Po minusih na računih, državljanom še leto dni, da se rešijo vseh bolezni

Pametne glave iz rezidence na Šubičevi 4 ne kažejo nobenih ambicij po prenehanju navduševanja državljanov s svojimi naprednimi in revolucionarnimi rešitvami namenjenimi pomoči svojim državljanom. Po Pahor – Janševih pravilih o minusih na računih, so zdaj iz Ninistrstva zdravja sporočili objavo novega zakona…..

Nov zakon, katerega se je že ob objavi oprijel vzdevek “Dihanje na škrge”, nalaga državljanom, da bodo morali sami sanirati svoja fizična in psihična obolenja ali jih vsaj spraviti na minimum.

Oboleli državljani, kakor tudi tisti, ki bodo to postali, imajo po tem novem zakonu na voljo leto dni časa, da se rešijo vseh zdravstvenih težav. Olajševalno okoliščino zakonodajalec ponuja v ohranitvi samo ene kronične ali terminalne bolezni.

Razlog uvedbe tega zakona je za blog Don Marko M ekskluzivno pokomentiral vir iz parlamenta :
“Dovolj je bilo tega razmetavanja visokega in nizkega pritiska, diabetesa, srčnih težav, križevih bolečin, stresa in kaj vem česa še. Državljani imajo zdaj leto dni, da se pozdravijo in opredelijo za bolezen. Državljanom bo dovoljeno zadrževanje neozdravljive bolezni le v primeru, če se je res ne bodo mogli rešiti, kakor tudi ene kronične z bolniško v času letnega dopusta”, je slikovito ponazoril vir.

Prve reakcije državljanov na nov zakon so v glavnem pozitivne.

Svojo izjavo o zakonu je podal tudi 65 letni upokojenec Samo Davasdobim, ki je za las ušel v penzijo :
“Končno se bom lahko rešil dolgočasnih posledic možganske kapi”, je bil optimističen.

Podobno razmišljajo tudi mladi. Tudi komaj 24 letni Tine Veškajtibom, super študent, ki je preskočil vse študijske ovire višje in hitreje, na zavodu zaposlovanja pa so mu obljubili, da bo dobil službo, ko ne bo več zavoda, je bil prepričljiv :
” Imam srečo, da mi bo ostala samo še astma, potem ko saniram počena vretenca”, je dodal optimistično.

Pametne glave Šubičeve se s tem zakonom seveda ne ustavljajo. Za prihajajoče obdobje so že napovedali na izredni novinarski konferenci, da imajo državljani še leto dni časa tudi za skrajšanje vseh predolgih oblačil, da vrnejo knjige v knjižnice, pozabijo na službe, prepišejo svoje premoženje na državo, postavijo rekord na 5 km, zamenjajo plenice starejši osebi in…….in opustijo vsako upanje…..

Don Marko M

Radiranje (blog Don Marko M)

2 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Po minusih na računih, državljanom še leto dni, da se rešijo vseh bolezni

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *