Koledar protestov 2013

Lani začeti protesti državljanov korakajo v letošnjo kulminacijo. Verjamem, da bodo letos na protestih po ulicah in trgih prisotni tudi tisti, ki so bili lani proti protestom. Nekaterim pač pozno pride oz. šele takrat, ko jim politiki do konca spraznejo denarnico.  A protestiranje državljanov bo letos postala folklora večine. In to folklora navade….

Obiskovati in sodelovati v protestih na ulicah in trgih bo namreč postalo nekaj tako običajnega, kot šoping, rekreacija, sprehod, obisk maše, frizerja, športne tekme, prijatelja….. Ja, protesti proti skorumpiranim politikom postajajo redna praksa vsaj 1x tedensko.

Komur je pač vsaj malo do boljše prihodnosti te naše domovine in naših naslednikov bo zagotovo tisto urco 1x tedensko na protestu v svojem kraju, pred splošno ljudsko eksplozijo proti prestolnici, ki bo začela svoj pohod v začetku pomladi….Pri nas v Kopru bomo imeli protestne shode letos vsako soboto. Treningi pred naporno tekmo so pač obvezni.

Leto pogumnih in vztrajnih se je torej začelo. Tudi zato prilagam svojo verzijo letošnjega koledarja protestov, ki sicer ne zajema lokalnih datumov, katere boš seveda zlahka odkril/a v svojem kraju, vse ostalo pač. Vsak mesec ima v sebi bogato vsebino, fotke pa vejice, pike in klicaje. Za vprašaje ni več prostora.

Tako, protestno leto državljanov, ki bo zapustilo v zgodovini naše male podalpske doslej še nevidene, a nepozabne in neizbrisne sledi in zgodbe, se je začelo. Vidimo se torej tam, kamor kliče državljanska dolžnost – na ulicah in trgih. Proti komu in zakaj pa itak že vemo…..

Januar – Prosinec
01 (blog Don Marko M)
Februar – Svečan
02 (blog Don Marko M)
Marec – Sušec 
03 (blog Don Marko M)
April – Mali traven
04 (blog Don Marko M)
Maj – Veliki traven
05 (blog Don Marko M)
Junij – Rožnik
06 (blog Don Marko M)
Julij – Mali srpan
07 (blog Don Marko M)
Avgust – Veliki srpan
Protesti Ljubljana
September – Kimavec 
09 (blog Don Marko M)
Oktober – Vinotok
11 (blog Don Marko M)
November – Listopad
10 (blog Don Marko M)
December – Gruden 
(blog Don Marko M)

Don Marko M

Sabotin vstaja (blog Don Marko M)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *