor po romantičnem vikendu ni odpravil na poročno potovanje, saj so ga obveznosti že danes popeljale na dvodnevni obisk v Litvo, zato bo s svojo izvoljeno Sologamijo medene tedne opravil julija na hrvaškem otoku Vis, katerega si je predsednik izbral zaradi “preutrujenosti od številnih potovanj po svetu in želje po mirnem počitku v domačem okolju“.

Don Marko M

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *