Astrologija ne dvomi – najboljši prijatelji so Kozorogi

Saj tudi ostali v nadaljevanju niso kar tako, a najboljši je pač lahko le eden. Ko beseda nanese na opisovanje prijateljstva, lahko zlahka pademo v debato brez konca ali pa konec debate. Še vedno je recimo veljavno nepisano pravilo, da pravega prijatelja spoznaš v nesreči, pa če ti ga zvezde napovejo ali ne….

Pravo prijateljstvo je seveda vedno sladka odgovornost in redko kdaj udobnost, v bistvu konstantno nadgrajevan seznam uslug, katerih ne izvajaš zaradi pričakovanja zahvalnosti, ker če to pričakuješ potem nisi podaril, ampak prodal, prodal prijateljstvo še preden bi se zanj lahko zahvalil.

Čeprav se popolnoma strinjam, da je treba tudi prijateljem ali predvsem njim povedati resnico direkt v obraz, dolgovezil na to temo tokrat ne bom, ker sem svoje stališče definicije prijateljstva predstavil že na začetku moje blogerske kariere pred leti v zapisu enostavnega naslova – Prijateljstvo.

In ja, še vedno, kot že leta, trdim, da moški nima prav nobene potrebe biti prijatelj z žensko, če je že lahko njen ljubimec.

Novo je le to, da imam sedaj tudi FejsBuk prijatelje, a omejene le na tiste, katere, razen 2eh iz objektivnih razlogov, poznam tudi v realnosti že let, ker mi, kljub številnim vabilom, ni (bilo) v interesu imeti 5k frendov zaradi lepšega, ampak ravno prav le teh za si zabavno modro kaj povedati.

In kar o prijateljstvu tokrat ne bova povedala ne ti, ne jaz, bo v dodatek povedala – astrologija. To je pač ena tista huda bejba, ki o vseh vse zna in tako tudi ve, kdo je kakšen in komu prijatelj, najboljši prijatelj. Lahko ji verjameš, lahko ne, a zanikati ji spretnosti pač ne gre…..

Vodnarjem so vsi enaki
Zabavni, spontani in vznemirljivi Vodnarji potrebujejo prijatelja, ki lahko spremlja njih nemiren duh. Glede na to, da so svobodnega duha, so zaželjeni v družbi, ker nikogar ne obsojajo, a njih enaka naklonjenost do vseh jih ovira, da si dovolijo imeti tistega enega, najbljižjega prijatelja. Njih trenutek slabosti pa je, da se zlahka distancirajo, od drugih pa pričakujejo, da se okoli njih trudijo bolj, kot oni sami.

Ribe so dobre za tolažbo
Ribe podlegajo mišljenju drugih, a so kljub temu zelo sočutni prijatelji. Znajo biti odlično rame za cmarjenje in tolažbo, katero tudi sami pogosto iščejo. Prijateljstvo iščejo še najraje pri karakterno močnih in stabilnih osebah, njih trenutek slabosti pa je, da znajo pogosto zanemariti prijatelja zaradi svojega partnerja.

Oven prisega na vragolije
Kot prijatelj Ovni niso komplicirani, ker so direktni in iskreni v izražanju svojih čustev. Čeprav zmorejo določeno sočutnost do drugih, pa Ovni ne sodijo med tiste, katere bi poklicali v svojih težkih trenutkih, ker so raje usmerjeni v akcijo in podvige, kot pa žalostne zgodbe. Njih trenutek slabosti je vsekakor pretirana sebičnost.

Bik je zvest prijatelj
Bik je najbolj zanesljiv znak Zodiaka. Njih največje prijateljske vrline so velikodušnost, zvestoba in zaščitniški nagon. Obenem pa znajo biti zelo trmasti. Njih trenutek slabosti pa je občasno skopuštvo.

Dvojčki so najbolj družabni
Temperamentni Dvojčki lahko le redko rečejo, da imajo malo prijateljev, ker samo eden ali dva prijatelja pač ne moreta izpolniti vseh njih družabnih potreb. Zato si ustvarjajo širše družabne kroge, v katerih razvrščajo osebe na osnovi skupnih interesov. Tako so eni primerni za kavo, drugi za pomoč v življenju, tretji pa za zabavne izhode. Njih trenutek slabosti je, da prijateljstvo jemljejo bolj na lahko, zato jim ni problem z lahkoto prijateljstva prekiniti.

Raki so empatični
Čustveni, polni razumevanja in sočutja – to je najboljši opis tega znaka v prijateljstvu. Raki se najpogosteje družijo z osebami sebi podobnimi, ki so enako čustveno topli in nagnjeni konstantnim turbulentim spreminjanjem razpoloženja. Naporno. Njih trenutek slabosti je, da so dobri “glumci”, če je potrebno biti všečen drugim.

Lev ne pušča na cedilu
Levi so cenjeni prijatelji in čeprav se gibljejo v veliki družbi, svojo intimo delijo zgolj z nekaterimi. A kljub temu velja Lev za zanesljivega prijatelja, ki si bo vzel čas, da bo tu zate. Začetek prijateljstva z njim pomeni dolhotrajno nadaljevanje, katerega sami redko prekinejo. Njih trenutek slabosti pa je, da radi manipulirajo z drugimi.

Device iščejo sebi podobne prijatelje
Na prvi videz izgleda, da so pripadniki tega znaka rezervirani in brez resnega namena spuščanja v poglobljene medčloveške odnose. Za prijateljstvo uporabljajo iste kriterije, kot v ljubezni in zato iščejo takšne osebe, ki imajo tudi same te njih kriterije, morajo pa jih tudi privlačiti. Ne marajo nesigurnih oseb, s pomočjo svoje racionalnosti in navidezne hladnosti pa lahkotno analizirajo in predvidijo, s kom bi lahko bili dobri prijatelji. Njih trenutek slabosti je možno ljubosumje na tuj uspeh.

Tehtnice imajo samo enega pravega prijatelja
Osebe tega znaka so kot prijatelji odlični svetovalci in dobri diplomati, pa jim prijateljev nikoli ne primankuje. A kljub temu se popolnima pedajo samo enemu prijatelju, kateremu zaupajo vse svoje misli. Njih trenutek slabosti je vsiljevanje svoje miselnosti drugim.

Škorpijon ceni iskrenost v prijateljstvu
Škorpijoni pogosto dajejo videz hladnih in ravnodušnih oseb, a to je le njh oklep, katerega morajo ostali prebiti, da bi se lahko z njimi spoprijateljili. Kljub temu pa so eni od najboljših možnih prijateljev, katere si človek lahko zaželi. Potrebujejo le nekoga, ki bi razumel njih kompleksnost, ob tem pa mora biti iskren, kot so oni sami. Njih trenutek slabosti je maščevanje, če jih prijatelj prizadane.

Strelci su polni razumevanja
Optimistična in družabna narava tega znaka privlači mnoge in tako si mnogi želijo biti njih prijatelji. Najbolj spoštujejo duhovite, odprte in dobronamerne osebe. Sovražijo pa pasivno – agresivno obnašanje in takšnih oseb se v velikem loku izogibajo. A če se odloči ti biti pravi prijatelj, potem lahko vedno pričakuješ razumevanje in podporo. Njih trenutek slabosti pa je, da v odnosu preveč pozornosti polagajo pomenu financ.

Kozorog da vse za prijatelja
Specifičnost Kozoroga je, da izjemno ceni prijateljstvo, a obenem tudi izjemno pozorno v krog svojih najožjih prijateljev izbere zgolj tiste, ki so se dokazali kot zanesljivi in odgovorni. V glavnem neguje stara prijateljstva in za prijatelja so na vse pripravljeni. Kozorogi imajo dosti znancev in čeprav so lahko tudi do njih okolju prijazni, bo le redko in bolj po naključju kateri izmed znancev vedel, kaj pripadniki tega znaka dejansko mislijo. Njih trenutek slabosti je, da si dovolijo testirati nekoga predanost tudi pogosteje.

Don Marko M

p.s.
Postani aktiven in ponosen del zabavne druščine Hočem, da se to zapiše v Ustavo !

Vrata (blog Don Marko M)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *