DURS-u zmankuje lepilnega traka

Filmarji DURS-a so danes začeli dolgo napovedovano in medijsko podprto akcijo “Zamašimo vse luknje”. Scenarist akcije Gledam vas napoveduje združevanje akcij v serijo nadaljevank, upa celo na celovečerec brez zore jutra, ki bi po njegovi oceni prekosil mega hit “Vsi raus”. Začelo se je zelo obetavno….

Kot je bilo že obrazloženo v promocijskih napovedih, gre za akcije polne socialnega naboja, v katerih igralci DURS-a požrtvovalno pomagajo državljanom v času krize zalepiti vse luknje in tako krepijo državljanom zavest do rednega mahanja z zastavo, za hlajenja vročinskih intervalov.

Prvi današnji akciji, čeprav pilotski verziji, sta navdušili tako statiste, kot glavne igralce. Ker se serije snemajo v živo pred občinstvom, sem povprašal naključno izbrano iz občinstva, da razgali svoje vtise.

“Zame je bila to nova izkušnja. Prvič sem si ogledala akcijo v živo in sem še vznemirjena. Toliko tekanja igralcev od vrat do vrat, od okna do okna, od stebra do stebra…. Luknjo so zamašili tako dobro, da sploh ni več luknja. Takšne lepilne trake imela bi tudi jaz doma”, ni skrivala vzhičenosti.

Seveda je bila razočarana, ko je izvedela, da super lepilni trak za akcije “Zamašimo vse luknje”, ki je bil izdelan posebej po naročilu za filmsko ekipo DURS-a, ni dostopen za rabo v gospodinjstvih.

Vodja filmske ekipe Zbiram Seštevam je pojasnil, zakaj je temu tako.

“Gre za prav poseben lepilni trak, ki deluje učinkovito samo v rokah naših igralcev, ki so se dolgo usposabljali v ta namen. Specifičen je lepilni trak kot takšen tudi zato, ker neodlepljivo zamaši samo luknje določenih velikosti, kjer dno ni vidno. Ta lepilni trak zamaši v širino.

Za potrebe gospodinjstev je Institut Umetna Gnojila v svojem laboratoriju na Šubičevi že pred 3emi leti poslal v promet poseben lepilni trak za gospodinjstva. Ta lepilni trak zamaši v globino.

Ta lepilni trak se ne izroča gospodinjstvom v samostojno rabo, saj varčujemo, zato gospodinjstvom zamašijo vse luknje lokalni igralci naše kaskaderske ekipe, ki poleg zamašenih lukenj pomagajo gospodinjstvu tudi očistiti luknjo do posebnih efektov”, je poudaril Zbiram Seštevam.

A čeprav je današnja prva akcija zamašila luknjo vsake luknje, pa se je pri drugi akciji skoraj pripetil neslaven konec. Tik pred zaključkom mašitve luknje je namreč zmanjkalo – lepilnega traka.

“Kot ste opazili smo se znašli v težkih okoliščinah. Luknja je bila širša od podatkov oglednika. Ob pomanjkanju lepilnega traka smo se odločili žrtvovati svojo glavno igralko, da je zamašila luknjo od znotraj. Ni razlogov za paniko. Že jutri imamo zagotovljeno dostavo zadostnih količin lepilnega traka za še 9 in pol mašenj lukenj”, je razložil aranžer akcije Ikebana Dopirana.

Kljub temu, da se je delček občinstva ob ogledu akcije v živo počutilo rahlo zmedeno, pa se je znotraj zmedenih oglasil tudi upokojenec, ki za preživljanje ne pusti travi, da zraste do stropa in izrazil Merkalijevo lestvico straha.

“Ni razloga za strah. Akcija je sicer pri nas še nevidena produkcija, a verjamem, da je občinstvo opazilo neslutene možnosti nadgradenj. Rdeča nit naše akcije bo ostala žrtvovati se državljanom in za državljane pri še temeljitejših mašenjih lukenj. Dokler se bodo na avdicijah pojavljali novi in novi kandidati, ki ustrezajo, ni bojazni za nadaljevanja”, je dodala še koproducentka  Blond Mortajm.

Piše se torej novo poglavje filmske zgodovine naše male podalpske. Upoštevajoč prve odzive občinstva na premieri je že jasno, da nanizanke akcije “Zamašimo vse luknje” ne bodo puščale nikogar ravnodušnega. Po neštetih vsemogočih poskusih mašenja lukenj si verjetno nihče ni mislil, da bo lepilni trak postal mega zvezda.

Problemi torej rešeni, razen enega – kdo in kako bo zamašil luknjo na – lepilnem traku. Vem ja, to je že nov film…..

Don Marko M

DURS lepilni (blog Don Marko M)

4 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “DURS-u zmankuje lepilnega traka

 1. Odlična parodija!
  Očitno hoče DURS iz svojega posla narediti Hoolivud.
  / gledam bife v katerem sam pijem kavo. Tudi če točajka ves promet spelje mimo DURS-a, mi ni jasno kako bi si iz tega lahko kupila Twinga, kaj šele Mercedesa s katerim je sinoči na Tv mahala Dursovka, češ jemljite račune, da bomo gostilničarjem preprečili bogatenje. /

 2. Rado,

  če zdaj še malo resno povem….to, kar počnejo zdaj parlamenatrci, da pošiljajo DURS za ustrahovanje je svinjarija brez primerjave…..
  DURS namreč s temi filmskimi scenariji nikakor in v nobenem pogledu ne izkoreninja sive ekonomije in/ali tepe davčne utajevalce….
  DURS je navalil samo na tiste, ki po njih evidencah nimajo poravnanih obveznosti do davčne….torej delajo dramo za tisto, kar zadostuje že povsem običajen postopek davčne izvršbe….tistih ta pravih davščnih utajevalcev, ki so popucali milijone, milijarde in jih še, seveda nimajo namena stopiti na rep s takšnimi akcijami, ker jih pač nimajo v svojih evidencah zavedenih kot zamudnike ali neplačnike obveznosti do njih…res mi gre na kozlanje….
  zasebnikom, ki mimogrede financirajo tudi delovanje DURSa, enostavno povedano delajo sramoto in povzročajo namerno škodo….uletijo, poterajo goste ven, se vsedejo, ugotovijo ka rimajo že itak v svojem računalniku na DURS, čez nekaj ur pa, kot bi s enič zgodilo, odlepijo lepilni trak in oddidejo ponosno brez vsake nove ugotovitve ali rezultata…..in teh parlamentarcev, ki so to naredbo izdali, sploh ne briga, kako bo potem zasebnik po takšni zaigrani kriminalki za javnost sploh še kdaj povrnil stranke v svoj lokal….bodo pa od njega zahtevali (spet) plačilo do DURSa in ker bo, logično, promet upadel, bodo spet šli na obisk, da kaj skriva….
  za primer….poznam okoliščine davčne policije v Italiji….ko s etam zgodi, da pridejo oboroženi uslužbenci z lepilnim trakom polepit lokal, kot tej naši, to pomeni le, da tisti ne bo nikoli več, ampak nikoli več odprl tega lokala…pa ne le to, nikoli več ne bo opravljal privatne dejavnosti….
  skratka, imamo kretene na oblasti, ki izdajajo kretenske direktive in izvršne službe, katere vodijo nič manjši kreteni….ta parlament bo res treba v globino počistiti, preden počistijo ljudstvo….

 3. Dejansko je bilo vse videti kot v kakšnem holivudskem akcijskem filmu, vsaj v Radljah, ko so prelepili Ringlšpil. Trakovi vsepovsod, kot da bi zavarovali kraj najhujšega zločina, recimo serijskega morilca ali enega večjih teroristov. Pred lokalom pa dva oborožena moška- zgledala sta kot carinika. Poleg tega pa še snemalci RTV. Uau, kakšna reportaža, DURS na sledi enemu največjih zločincev (obstaja sum hujših kršitev!!!). Zakaj takšnih akcijskih scen ne odigrajo tam kjer bi morali…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *