(Za)hvala ženskam – Big girls you are….

Ah, saj sem že večkrat ta naslov do podrobnosti razložil v kakšnem bolj intimnem klepetu. Pa mislim, da lahko to povem tudi naglas. Kar je res je pač res in tega ni moč spremeniti. Ženskam se moram res iskreno zahvaliti za vse, kar so me naučile. Pridobitev tistih moških športnih, rokodelskih in šankovskih (spo)znanj je v vsej svoji pestrosti, s treningi vred, trajalo manj časa. Nekatera so pač enostavna.
Pa da ne bi ta zahvala imela zgolj pavšalno noto, jo bom seveda razčlenil v… neizpodbitne dokaze. Ker so me naučile, da je treba utemeljiti prav vse – ali pa bodi tiho. Ja, tudi takšne so me spustile skozi prste oz. tam skozi kjer imajo prostor. Najprej pa – nekatere so že pozabljene, nekatere so na tej poti in nekaterih ne bom pozabil nikoli. Vse upravičeno.

In prav vsaki posebej in vsem skupaj priznam določene, seveda brezplačne učne ure, katere so mi tako nesebično podeljevale. Večina njih povsem nevede. A še vedno sem pri učenju, luščenju in potrebnih poosodobitvah in nadgradnjah spoznanj. In namenoma ne bom napisal, da so bile ‘moje’ ženske, ker ženske so le samosvoje. To, da delijo potrebo trenutkov s moškim sploh ne pomeni, da bi moški lahko rekel ‘moja ženska’. Seveda to za ženske do moških ne velja. Ker pojem lastništva je v striktni domeni žensk(e). Dvomiš ? Od preteklosti v tem pogledu, do sedanjosti, je povečini prišlo le do manjše predelave ponarodele, ki sedaj zveni – Sprejmem tudi tuje(ga), a svojega ne dam.

Danes vem, ker so me ženske naučile, da je pajčevina po kotih koristna. Ker umetniško dopolnjuje ambient, pa še mrčesa ni treba preganjati po stanovanju ker jim pajčevina nudi varno zatočišče. Potem, da so si samozadostne. Odstopanja, celo brez pogajanj, si dovolijo v nazornih primerih prejemanja trdote – moškega ponosa. Kar je pač zajeto pod tem. Rahla odstopanja so dovoljena.

Ni zanemarljivo, da se njih avtorska večerja ne poje vselej, ali po večini primerov, topla. Čeprav so jo tisti v TV limonadi pojedli ravnokar. Pa saj pred spanjem ni zdravo jesti. Sploh pa je neznanje kuhanja zdaj IN, saj nihče noče odžirati posla fast food-om. Pralni stroj je lahko tudi prav kreativen prostor – ena oblačila vržeš vanj po končanem pranju pa povlečeš ven povsem sveže pobarvana. Tako si barvno vedno v trendu. Sploh ne razumem, kako še obratujejo mešalnice barv. Po prihodu domov se je treba obvezno odpočiti s reševanjem sudokuja ali česa. Ker se le tako lahko seštejejo kasnejša opravila. Ušteti se je človeško.

Menjava kopalniške opreme sploh ni potrebna. Zadostuje že sprotna uporaba maskar in drugih kozmetičnih premazov. In najmanj umivalnik in ogledalo bosta vsak dan pridobivala na drugačnosti izgleda. Pokrov wc školjke mora biti redno odprt – kot ogledalo – ker je na isti način njen mednožni prehod. Sesanje je svoja zgodba. Nikar več kot vsake tri tedne 1x. Ker se s sesanjem dviguje prah. In lažje je 1x na tri tedne tudi prah pobrisati, kot pa ga tri tedne vsakodnevno vzdigovati. Pomivanje posode narekuje, da se nikoli do čistega ne pomije, ker je vedno dobro vsaj kakšen kos pustiti umetniško okrašen. Ker s tem damo malo veselja tudi bakterijam, ki so nenazadnje živa bitja. In zanje je treba skrbeti.

Ženske so me naučile tudi, da se gre v trgovino za dlje časa in večkrat in nič vidnega domov ne prinese. Ker je trgovec povabil na tandemsko terensko prodajo. Dokler ni prodajo prenesel k sebi domov. In da se tako hodi k njemu dokler ne poidejo zaloge. Naučile so me tudi bočnega parkiranja sredi parkirnega prostora nakupovalnega centra. V sredino pa zato, ker je vse naokoli prazno in bočno parkiranje pride do izraza le ob še tistih preostalih treh že parkiranih. Na sredini. Pa da je med vožnjo vzdušje v avtu lahko podobno tistemu v frizerskem, kozmetičnem in manikerskem salonu naenkrat. Pa še discoteki zraven. Pa še rekreativnem centru. Pa še….pa še paše.

Niti slučajno ne smem pozabiti omeniti, da so me naučile, da je treba nasprotni spol, kateremu se ponujaš pa te noče in noče uslišati – kaj šele kaj več, pred “prijatelji” okracati najmanj da je gay in da je nekaj hudo narobe z njim, da se je ubranil takšne ponudbe, katero itak vsak normalen pograbi s obema rokama in vsemi nogami. Sploh pa, da maščevanje ni ženska vrlina temveč le klic dolžnosti. Najbolj pa sem vesel, da so me naučile stati pred odprto, natrpano garderobno omaro in po nekaj minutnem razmišljanju izdaviti čimbolj na glas – ‘nimam kaj obleči!’
Ups, tega seznama je še za nekaj strani. Pa kdaj drugič.

Pa misliš, po zapisanem, da so iz mene naredile ‘pošast’ ? Jok brate. S tem bi užalil vse učiteljice. Samo tisti pravi, ki šele pride, so podaljšale pot. In ravno zaradi te podaljšane uspešno opravljene poti bo oz. je tista prava.
Še dobro, da so (bile) tudi tiste, ki so me naučile popolnega nasprotja navedenega.
Spodnji spot sem si med pisanjem bloga zavrtel ene 8x. In za najmanj 10 jih vem, ki si bodo danes mrmrali refren spodnjega videa. In ti boš enajsta. Tisti roza in oranžna v videu pa sta sploh oh. Big girls – you are realy beautiful !

Don Marko M

2 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “(Za)hvala ženskam – Big girls you are….

  1. Do konca ni čisto jasno, ali si res imel le neznansko nesrečo in si v svoj lajf nevede spuščal samo ženske, ki si tega izraza prislužijo le, zaradi spolovila med nožicami, ali pa je vse preobrnjeno v drugo skrajnost. Cel čas branja tvojega besedila, sem si namreč govorila po tihem v glavi; “Naj kaj komentiram sploh? In tudi če komentiram, kako naj napišem, da je fraza zlizana do bolečine, ampak: resnično nis(m)o vse takšne…kako naj mu ulijem upanje, da bo tista z daljšo prehojeno potjo, resnično prišla in zato bo sreča v njegovem srcu toliko večja…”
    Prelepo napisano, ne glede na samo vsebino…ker če bi te ženske dejansko naučile zgolj samo naštetega, bi me bilo za nekaj minut iskreno sram, da pripadamo v isto skupino…a le za kakšen moment, nato pa bi iz mene izbruhnila speča tigrica…in posledice bi bile…bi bile…sladke.

    En prelep pozdrav in še mnogo lekcij, ti želim 😉

  2. bolhca

    saj niso bile samo takšne….sem to zapisal v zadnjem stavku….je pa res, da nisem dobil še nobene lekcije od speče tigrice….življenje itak prinese vse kar veter ponese…
    pozdravček tudi tebi…za lekcije katere mi daješ 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *