SATAN blazn’ zmatran – BOGa od nikoder !

Kakor obrneš imata oba naslovno omenjena Satan in Bog skupno točko – nihče ju še ni videl. Vsaj na površini tega planeta ne. In tako je vse prepuščeno ljudski domišljiji prikazovanja obeh. Čeprav sta oba že pregovorno kar pogosto omenjana tudi v stilu “boš že videl/a hudiča” oziroma “je*em ti boga”. In seveda vse izpeljanke na to temo. A kateremu od njiju se dejansko dogaja krivica ali zlorabe ? In kdo od njiju je dober ali slab ? Pa gremo po vrsti. Najprej prebivališče obeh – stalno. Satan naj bi prebival na Zemlji. Tudi pod. Naj bi. Tako trdijo pristaši… Boga, sploh krščanstvo. Bog naj bi prebival v nebesih. Naj bi. A to spet trdijo le isti prej omenjeni. Ki živijo na Zemlji. In kje sploh so locirana ta Nebesa ? Mogoče v sedmem osončju ? Vsekakor kaže, da je tam kjer naj bi bila nebesa zelo premalo prostora ali ga sploh ni, če Boga verniki živijo na Satanovem naslovu – Zemlji. Prebivališče pa stane.

Če naj bi Bog obstajal, tako idealen, zakaj potem dopušča milo rečeno svinjarije, katere počnejo nekateri verniki s sklicevanjem nanj – v njega imenu ? Zakaj dopušča tudi vernikom, da uničujejo ta planet ? Da ubijajo brata. Da ne pomagajo vsakemu sočloveku, tudi soverniku. Zakaj ne usliši tiste skromne želje lačnih in žejnih, čeprav verujejo vanj ? Mar mu je res le do tega, da ga le opevajo na vse možne načine in za njega ime pobirajo, grabijo materialne dobrine od vernikov, celo od tistih, ki nimajo niti za vsakdanji kruh ? Komu je potem sploh namenjeno tisto “daj nam naš današnji kruh” ? Saj odgovor na ta vprašanja ne more biti le, da naj bi to bila Satanova dela. Ker če bi že slučajno bila, potem je njega moč bistveno večja kot od Boga. Po tej verziji je torej Bog čisto nesposoben.
Pa gremo naprej. Podoba obeh. Medtem, ko se Satana prikazuje v fizični podobi praktično identični človeški, le da s kakšnim izrastkom več, se Boga prikazuje le kot – svetlobo. Tako so verniki potem prisiljeni siju te svetlobe dodajati razne človeške podobe nekaterih nekoč, baje, živečih verskih voditeljev, ki naj bi prenašali sporočila Bog/a. Nekateri pa se kar sami oklicujejo za njega poslance.

Nekaj pa je le nespornega. Prej je bil – Satan. Le da ne takšen, kot ga hoče prikazati krščanska ali še katera religija. Že v poganski obliki je predstavljal simbol moci, moškosti, spolnosti in čutnosti. Kar očigledno še danes. Satan satanistov nima nobene povezave s peklom, demoni, vilami, sadističnim mučenjem, žrtvovanjem ljudi, kanibalizmom kakor tudi na splošno zlemi dejanji. Vse to mu je pripisalo tudi in predvsem krščanstvo. Pa verjetno ne le zato, ker je to isto krščanstvo tudi dobesedno izvajalo in še izvaja očitano Satanu in se je tako hotelo posuti s pepelom. Sploh RKC rada s prstom kaže na druge – za svoje grehe.
Sicer pa res ne razumem, kako je lahko Bog dovolil pribijanje ljudi na križ. In to celo tiste, kateri so verjeli vanj. Pa ti, a ti bi še verjel/a v nekoga, če bi te pribil na križ ? Tudi dobesedno.
Kolikor mi je znano, še nobena vojna ni bila spočeta ” v imenu Satana”. V imenu Boga jih je pa že težko prešteti in nič ne kaže, da mislijo odnehati njega verniki. Pa če začnemo od križarskih pohodov dalje, katere je Vatikan, v imenu Bog-a, namenil prvenstveno pobijanjem drugače mislečih, ropanjem, posiljevanjem, predvsem pa širjenju svojega ozemlja. Vsaka podobnost s današnjim časom je zgolj naključna. če verjameš v naključja.

Satan svojih zapovedi (še) ni uradno objavil. Niti kdo v njega imenu. Tudi Bog ne. A v njega imenu je to storil eden od njemu najbližjih vernikov. Ki naj bi bil takrat pod vplivom danes prepovedanih substanc. In nastalo je to :
1. Veruj v enega Boga (zakaj ga potem različne verske skupnosti različno prikazujejo, če pa naj bi bil le eden isti za vse)
2. Ne skruni Božjega imena (pedofilija,vojne, grabljenje premoženja nekaterih vernikov in/ali verskih skupnosti seveda niso razlog skrunitve njega imena – vsaj oni tako menijo – in ponavljajo ta dejanja dan za dnevom – ker, spoved opere vse grehe)
3. Posvečuj Gospodov dan (in vsak dan izvajaj teh 10 zapovedi)
4. Spoštuj oceta in mater, da boš dolgo živel in da ti bo dobro na Zemlji (le zakaj potem župniki pridigajo o Nebesih, če pa jim Bog izrecno zapoveduje, da jim je lahko dobro le na Zemlji in nebes sploh ne omenja – torej jih ni)
5. Ne ubijaj (sploh pa ne v imenu Bog-a….koliko NEverskih vojn je že bilo do sedaj?)
6. Ne nečistuj (in kaj vse naj bi to sploh zajemalo ?)
7. Ne kradi (pa obstaja takšen vernik RKC ?)
8. Ne pričaj po krivem (tudi naši politiki, ki obiskujejo tudi nedeljske maše, pa v smeh)
9. Ne želi svojega bližnjega žene (seveda to najbolje demonstrirajo ravno župniki RKC)
10. Ne želi svojega bližnjega blaga (kar je le prevod 7. zapovedi)

Teh deset zapovedi naj bi bilo namenjenih predvsem (a ne le) vernikom in dosledno izvajanje le teh,vsakodnevno, naj bi imelo končni učinek – življenje človeštva in živih bitij v sožitju na Zemlji. Jaz pa bi res rad spoznal vernika, ki se sklicuje na Bog-a in teh deset zapovedi vsak dan dosledno izvaja in ni še nobene nikoli prekršil. Sploh pa, preden je začela RKC poudarjati, da je družina najvišja vrednota, bi morala svoje pridigarje – poročiti. Jim dovoliti, da si ustvarijo svojo družino in da šele potem pridigajo, kaj to družina sploh je. Najprej naj si torej to vrednoto sami ustvarijo in zanjo skrbijo. Vsak naj pač pridiga o tem in kakor pač živi.
In končno vprašanje, po pestri zgodovini, je povsem logično – kdo je zdaj Satan, kdo pa Bog ?!

 

Don Marko M

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *