Kaj je rentabilnejše – žena ali prostitutka ?

Vprašanje, na katerega bi eni odgovorili v trenutku, spet drugi bi si vzeli čas za primerjavo do končnega izračuna. Ki pa se verjetno ne bi dosti razlikoval od tistih, ki so izračunali “na prvo”. Ali pač. V nadaljevanju zapisa je žena enačena partnerki, prostitutka pa temu kar je. Skupni imenovalec je, da sta oba profila – ženska. Le da se način in potrebe razlikujejo. Čeprav bi opis žene-partnerke lahko izpeljal iz le lastnih izkušenj, sem se na to temo raje pogovoril tudi z znanci, prijatelji in kolegi, a tudi nekaj žen(sk)ami. Kar sem storil tudi za opis prostitutke, kjer res, zaenkrat, nimam še čisto nobene izkušnje. In če se izračun, koliko porabi moški za svojo žen(sk)o razlikuje od primera do primera, a obstaja minimum kvota, potem je toliko transparentnejši izračun, koliko moški lahko porabi za prostituke. Na osnovi (ne)uradnih cenikov seveda. Noben čudež ne bi bil, če bi se med navajanjem prostitutk znašle tudi kakšne “znane” slovenke, ki to delo… opravljajo pod prirejenim nazivom – spremljevalke. V to primerjalnost pa nisem prištel vlačuge, torej tiste ženske, ki jim lastni partner/mož ne predstavlja nobene ovire, da ne bi flirtale vse poprek in se dajale dol tudi z drugimi – brezplačno seveda. Med te sodijo tudi tiste istega početja brez partnerja. Pri takšnih zadostuje že nekaj pogledov ali minut, da se moški znajde v nje mednožju. Ker o takšnih res nimam omembe vrednega mnenja jih pač ne bom omenjal.
Načinov, kako in zakaj moški in ženska postaneta stalna partnerja oz. mož in žena, je ravno toliko kot je teh parov. Recimo, da se večina poveže zaradi ljubezni. Recimo. In meritev stroškov se začne od prvega trenutka dalje, ne glede na končni (ne)uspeh. Ja, tudi tega so me naučile ženske.
– faza spoznavanja
Ponavadi je večina začetkov klišejskega značaja, čeprav so unikum za vsak par posebej. Bolj kot začetek pa je pomembno nadaljevanje. Večina slovenk se sicer prišteva med emancipirane, a s figo v žepu, saj še vedno pričakujejo, da bo moški skrbel zanje. Materialno. Za ostalo se bodo že znašle same, če bo potreba. Če upoštevamo tisto pregovorno, da ženska ne spusti moškega v svoje mednožje, kar je cilj obeh, vsaj do tretjega zmenka, potem to za moškega, za posamezen zmenek, pomeni sledeče : moški zapravi najprej za telefon cca. 2-5€ , potem avtopralnica in polnjenje rezervoarja avta cca. 20-30€, sledi čas pogovora obeh ob pijači, urco ali dve (ker, ženske cepajo na pogovor), kar nanese za pijačo od 5-20€ in za uro pogovora 5-20€ odvisno od zahtevnosti tematike, morebitna večerja 30-100€, kar skupaj, na oko preračunano nanese 60-180€. Ok, večerjo lahko nadomesti pizza, slaščičarna ali kino za 10-15€. V vsakem primeru moški praktično nemogoče pade pod 30€ za zmenek, tudi če se ženska (lažno) skromno odreče večerji.
S prostitutko moškemu ni treba hoditi na zmenke. Tako odpadejo vsi stroški spoznavanja, razen telefona in goriva do 5€. Pogovarjati pa se tudi ni treba, čeprav je to všteto v ceno.
– ko postaneta par
Stroški se za moškega, po fazi spoznavanja in odločitve, da postaneta par, bistveno ne spremenijo za posamezen zmenek. Torej lahko na teden za zmenke porabi 120-600€ ali več. In neobvezno se za ta denar (ne) znajde med nogami zdaj že partnerice 1-4x. Če je seveda ne boli glava ali kar povzroča ženski glavobol. Ker s prostitutko večina moških nima namena postati par, razen če mu res ni znano nje delovanje, ostanejo zmenki za določen namen, za katere moški, za posamezen zmenek, odšteje 25-400€. In prostitutke nikoli ne boli glava ali drugačni problemi.
– darila
Sicer niso obvezna, pa se jih ženske ne branijo. Večina jih potihem celo pričakuje. Tiste (pre)drzne celo zahtevajo. Že omenjenim stroškom tako zdaj prištejemo še stroške daril. Recimo cca. na 14 dni eno. Pa naj bo šopek rož ali kak poseben predmet določenega pomena. Ker, recimo, da si partnerka vsaj 1x na mesec zasluži kakšno darilce. Vsak ve zase najbolje. In odvisno od namena bo to darilo odšteto za 20- ?????€. Najbolj modri moški ženskam kupujejo namreč tudi avtomobile in druge (ne)premičnine, zato tisti ?????. Ob tem pa moški še vedno nima nobene garancije, da bo darilo partnerki tudi dejansko všeč ali, da ga bo uporabljala. V napačnem predajnem trenutku lahko partnerka namreč ne pokaže nobenega opaznega navdušenja iz praviloma le njej znanih razlogov. Katere izveš sicer kasneje. Prostitutka daril niti ne pričakuje, še manj zahteva. Zanje je darilo to, da moški poravna dogovorjeni znesek temeljnega namena zmenka. Pa še popust dodajo, če jim je moški simpatičen. Tako moški, v zameno za ceno darila, zagotovo prejme darilo.
– skupno gospodinjstvo
Od partnerskih zmenkov, ko sta živela vsak zase, prehajamo na skupno gospodinjstvo. Vsi osebni stroški, ki jih je imela partnerka ali žena pred skupnim življenjem, poslej postanejo skupno dobro. Od čevljev, garderobe, frizerk, fitnesov in podobnih tečajev, avta, kozmetike, itd. Sprotne ženske extra na hip želje tukaj niso vštete, čeprav so le te najdražje. Partnerka bo poslej ta sredstva, skupno z življenskimi stroški, črpala iz “skupnega fonda”. Za kar bo najprej izčrpala sredstva partnerja/moža. Tako,da je tista pregovorna, da ženska zna z denarjem, povsem na mestu in ni nobeno presenečenje, ko partner nekaj dni pred plačo ostane kot suh poper, medtem ko ima žena še vedno nekje tisto “zlato zalogo”. Ustvarjanje teh zalog pa moža mesečno zadane v viši od 800-????€.  In tisto “nevemkajbisamassabo” ženino nerganje v to ceno sploh ni všteto.

Ob vsem tem pa mož nima nobene garancije, da bo doma pospravljeno, skuhano-sploh to, kakor tudi, da glavne bolečine pred “domačo nalogo” ne bodo prešle v migrenske motnje trajnih razsežnosti. Seveda pa mora tudi stoično prenašati ženin pms, kakor tudi ms. Torej mu za sex z ženo ostane povprečno 15 dni na mesec. Za navedeno ceno. Za ravno toliko sexa na mesec pa moški pri prostitutki odšteje od 350 do ????€. Pa spodnja cena prostitutki praviloma upraviči kakovost, ki pri ženi ni vedno obvezna. Poleg tega pri prostitutki moškemu ni potrebno prenašati nobenih ženskih sindromov, celo prisluhnejo mu. Ni mu treba skrbeti niti za njih šoping navade. In če živi pri starših praktično nima dodatnih stroškov, razen če si jih sam nakoplje. Sicer, če moški živi sam in ni vešč gospodinjskih del, obstajajo tudi spretne prostitutke, ki moškemu stanovanje pospravijo, skuhajo in opravijo vsa potrebna gospodinjska opravila, k temu pa dodajo še sex. Na tržišču so že za od 50€ za obisk. Kar je 16 obiskov za 800€ na mesec. In nobenega teženja.

Smisel ženskosti v partnerstvu je tudi v tem, da je treba svojega moškega spremeniti in ga podrediti svojim željam in dejanjem. Skromno, sicer za javnost, ženske zavračajo že vsak namig na to temo, a zasebni klepeti žensk na to temo so izjemno zanimivi. In potem, ko ženske prijateljice praviloma že dobro vedo, kaj ženka pripravlja svojemu moškemu, se njemu še niti ne svita. Zato pa potem bliska. In če bi hotel ta ženkina dejanja, s pripravami vred, ovrednotiti denarno, bi cifra poletela v nebo. Prostitutke iz tega naziva delujejo kot bitja iz drugega planeta, saj moškega niti ne poskušajo spreminjati. So pač plačane za to. Ampak, tudi žene so.
Hm, le kaj se zgodi tistega lepega dne, ko (če) prostitutka postane žena, žena pa prostitutka ?

Don Marko M

5 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Kaj je rentabilnejše – žena ali prostitutka ?

  1. Mogoče pa ne iščeš na pravem koncu. Na srečo lahko že na oko ločiš tiste, ki iščejo “sugar daddyja” in tiste, ki ga ne. Vendar izkušnje kažejo, da moško oko tega ne zazna. Tako da se nimate kaj žalit.

  2. Andreja

    jaz sploh ne iščem….in se sploh ne žalim….le zapisal sem najbolj verjetnosten izračun rentabilnosti omenjenih….tiste sugar daddy bejbe, katere navajaš, pa itak sodijo v sredino lestvice in so še najbolj razširjene….verjetno ker jih je nemogoče ne zaznati….ampak, nekateri moški so kamikaze za takšne….kar vedo njih mame še najbolje….

  3. Huh.Me ni nekaj dni ti pa cel magisterij zaključiš.Te ni za puščat samega,mucek. 😉 Ta primerjalna cena mi je kar všeč.Tudi tisti vprašaji.Spodnjo ceno je tudi moj mišek plačeval na začetku.Pa saj je sam tako hotel.Ker poznam eno bivšo prostitutko lahko trdim, da je postala najbolj poštena in zvesta žena kar jih poznam.Ne vem pa kako gre ko žena postane prostitutka.Bom že izvohala kakšno.
    Smo pa tudi takšne,za katere se manj porabi in več damo od sebe.Vprašaj mojga miška. 😉

  4. sem ga vprašal….pravi, da zdaj res ne da skoraj nič več od sebe….predvsem glede govora….baje imaš neusahljive zaloge…. 😉

  5. Kaj je rekel?Mislim da pogreša najine pogovore.Mu grem nekaj povedat.Bella,moškemu daš prst pa te za jezik vleče.S tabo pa se bom pogovorila kasneje,mucek. 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published.