Nekaj sodobno izumljenih pripomočkov za dom

Piše se leto 2013. V poplavi rabe elektronike na vseh področjih, celo v domovih, me je zanimalo, kateri izdelki so IN po svetu za domačo rabo. Pričakoval sem seveda, vsled številnih inovacij, da bodo kraljevali roboti, transporterji in ostala digitalna krama, ampak….No, saj boš že sam/a videl/a v nadaljevanju….

Predstavljene izdelke si sicer lastijo američani in to kar pod oznako novih izumov, zanje jih kakopak izdelujejo kitajci, vse skupaj pa je zapakirano pod najbolj prodajane izdelke za domačo rabo. Če misliš, da boš v nadaljevanju videl slike super robota, ki vse postori doma namesto tebe, lahko kar nehaš brati….

Sranje, spet ti
Bo kar držalo, da nam ob prihodu pred večino vrat skoči pod noge najprej – predpražnik. Sploh če pred vrata stopimo iz zunanjega dežja ali brozge. Predpražnik lahko tudi dosti pove o tistem, v kateri hram vstopaš, lahko pa tudi nič. Odvisno, kako si nadrsaš podplate na njem.

In tudi s predpražniki je kot z vsem ostalim. Nekateri se zadovoljijo s ponujenim izborom na tržišču, nekateri si pač omislijo svojo vizijo podobe. Sam sem seveda pozoren na tiste konkurenčne sam svoje kreativce, ker je pač njih sporočilo tudi na predpražniku odraz določene njih predstavnosti. Sam si bom recimo, ko dokončam tisto malo hiško na podeželju, pred vhodna vrata postavil predpražnik z napisom – Z vstopom opusti vsako upanje….

Sranje spet ti (blog Don Marko M)

Naj obiski počistijo stanovanje
Seveda so kavbojski izumitelji v sodobnih izumih 2012 šli še korak dlje in spodnji izum označili kar za genialnega. Po kapitalistično pa – naj drugi oddelajo zame, da bo več profita. Zagotovo pa je zadeva uporabna za večino šizofrenih Slovenk, ki ti turijo copate ob obisku še preden sploh dobro prestopiš vhodni prag.

Na moj račun sicer ta genialnost ne bo pokasirala niti centa, ker se mojim obiskom pač ni treba tlačiti v copate, verjamem pa, da je prodaja odlična. Ne vidim namreč čisto nič narobe v tem, da se tudi opravilno koristno izkoristi obiske, če že ne veš, kaj bi drugega z njimi počel/a.

Čistimo stanovanje (blog Don Marko M)

Rolanje po steni
Evo, pomlad je tu in počasi prihaja tudi čas pleskanja po stanovanju. na tiste finte, da ženske bolje pleskajo stanovanje, kot moški, ne padam že dolgo več oz. od takrat, ko sem ženski v njenem navdušenju prepustil pleskanje, da sem lahko potem še cel teden popravljal. Priznam pa, da sem videl že tudi prave mojstrice te obrti, ki zlahka pokosijo tudi profesionalce, ampak to je kot bi gledal direkt v sonce poleti ob 12ih…..

No zdaj, ker tapete pač niso modne, kr neki floskanje tudi ne, se predstavlja – valjček. Vzorčni. Pleskarski. In ja, tudi to je najnovejši izum. Pa naj te kot mladinca še tako spominja na neka pozna 70ta oz začetke 80ih. Vzorci valjčka so sicer omejeni v izbiro, so pa zato navodila za rabo zelo izčrpna, ker pri amerigosih pač raje vse na široko razpišejo, kot pa da jih 1x mastno tožiš. Lahko si sicer naročiš izdelati svoje vzorce, ampak dvomim, da so stene stanovanja tako pomembne.

Rolanje (blog Don Marko M)

Delajmo tudi leže
In evo, prišli smo tudi do res hudega delovnega pripomočka, ki združuje klasiko in sodobnost. Stojalo za prenosni računalnik alias laptop. Prednost te kompaktne mizice oz. stojala je v tem, da lahko nanjo postaviš svoj laptop v praktično vseh možnih položajih.

Lahko se postaviš tudi na glavo in tipkaš po svojem prenosniku. Lahko na boku, levem ali desnem, v običajnem sedečem položaju in seveda tudi ležečem. Skratka svoj prenosnik si lahko poslej, v polno operativo, postaviš kakor in kamor ti paše. Je pa res, da tudi vse te možne spremembe položaja ne bodo vplivale na vsebino, katero boš vnašal/a vanj.

Delamo tudi leže (blog Don Marko M)

Pilot za prave moške
No, ta pa je bil edini, za katerega se lahko strinjam, da je genialen izum. Univerzalen, ampak res univerzalen pilot, komander, daljinec, kakor ti paše. Uporaben je za operiranje s tv, dvd, satelitsko in še posebej za – steklenice. Predvsem pivske.

Priročen dizajn ima namreč poleg vseh funkcionalnosti instaliran tudi softver odpirač, ki zelo učinkovito odpira pivske steklenice, še posebej pa je primeren za uporabo med gledanjem nogometa. Vse kar še dodatnega rabiš je samo še tv s tekmo, udoben naslanjač, nekoga, da ti skoči v trgovino po gajbo piva, nekoga, da ti to gajbo prinese do naslanjača in potem začneš s pomočjo tega pilota zbirati zamaške. Prava stvar.

Pilot odpirač (blog Don Marko M)

Vedno prav kušin
Praktično ne obstaja dom brez vzglavne blazine, povštra, kušina. Ženska, ki daj kaj nase ima tudi po 3,4 in več kušinov, ker ženska pač ne špara na tistem, katerega lahko objame. A ta trendi kušinski komplet ni zgolj za ženske, niti zgolj za moške, ampak je verzija dosegljiva zgolj za par-e.

Primerni so recimo za Damjana Murka, Rebeko Dremelj, Heleno Blagne, Denisa Avdića, Janeza Janšo, Mišo Molk in njim sorodne duše. In po uspešnosti prodaje teh kušinov očitno sorodnih duš omenjenih ne primankuje. Kušina sta polnjena s perjem, ker je pač izumitelj ocenil, da bodo pernati prijatelji planili po njih, kar se je tudi zgodilo, da pa ne bi prihajalo do lastniške pomote, vsakega posebej krasi napis z namenom. Ja, sanje niso kar tako samoumevne, kot se komu zdi….

Vedno prav (blog Don Marko M)

Ekola, to je nekaj najsodobnejših izumov za vsak dom, izumljenih in odlično prodajanih v letu 2012. Seveda se strinjam – 21. stoletje je čas samih neslutenih izumov napredka za človeštvo, čeprav tudi tistim iz minulih stoletij očitno prav nič ne manjka. Razen mogoče zob časa…..

Don Marko M

5 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Nekaj sodobno izumljenih pripomočkov za dom

  1. Tistile valjček z vzorcem pa ne vem če je res nov izum. Je že moja babica pred 30+ leti imela stene pobarvane s takimle valjčkom! 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *