Javna licitacija : prodam stranke slovenskega parlamenta – ugodno !

Gospe in gospodje, tovarišice in tovariši – situacija je zajebana. Mučos. Kriza vse naokoli. Treba bo prodajati. Tudi slovenski politiki in uradniki sočustvujejo z državljani. Zaradi krize so znižali cene podkupovanja. A to še vedno ne bo dovolj. Zato sem se odločil…..

Prodati bo treba tisto, kar nam povzroča stroške. Enormne. Samo to. In ker pri nas vsi vemo vse, razen za tisto, kar bi moralo biti pri nas, pa ni, sem po zgledu naših politikov ubral linijo najmanjšega upora reševanja krize.

Prodajam politične stranke našega parlamenta.

V ta namen objavljam javno licitacijo prodaje parlamentarnih strank. Možen je nakup posamične stranke, čeprav bo imel prednost tisti, ki bo ponudil ceno za paket vseh strank.

Varščine za sodelovanje v licitaciji ni potrebno vplačati, končni kupec pa bo oproščen vseh davkov za nekaj let. Prejeta kupninan licitacije bo podarjena v socialni sklad.

Ker so dejanja strank slovenskega parlamenta že splošno znana, jih posamezni opisi le teh v nadaljevanju ne vsebujejo dodatno.

Licitacija se začenja ta trenutek in traja do končne odprodaje, poteka po sistemu videno-kupljeno, reklamacije po nakupu niso možne.

Izklicna cena za posamično stranko se nahaja na koncu predstavitvenega opisa posamezne stranke, ki niso razporejene po abecednem redu.

SDS
Pomen kratice imena : Salve Desnega Smeha
Sedež : sveti
Predsednik : Janez Ivan Janša alias Jajo Capone
Njegov namestnik : ga nima – ga ne rabi – ga noče – noben si ne upa
Status stranke : insajderski outsajder, padalci brez kril
Usmeritev : extremno desno iz zavoženega v levo
Leto nastanka : 1000 let prepozno
Opis :
Stranka SDS je mutant zombijev kota kroga. Članstvo sestavljajo doživljenski pedigrejski nasledniki Komunistične partije Jugoslavije in KPS. Zaradi osipa članstva je Jajo Capone infiltriral svoje partijce v potomstvo luzerskih organizacij 2. svetovne vojne. Tako danes članstvo SDS večinsko tvorijo  domobranci brezjajčni, kleriki brezjajčni v kiklah in vodstveni člani Komunistične partije.

Članstvo SDS je sicer zelo zvesto svoji stranki, povprečna starost članov je 70 let, redno plačujejo članarino, ne ločijo dneva od noči, sosedu bi dali samo tisto kar bi mu prej 2x vzeli, zavist jim daje polet, obožujejo instrument manjkačega tona, njih geslo je “Nazaj, samo nazaj v planinski raj”, predvsem pa se članstvo SDS ponaša z odlikama : IQ =  pogrešan (izjema je Jajo Capone z IQ 152), EQ = neobstoječ. Člani se redno perejo.

SDS je neprofitna stranka pozitivnega poslovanja. Kolikor je imel državni proračun manj, toliko je imela SDS več. Ne kradejo, samo ne spomnijo se večine izvora prejetega denarja.

Odlike : stranko SDS krasi kolektivni duh omejenosti prostora
Slabosti : jih nimajo, ker so za vse krivi drugi

Izklicna cena licitacije za SDS : 1 €

PS
Pomen kratice imena :  Pustošimo Sistem
Sedež : vrtljiv
Predsednik : brez predsednika
Njegov namestnik : Zoran Janković alias Mali Zeleni
Namestnik namestnika : Alenka Bratušek alias No mor tajm
Status stranke : levo z volanom na desni
Usmeritev : malega povoziti, z velikim ne deliti
Leto nastanka : 1000 let prepozno
Opis :
Stranka PS je termični oval trikotnika. Članstvo sestavljajo komolčarji in priskledniki razpadlih strank, večina članov pa je pedigrejskih naslednikov Komunistične partije Jugoslavije in KPS. Imajo se za levičarje, čeprav izvajajo neoliberalističnost izprijene verzije.

Članstvo PS ne pozna zvestobe stranki, povprečna starost članov je 55 let, članarino plačujejo samo plačani, egocentrični egoisti, sosedu bi dali samo pol tistega kar jim je posodil, obožujejo uniforme, dude, njih geslo je “Ide mi u životu ide mi”, predvsem pa se članstvo PS ponaša z odlikama : IQ =  nekje okoli (izjema je Mali Zeleni z IQ 152), EQ = neobstoječ. Člani se redno perejo.

PS je neprofitna stranka pozitivnega poslovanja. Kolikor je imel državni proračun manj, toliko je imela PS več. Ne kradejo, samo ne spomnijo se večine izvora prejetega denarja.

Odlike : stranko PS krasi kolektivni duh omejenosti prostora
Slabosti : jih nimajo, ker so za vse krivi drugi

Izklicna cena licitacije za PS : 1 €

SLS
Pomen kratice imena :  Samo Limite Sprejemamo
Sedež : lesen
Predsednik : Franc Bogovič alias Kočevski medo
Njegov namestnik : Olga Franca alias Žalostna sova
Status stranke : pod kozolcem
Usmeritev : daleč od vsega
Leto nastanka : 1000 let prepozno
Opis :
Stranka SLS je globina vrha piramide. Članstvo sestavljajo preverjeni komolčarji pravokotnega križa, večina članov pa je pedigrejskih naslednikov Komunistične partije Jugoslavije in KPS. Imajo se za konzervativno zajebane, kar tudi so. Obožujejo kapital, brez človeka.

Članstvo SLS je zvesto stranki, povprečna starost članov je 70 let, članarino plačujejo skladno kmetijskemu pridelku, so neopazni a moteči, sosedu bi dali vse samo da ne bi dali, obožujejo govejo župo, uzde, njih geslo je “Pa ne spet danes”, predvsem pa se članstvo SLS ponaša z odlikama : IQ =  na poti (izjema je Kočevski Medo z IQ 152), EQ = neobstoječ. Člani se redno perejo.

SLS je neprofitna stranka pozitivnega poslovanja. Kolikor je imel državni proračun manj, toliko je imela SLS več. Ne kradejo, samo ne spomnijo se večine izvora prejetega denarja.

Odlike : stranko SLS krasi kolektivni duh omejenosti prostora
Slabosti : jih nimajo, ker so za vse krivi drugi

Izklicna cena licitacije za SLS : 1 €

NSi
Pomen kratice imena :  Nagon Slepe Intuicije
Sedež : na križu
Predsednica : Ljudmila Novak alias Nuna Rožca
Njen namestnik : Aleš Hojs alias General Čiko
Status stranke : prva vrsta pred križem
Usmeritev : Zemlja je ploščata
Leto nastanka : 100.000 let prepozno
Opis :
Stranka NSi je mutant zombijev nagnjenega križa. Članstvo sestavljajo doživljenski pedigrejski nasledniki Komunistične partije Jugoslavije oz. KPS, domobranski prestrašeni v kiklah in brezjajčni kleriki.

Članstvo NSi je zvesto stranki, povprečna starost članov je 70 let, članarino plačujejo kot buh zapove, so pogoltni, zajedalci, sovražijo vse kar nima njih sence, obožujejo nedeljo od 9ih do 2eh, njih geslo je ” Kar je Božje, je naše”, predvsem pa se članstvo NSi ponaša z odlikama : IQ =  ploščat (izjema je Nuna Rožca z IQ 666), EQ = neobstoječ. Člani se redno perejo.

NSi je neprofitna stranka pozitivnega poslovanja. Kolikor je imel državni proračun manj, toliko je imela NSi več. Ne kradejo, samo ne spomnijo se večine izvora prejetega denarja.

Odlike : stranko NSi krasi kolektivni duh omejenosti prostora
Slabosti : jih nimajo, ker so za vse krivi drugi

Izklicna cena licitacije za SLS : 1 €

DeSUS
Pomen kratice imena :  Damo Enkrat Sunemo Uspešno Sedemkrat
Sedež : parking
Predsednik : Karel Erjavec alias Gandža
Njegov namestnik : Tomaž Gantar alias Doktor kiks
Status stranke : odpisani
Usmeritev : Tuje hočemo, svoje ne damo
Leto nastanka : 1000 let prepozno
Opis :
Stranka DeSUS je začetek konca. Članstvo sestavljajo doživljenski pedigrejski nasledniki Komunistične partije Jugoslavije oz. KPS.

Članstvo DeSUS je zvesto stranki, povprečna starost članov je 60 let, članarino usklajujejo s penzijo, v zadnjih 7ih letih so kot stranka znižali penzije nestrankarskim upokojencem in jim pobrali dodatne ugodnosti, so dvolični, problematični, podporniki neoliberalizma, njih geslo je “Važno da je za nas, ko jebe vas”, predvsem pa se članstvo DeSUS ponaša z odlikama : IQ =  horizontal (izjema je Gandža z IQ 152), EQ = neobstoječ. Člani se redno perejo.

DeSUS je neprofitna stranka pozitivnega poslovanja. Kolikor je imel državni proračun manj, toliko je imela DeSUS več. Ne kradejo, samo ne spomnijo se večine izvora prejetega denarja.

Odlike : stranko DeSUS krasi kolektivni duh omejenosti prostora
Slabosti : jih nimajo, ker so za vse krivi drugi

Izklicna cena licitacije za SLS : 1 €

DL
Pomen kratice imena :  Dokončni Luzerji
Sedež : povsod in nikjer
Predsednik : Gregor Virant alias Žele blef
Njegov namestnik : ni ga lepšega kot
Status stranke : ne na nebu ne na zemlji
Usmeritev : proti izhodu
Leto nastanka : 1000 let prepozno
Opis :
Stranka DL je vse, kar ne bi smelo obstajati. Članstvo pretežno sestavljajo doživljenski pedigrejski nasledniki Komunistične partije Jugoslavije oz. KPS.

Članstvo DL je nezvesto stranki, povprečna starost članov je 50 let, članarino tržejo od plače, so prodane duše, nezanesljivi, klovni, njih geslo je “Ne damo, kar vam lahko vzamemo”, predvsem pa se članstvo DL ponaša z odlikama : IQ =  kokodek (izjema je Žele Blef z IQ 152), EQ = neobstoječ. Člani se redno perejo.

DL je neprofitna stranka pozitivnega poslovanja. Kolikor je imel državni proračun manj, toliko je imela DL več. Ne kradejo, samo ne spomnijo se večine izvora prejetega denarja.

Odlike : stranko DL krasi nekolektivni duh omejenosti prostora
Slabosti : jih nimajo, ker so za vse krivi drugi

Izklicna cena licitacije za SLS : 1 €

SD
Pomen kratice imena :  Socialno Dehidrirani
Sedež : sedijo povsod
Predsednik : Igor Lukšič alias Eho
Njegov namestnik : vsi člani
Status stranke : lepo postlano
Usmeritev : nazaj v zgodovino
Leto nastanka : 1000 let prepozno
Opis :
Stranka SD je vse, kar je že minilo. Članstvo sestavljajo doživljenski pedigrejski nasledniki in še živeči člani Komunistične partije Jugoslavije, KPS in ZLSD.

Članstvo SD je zvesto stranki, povprečna starost članov je 70 let, članarino redno nabirajo, od vrednot in ideologije borcev NOB ne uporabljajo ničesar, podpirajo neoliberalizem, so maščevalni, zahrbtni, netovariški, njih geslo je “Za naš žep do zmage naprej”, predvsem pa se članstvo SD ponaša z odlikama : IQ =  problem (izjema je Barbi z IQ 152), EQ = neobstoječ. Člani se redno perejo.

SD je neprofitna stranka pozitivnega poslovanja. Kolikor je imel državni proračun manj, toliko je imela SD več. Ne kradejo, samo ne spomnijo se večine izvora prejetega denarja.

Odlike : stranko SD krasi kolektivni duh omejenosti prostora
Slabosti : jih nimajo, ker so za vse krivi drugi

Izklicna cena licitacije za SD : 1 €

Za licitacijo prodaje naših političnih strank, med katerimi so nekatere prave nepremičnine našega parlamenta, sem se odločil zaradi pomoči našemu parlamentu, ki ni sposoben najti izhoda iz krize. Zato sem izbral tisti del javnega interesa, ki ni najdražji po vrednosti, je pa najdražji po stroških vzdrževanja.

Da ne slučajno kdaj kateri trenutni parlamentarec rekel, da nisem po državljanski dolžnosti podal svoj predlog izhoda iz krize. Zdaj pa licitacija naprej…..

Don Marko M

Licitacija parlamenta (blog Don Marko M)

14 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Javna licitacija : prodam stranke slovenskega parlamenta – ugodno !

 1. Pozdravljen!
  Zelo sem zainteresiran za nakup celotne ponudbe ali vsaj posamičnih kolektivnih artiklov, vendar previsoko postavljena izklicna cena. Spusti ceno, da si nakup lahko privoščim, ker sem na smetišču zgodovine že pripravil deponijo kamor bi jih za vse večne čase uskladiščil.

 2. Stavenovrski,

  izklicne cene se žal ne da spreminjati, že ker je izkupiček prodaje namenjen v dobrodelne namene….lahko pa ti subvencioniram do polovice izklicne vrednosti nakupa v kolikor se odločiš za nakup celotnega paketa…..pa še stroške deponije dobiš poravnane za uskladiščenje za neomejeno obdobje…..

 3. Samo,

  kar kupiš je tvoja lastnina in z njo potem počneš, kar se ti zljubi…..dobiš pa količinski popust, ker si tako dober, da bi jih peljal na izlet s tisto ladjo…. 😎

 4. Mojca,

  nikar se ne prepustimo čustvom…..dajmo to opravit, za razliko od parlamentarcev, po črki zakona…..najprej javna dražba, prihodke od dražbe plasirati tja, kjer so jih odvzeli, kupec pa itak lahko počne poljubno z nakupljenim…..na odpadu je recimo edina dobra stvar reciklaža…. 😎

 5. Mucek,si me prepričal.Tudi moje kombinatke in bomo prvič sodelovale v licitaciji.Nekako je treba tiste nekam spakirati.Dajemo ponudbo 7 evrov za odkup celega paketa.Če bo naša ponudba najvišja potem si želimo,da kupnina dobrodelno pristane v Institutu za razvoj slovenske pameti.Živel petek 13! 😉 🙂

 6. Ivonca

  tebi in tvojim kombinatkam čestitam – postale ste prvi oddajnik ponudbe reševanja krize našega parlamenta….ponosen sem, da razumete resnost problema in hitrost reševanja le tega……v primeru vaše najvišje ponudbe zagotavljam, da bodo sredstva nakupa podeljena na vaš izbran predlog….. 😎

  7 € je prva ponudba….kdo da več ?

 7. Ker se želim pokazati kot velik domoljub in to ubogo slovensko ljudstvo rešiti te nadloge, sem se odločil kupiti celoten ponujen paket in zanj ponujam 25% več od najboljšega drugega ponudnika. V kaj bo srečni prodajalec potem investiral kupnino me več ne zanima. Sam bi jo preprosto zapil!

  Tako na licitaciji kupljeno robo bom potem izvozil, ker sem že našel potencialne kupce v Afganistanu, Iraku in Libiji. Sirijci so naročilo odpovedali, ker jim bodo zaplombirali zaloge učinkovitih sredstev, ki so jih proizvedli s pomočjo tistih, ki bodo sedaj plombirali.

  S to mednarodno transakcijo bom takoj izboljšal statistični prikaz slovenskega izvoza ter sočasno dvignil bonitetno oceno državi in ponosno tisti zlovešči Trojki ter Bruslju, po zgledu protikandidata Merklove, tudi sam pokazal sredinec. Kaj jim bom s tem iztegnjenim sredincem sporočal, pa ne smem zapisati, ker je to kulturen in civiliziran blog mojega kolega Marka.

 8. Don,tvojemu enostavnemu predlogu kako učinkovito rešiti krizo pri nas se ne morem upreti.Jaz bom licitiral samo za SDS.Dajem ponudbo 15 eu.Upam da jih dobim ker rabim ekipo moških,ki ne znajo misliti da mi nacepajo drva v hosti za zimo in še nekaj kmečkih opravil.;)Lp

 9. Stavenskovrhski,

  brez dvoma se dokazuješ kot korekten domoljub, ki natanko pozna pravo vrednost in namembnost parlamentarnih strank…..dejansko so rešitve enostavne, kar si dovolj slikovito predstavil, da bi jih 90 moralo razumeti kot eden….
  kar pa se sredinca tiče, spoštovani kolega, pa kar pogumno v kazanje….nenazadnje sva kolega tudi na tem področju, že ker ga istim kaževa, vsaka dodana beseda tolmačenja te geste pa itak ne bi vplivala na pomembnost slikovitosti prikaza le te…..

 10. Billy

  da bi z zmago v licitaciji dobil ekipo za cepanje drv, bo kar držalo, da pa so le tej moški, pa imam resne pomisleke….ampak saj ti znaš tudi z babami delat…..

  tvoja ponudba 15€ potrjena, čakamo naslednjega ponudnika….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *