Ajs, ajs, bejbi

Koliko krat gre osel na led ? Hja, ta odgovor pozna vsak osel, vsekakor pa je vse odvisno od spretnosti trenutka in lokacije (na) ledu. Možnosti za vse troje pa so seveda (pre)številne. Če bi led imel dar človeškega govora, bi zelo verjetno osel postal tudi uradno najbolj razširjen osebek na tem planetu. In potem sem se spomnil. Hm, kaj pa če obstajajo takšni, ki ne razumejo ravno te ledene metafore. In je zanje osel na ledu pač vsak, ki stopi na led. Uh, huda zadrega za hokejiste, umetniške in podobne drsalce….

Vsekakor pa ne vidim nobene pretirane razlike med ledom in tankim ledom. Ko enkrat stopiš nanj je v vsakem primeru jasno, da (se) boš nadrsal. Zato pa vidim bistveno razliko v stopljenem ledu. Sploh ko me povalja, brez zadržkov in milosti, zunanjih 30+, kot je recimo (tudi) danes.

Kakor obračam pridem do zaključka, da je led naredil (in še dela) dosti dobrega za človeštvo. Recimo ledeno dobo. Prvi, drugi, tretji in še četri del. To poletje tudi v naših kinih, čeprav brez Oetzi/ja, ki se je z ledom, za moj okus, malo preveč zbližal. Okusi so pač različni.

Tako kot pri tistem pobarvanem ledu. Slado ledu. Jaz se še vedno palim na sladoled okusa čili. Švasa jezik, grlo, nos, pljuča, ma vse. Ajm on fajr. Vsekakor ublaži vsako napetost. Tako, kot opazovanje ženske med lizanjem sladoleda, ko razkriva vse svoje spretnosti istega početja v nekem drugem trenutku neke druge trdote. Modra ženska seveda uživa sladoled iz lončka. Tudi kakšno kilo tega, če je dober film ali hrepenenje premočno.

Led je celo tako pomemben, da smo človeštvo skovali kar nekaj pregovornih na njegov račun, med katerimi nedvomno izstopa – hladen kakor led. V takšnih primerih naj bi šlo za osebke, ki se ledeno hladno odzivajo tudi na najbolj eruptivne dogodke v okolici in v takšnem stilu sledijo svoji načelnosti. Ampak, biti hladen kakor led v tej vročini je težko….sploh če ob tebi leži (žensko) nago telo…..

Moj priljubljen kafič zadnjih par let poleti obožujem tudi zato, ker edini v Kopru postrežejo – ledene krigle. Pivske. Šele ko dobiš predse kriglo, ki je čisto bela zaradi ledene plasti po stenah in vanjo natočiš dovolj ohlajeno pivo in kozorogovsko zvrneš najprej tisti prvi olajčujoči požirek in potem še vse ostale užitkarske ti postane jasno, zakaj se ledeno hladno ne odzivaš na nobene poskuse motenja operacije, dokler je pač ne zaključiš.

Kot se ne med igranjem priljubljene igrice Ice cube, katero sem sicer že potolkel v vse možne rekorde, ampak ta ledena igrica me vedno znova potegne vase. Ledu pa se moram zahvaliti tudi za lajšanje številnih bolečin v prihajanju, ki so bile posledica raznoraznih udarcev športnega udejstvovanja, med katerimi ni bilo časa misliti o bolečinah, zato pa je led potem vse to lepo stopil.

In ja, led je tudi odličen material za umetnike, da na njem izživljajo svojo kreativnost. Priznam, občudujem jih, da vlagajo ure in ure svojega dela v nekaj, kar izhlapi v nekaj urah. Mogoče pa so cenjeni še bolj ravno zaradi kratkega obstoja teh njih unikatnih umetnosti. Vodeb bi zagotovo našel povezavo med temi ledenimi umetninami in spolnim občevanjem….

Ker sem imel dovolj priložnosti sodelovati s profi barmani, lahko mirno tdim, da gre ledu velika zahvala za koktaile. Sam sem sicer sodeloval bolj enostavno – barmani so zmiksali koktail, jaz sem ga spil. Ja, niso bili sadni ali brezalkoholni. Ni bilo časa za to. Čeprav so fantje res vlekli same presežke iz tistega zdrobljenega ledu.

Kako se že sklanja led ? Kako sklanja že vem. Aja, pa veš, da led res zalepi jezik, če se ga preveč steguje ? Nista bila zgolj Lloyd in Harry tista, ki sta to dokazala, čeprav sta redka, ki imata dokazno video gradivo…..

Don Marko M

8 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Ajs, ajs, bejbi

  1. Peter

    pa saj sem napisal….v mojem priljubljenem lokalu…..aja, pozabil sme dodati, da smo takšnih krigel deležne priljubljene stranke….ko prideš naokoli, si natočiva pivce v te krigle… 😎

  2. Ma jaz se vsa stopim,ko vidim kakšne umetnine delajo tisti umetniki iz leda.Me prou zanima koliko časa so delali tisto Pepelkino kočijo.Mucek ma veš,da je led dober tudi za zbujanje.Sem ga zadnjič mojemu medotu prinesla v posteljo in ga še nikoli prej nisem videla tako hitro vstati. 😉 🙂

  3. Don,samo kozorog v tisti ledeni krigli je nepozabno doživetje.Kmalu spet pridem naokoli da si natočiva.;)Lp

  4. Ivonca

    mene pa zanima, kje so konji, torej miške, tiste kočije….ledeni seveda….da meni prineseš tako led v posteljo, te zaprem v ledomat…. 😉 😎

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *