Reformacija – masturbacija, legalizacija, sintetizacija, liberalizacija

Letošnji Dan reformacije se je začel šokantno. Nepremičnost sten je padla. Prvič v zgodovini slovenstva sta padla 2 mejnika tradicije. Naši mali podalpski se je najprej zgodil Janez Zalepljen, prvi Slovenec, ki je prebral Biblijo, praktično isti dan pa  je predstavnik Cerkve, župnik Franc Keš objavil svež cenik izvajanj storitev za novo sezono 2014. Eppur Si Muove…..

Verska skupnost, kakor tudi slovenski katoliški izobraženci, so v šoku delirija. Slovenska javnost pa vznemirjena. Tik ob prazničnem Dnevu reformacije in po nekaj 100 letnem iskanju, je v kraju Nove Zagozde na Dolenjskem končno najden Slovenec, katolik, vernik, Janez Zalepljen, ki je kot prvi prebral Biblijo, brez otroških ilustracij. Znanost najdbo potrjuje.

Čeprav zdaj 52 letnega entuziasta Janeza krajani v Novih Zagozdah slavijo kot največjo zgodovinsko osebnost kraja, takoj za Akrapovičem, sam ostaja skromen.

Kljub vsemu in temu si je Janez Zalepljen, zdaj uradno prvi in edini Slovenec, ki je prebral Biblijo v slovenščini, odtrgal dragoceno minuto in za blog Don Marko M opisal svoj podvig :

“Saj ne vem, kateri hudič me je gnal k temu podvigu. Pa ta knjigetina ima skoraj 1000 strani. Eni so mi govorili, da mi bo dosti tega bolj jasno, ko preberem Biblijo. Ampak moram vam priznati, da mi šele zdaj nič ni jasno.

Vse kar tam piše nima veze s tistim, kar nam župnik govori vsako nedeljo pri maši. Mi tam poslušamo o komunajzarjih, domobrancih, partizanih, pedrih in ostalih stvareh, ki so pomemebne vsake Slovencu katoliku, a v Bibliji ni niti besede o tem.

Samo Židje in njihovi problemi so noter. Nikjer, niti pod razno, ene same besede o Slovencih. Povsem sem zmeden, moja vera je omajana”, je povedal entuziast Zalepljen.

Natisnjen prvi cenik za grehe, za sezono 2014

Vzpodbujen s tem odkritjem Zalepljenega in vsled praznika Reformacije, se je tudi župnik Franc Keš, širši javnosti znan tudi kot pobudnik peticije za legalizacijo redne uporabe masturbacije med ponižnimi uslužbenci in verniki, odločil za predstavitev revolucionarnih sprememb v svoji fari Nove Zagozde.

Po testnem obdobju je namreč, tik pred zdajci, slovenska škofovska konferenca sprejela cenik, katerega je Franc Keš predstavil širši javnosti konec prejšnjega tedna. Polna raba tega cenika, v vseh poslovalnicah Cerkve po Sloveniji, je predvidena od februarja 2014 dalje.

Po natančnih obdelavah se je v končni podobi avtor Franc Keš odločil, da bo cenik poimenoval “Cenik za grehe”, čeprav upošteva tudi odpustke, v svoji fari pa ga bo začel premierno uporabljati decembra 2013, ko je povpraševanje po teh storitvah največje. Farani so že navdušeni nad to novostjo.

“Cenik za grehe” bo, po besedah Keš-a, postal nov tarifni model zaračunavanj grehov in izostankov od svetih maš, ter ostalih obveznosti vernikov do Cerkve. V bistvu gre za sodoben ekonomsko religijski model, po katerem se bodo grehi obračunavali po ceniku, ki bo vrednoten po trenutni ceni zlata na tržišču. To je prva uporaba zlatega standarda po velikem ekonomskem zlomu leta 1929.

Kaj ga je gnalo k temu revolucionarnemu predlogu za sodobno obliko poslovanja Cerkve, je razložil kar sam župnik Franci Keš :

“Nedopustno je, da verniki špricajo svete maše, da ne hodijo redno k spovedi, da ženske nosijo več kot zapestnico, da moški nosijo uhane ali si na plešo pobrijejo glavo. Nov tarifni model je socialno naravnan, saj vse bremeni v enaki meri.”

Da je cenik prilagojen duhu sodobnosti pričajo tudi razni dodatki, kot so razni popusti in namenske akcije, možnost obročnega plačevanja in še cel kup oblik ugodnosti plačevanja greha.

Franci Keš je ob izdelavi tega cenika upošteval tudi trenutno stanje družbe in zato bo vsaka izvedena storitev v posvetnih prostorih izpeljana s pomočjo davčne blagajne, vernikom, ki bodo po storitvi pozabili vzeti račun, pa bodo le tega dostavili po pošti na njih stroške.

Ker je zanimanje vernikov za to novo storitev izjemno, objavljam tudi delček vsebine cenika.

“Cenik grehov”, za sezono 2014 :

1. V primeru, ko žena ne izpolnjuje zakonskih obveznosti, se ji naloži sankcija v višini 55 €, razen v kolikor dostavi opravičilo svojega župnika
2. V kolikor ženski v času PMS inteligenca pade pod 40, se ji naloži sankcija v višini 99 €
3. Ko nekdo zastavi vprašanje, na katerega Biblija nima odgovora, se mu izreče sankcija v višini 10.666 €
4. Za omembo Darwina ali njegove teorije, s eposamezniku izreče sankcija v višini 999, 89 €
5. Če bo kdo skrival čarovnico ali tajil informacije o njej, mu bo izrečena sankcija v višini 149,99 €
6. Ženski, ki se spremeni v vrano in obletava hišo ali nosi šminko, se izreče sankcija v višini 466,6 € ali zažig na grmadi
7. Kdor bo bogokletno trdil, da je zemlja okrogla, mu bo izrečena sankcija v višini 799 €
8. Če bo kdo stopil v kontakt s pripadniki drugih “religij” ali ateistov, mu bo izrečena sankcija 666 €
….in tako naprej….in tako dalje…..DDV po 9% stopnji je že vkalkuliran v cene……

Zeitgaist….

Don Marko M

Reformacija

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *