Dobrodelno – zbiramo zamaške, sredstva za Nežo, malo borko s cerebralno paralizo….

Dobro leto dni mlada Neža je rojena 12 tednov prezgodaj in čeprav sta bila njena starša priči številnim šokom od njenega rojstva dalje, saj je preživela od zastoja srca, amnoreje, krvavitev v možganih in pljučih, do sepse, ostaja mala Neža močna borka, s še močnejšo voljo do življenja….

Četudi je, vsled vseh zapletov, postala delni invalid, s prizadetima nogama, rokama in hrbtenjačo ter diagnosticirano cerebralno paralizo. Posledično se je Neža s svojo družino, poleg že vseh preživetih, znašla pred novim izzivom, novo zdravstveno preizkušnjo.

Za izboljšanej svojega stanja Neža potebuje terapije in pripomočke, ki bi ji pomagali pri gibanju, a ji žal ZZZS nujno potrebnih dragih medicinskih pripomočkov in terapij v rehabilitacijskem centru SOČA ne krije v zadostnem obsegu.

Ker je strošek zelo visok, sta se Nežina starša odločila pridobivati dodatna potrebna sredstva z zbiranjem in odprodajo plastičnih zamaškov.

Akcija zbiranja zamaškov za Nežo je vseslovenska, tako da si posamezne lokacije oz. posrednike prevzemnike po državi, kamor lahko oddajaš svoje zbrane zamaške, najdeš s klikom na tem obnavljajočem seznamu zbirnih mest.

Primerni plastični zamaški oz. pokrovčki v akciji zbiranja so sledeči – zamaški vseh vrst plastenk, začimb, mleka, jogurtov, sokov, sladke smetane, kislega zelja ali repe, eurokremov, tekočega pralnega praška, mehčalcev, avtomobilskih olj, zdravil, zobnih past, kozmetike, čistil, plastični deli čokoladnih jajčk s figuricami.

Neprimerni zamaški za zbiranje pa so prozorni pokrovčki kisle smetane, margarin, namazov, skute, sladoledov, ovitki CDjev, kovinski pokrovčki.

V kolikor je kdo pripravljen sodelovati v akciji, a iz raznih vzrokov ne utegne zbirati zamaškov in jih oddajati na zbirna mesta, lahko donira denarna sredstva v okviru svojih zmožnosti.

Območno združenje Rdečega križa Ptuj (Natašina pot 1/a 2250 Ptuj) je namreč v namen te akcije odprlo podračun za zbiranje donacij za deklico Nežo.

Donira se na TRR SI56 0420 2000 0348 846
Namen nakazila : pomoč za NEŽO
Sklic : SI00 245109

Poteku akcije lahko slediš preko družabnega omrežja na Facebook naslovu Zamašek za Nežo, za dodatne informacije v primeru sodelovanja pa lahko pokličeš Nežino mamo na 070 824 632 ali pošlješ elektronsko pošto na naslov ines.irgolic.ii@gmail.com.

In da, za malo Nežo prav vsak zamašek šteje….vabljen/a k sodelovanju….

Don Marko M

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *