Nepozabno – na Obali policajem ukradli policaja

Na naši Obali so bili to poletje ropi zelo v modi in to tako zelo, da beležimo celo rekordno statistiko. Ampak, da bi kdo oropal policajem, no, tega pa res ne pomnim, pa mislim, da se tudi drugje v naši mali podalpski to še ni zgodilo. Roparji so bili to poletje pri nas sicer zelo aktivni pri ropih zlatarn in pošt, ko so rope izvajali kar v slogu ameriških pocukranih akcijskih filmov, le da so jih prilagodili slovenskim razmeram. Namesto super hitrih avtov so bežali kar na skuterjih ali celo peš, čeprav so imeli zajetne plene, policaji pa so bili pri lovljenju le teh polovično uspešni. Ampak ta rop policaja policajem pa je presegel vse meje roparske etike….

In če so bili policaji res bliskovito hitro organizirani, predvsem pri ropih pošt in pri teh podvigih celo zelo uspešno zablokirali celoten promet po Obali, ker to, da so se kolone turistov pri +35 v zraku valile po cesti s polžjo hitrostjo, je bilo pač prehitro za nadzor, pa so popolnoma odpovedali, ko se je rop zgodil v njih vrstah. Ja, naši policiji so dobesedno ukradli njihovega kolega in kljub vsem organiziranim poskusom iskanja, ga po nekaj dnevih še vedno niso našli.

Mislim, kako naj zaupam naši policiji, če še sami sebe ne znajo čuvati ?! Mar se naša policija res samo še brezglavo sprehaja na plačanih sprehodih, medtem, ko jim dobesedno čez noč in še na javnem mestu ukradejo kolega ?! Človek bi sicer pomislil, da bodo kaj agilnejši vsaj pri iskanju svojega kolega, pa so se iskanja pogrešanega vseeno lotili čez kao predpisanih 48 ur, čeprav so pred temi 48 urami minili 3je dnevi. In ja, iščejo ga še vedno.

Med ljudmi so sicer zaokrožile govorice, da je bil pogrešani policaj poseben patron, ki je oboževal še najbolj statično gravitacijo in je zelo rad poziral, ampak tovrsten imidž se mi res ne zdi primeren za ogovarjanje, ko gre za naše policaje. Vsaka uniforma ima pač svoje zahteve obnašanja.

Zgodba je resnična. Policaja so policiji ukradli pred nekaj dnevi, sredi noči, dokazano na prostem in ja, kje drugje kot na Miljskem hribu. Kolomban je namreč kraj, v katerem se je za policajem izgubila vsaka sled. In, hja, ne vem no ali naj bom na (bivše) (so)krajane mojega rojstnega kraja, kjer sem ordiniral skoraj do odhoda v vojsko, ponosen ali ogorčen, ampak policaja pač ni več. Ok, saj smo jih špičili policajem, jim izmaknili kakšno službeno petko ali 101ko za kakšen krog, katere so potem iskali kakšen dan, ampak nikoli nam ni padlo na pamet, da bi ukradli kar celega policaja. Kanel, katere smo na njivah zarivali v zemljo, da se jih je opletal paradajz ali fižol smo že itak imeli preveč.

Pogrešani policaj je bil nazadnje opažen, po pavšalno zbranih podatkih njegovih kolegov, v noči med 2go in 3jo uro, na glavni cesti, ki pelje skozi Kolomban in sicer v delu med pokopališčem in cerkvijo. Tako trdijo domačini, ki obenem trdijo, da je ta policaj večkrat presegel svoja pooblastila in se dobesedno vsiljeval v njih, do takrat sicer ustaljen, življenski slog. Domačini se sicer čudijo, da se ga je kdo lotil ukrasti, obenem pa, of de rekord, povsem ravnodušno priznajo, da je bolje tako, ker če ne bi ga še kdo z največjim veseljem povozil in to dobesedno.

In zdaj imamo v Kopru, na račun Kolombana oz. lopova, ki je izmaknil policaja, celo afero. Policija je že razširila iskalno akcijo čez celotne Miljske hribe vse do Kopra, obenem pa so že podali ovadbo proti neznani osebi, ki je izmaknil znano v neznano. Pošteno povedano se sicer ne mudi najti ukradenega policaja, ampak lahko se delaš, da ti je ful do tega, torej do policije in se aktivno priključiš iskalni akciji.
Za lažjo orientacijo ti dodajam še opis in sliko pogrešanega policaja pred izginotjem, kakor tudi potek iskalne akcije njegovih kolegov.

Ime : Policaj
Priimek : Ležeči
Barva oči : rumena
Barva obleke : črna
Status : povožen (večkrat)

Kdor bi karkoli vedel o pogrešanem policaju lahko to sporoči na koprsko PP ali pa kar mojemu županu Popoviču, ki ima s takšnimi modeli zajetne izkušnje.

Don Marko M

 

14 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Nepozabno – na Obali policajem ukradli policaja

 1. Hehe Don,na Obali ste res sami specialci,tvojemu specialnemu peresu pa nič ne uide.Pazi,da ti ga ne ukradejo.;) Lp

 2. kolk pa je nagrade za tistga k najde tega policaja?Da vidim če se ga splača iskat al je boljš še enga sunt

 3. Lovec

  policija, bolj kot na podelitev nagrade, najditelju trka po brezplačni patriotski zavesti, čeprav je bil njihov kolega na dan izginotja vreden baje celih 2000 evrčkov….kakšnih 10% nagrade od vrednosti bi verjetno že kapnilo najditelju…..če bi bil v enem kosu….policaj mislim….

 4. Takšno kriminalno zgodbo,polno neverjetnih preobratov, si zložil,da me je kar goltala v branje.Hvala,da si mi nasmejal cel vikend. 🙂

 5. To je zelo sumljivo.Policaj je izginil na cesti med Cerkvijo in pokopališčem.Torej se lahko nahaja v Cerkvi ali na pokopališču.

 6. He včas v zlatih šestdesetih so šikar večkrat zmetal policaje v njihovo kiblo, zaklenil kiblo ključ pa zabrisal v Ljubljanico. Torej nekdo nadaljuje dobro tradicijo šiškarjev.
  Kupi ciglu…

 7. kva sam deset posto?Sem mislu da so policaji več vredn.Nič nam patriota zganju kr raje še enga sunit sam tle v našem koncu,da bo mal konkurence obali

 8. 🙂 Mucek,pa ne vem zakaj takšna panika,da je treba najt tega policaja,če pa imamo za izvoz takšnih.Enega bomo že lahko pogrešali. 😉

 9. bine bone

  tej prijemi so bili v tistih letih popularni tudi pri nas na Obali, kot sem imel priložnost poslušati starejše občane….ampak časi se menjajo….ne, cigel ne uporabljamo, razen za zidanje….smo pač naučeni, da jih lahko napalimo tudi brez materialne škode, policajev pa tudi ne zapiramo, ker se tudi mi ne bi počutili udobno če bi nas….bo kar ok to, da tu pa tam iščejo svojega kolega ali svoje prevozno sredstvo, do katerega uporabe smo seveda upravičeni vsi davkoplačevalci…. 😎

 10. Lovec

  hja, saj ceno si določijo policaji kar sami….in če je eden manj, je cena seveda nižja….aja, pa le glej, da ne boš preveč resno konkurence fural na tvojem koncu….

 11. Ivonca

  ma, se ne strinjam čisto….policajev imamo za izvoz skorumpiranih, egotripovskih, samovšečnih, počasnih kakor obrneš, ampak ležečih….no tega profila pa nam zaenkrat še primankuje…. 😎

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *