Plastični zamaški za Anžeta

Spoštovana bralka/bralec mojega bloga

Da dan dnevu ni enak in da upanja na boljši jutri nikoli ne sme zmanjkati, priča tudi zgodba Anžeta. Življenje s svojim spletom okoliščin narekuje tudi svoja pravila in vsak od nas se lahko v trenutku znajde v nezavidljivem položaju. Anže je v prometni nesreči izgubil nogo, ne pa tudi volje do življenja. Ker je čvrsto odločen, da bo manjkajočo nogo nadomestila proteza je edino prav, da mu pomagamo. In to na enostaven način – z zbiranjem plastičnih zamaškov. Vseh velikosti in barv, le plastični morajo biti. Mogoče delaš v kolektivu, kjer ti ne bo težko postaviti nekam… kartonasto škatlo in povedati sodelavcem naj vanjo mečejo plastične zamaške od pravkar spite pijače, mogoče delaš v gostinskem lokalu kjer ravno tako lahko postaviš škatlo kjer se lahko shranjujejo zamaški namesto da romajo v koš, mogoče pa lahko škatlo lahko postaviš tudi v vežo tvojega bloka, kamor bodo stanovalci odlagali plastične zamaške. Možnosti je dosti. Izberi eno. Zamaški morajo biti izključno plastični in ne smejo biti označeni s kratico PS, ki jo imajo ponavadi embalaže skute, kisle smetane, ipd. Prav tako ne smejo imeti premer večji od 10 cm. Akcija zbiranja poteka do sredine decembra 2009. Vsak kilogram zbranih plastičnih zamaškov pomeni korak bliže protezi, katera bo Anžetu omogočila tisto, kar ima večina nas – hojo po obeh nogah !

Ta poziv sem s svojimi besedami spisal po predhodnem dovoljenju avtorja, katerega originalno vsebino lahko prebereš tukaj.

Don Marko M

12 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Plastični zamaški za Anžeta

 1. Ker je tvoja beseda zame ukaz 🙂 sem ravno poskrbela,da sem postavila nekaj škatel in sprintanih listov na stene čajnih kuhinj.Nekaj pa bomo že zbrali.

 2. če se ne motim je rok omejen na nekaj mesecev….tam nekje do jeseni….pa če ti ni težko lahko klikneš na povezavo avtorja v prispevku, pa dobiš točen datum….

 3. tudi jaz zbiram zamaške za anžeta prav danes sem jih dal eno vrečko v kontajner v celju pri občini zanima me koliko stane najem takšnega kontajnerja? kolikor vem je pred občino tam posebej kontajner za plastične zamaške

 4. Cav!

  Marko me je prosil, da se oglasim tukaj, saj dobiva dosti mejlov z vprasanji.

  Naj povem da se vsi odgovori nahajajo na moji spletni strani http://www.subjectx.net

  Zamaski se zbirajo do sredine decembra. Odda se jih lahko v lokalna zbiralisca ali centralno skladisce na Igu.

  Za spisek lokalnih zbiralisc se usmerite na mojo stran.

  Za vec informacij sem na voljo: subjectx@gmail.com

  Najlepsa hvala vsem, ki mi pomagate zbirati zamaske.

  Lp, Anze

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *