Na novo – upokojenci bodo delavcem plačevali prispevke za pokojnino

“Globoko soočanje s prihajajočo napovedjo kolapsa tudi pokojninske blagajne in padanje kreditnih rejtingov zahteva od nas, da prehitimo čas”, je tiskovno konferenco začela Blond Mortajm, še kar vodja Instituta Umetna Gnojila na Šubičevi. “Uravnilovko bomo zaokrožili v dva kroga. Velik krog bomo stlačili v manjšega. Napovedujem novo pokojninsko reformo”, je še dodala….

“Sedaj ni čas mokrih robčkov in rabljenih plenic, ker je treba uskladiti obveznosti do novih trendov. Skrajni čas je, da breme pokojninske blagajne prevzamejo tudi upokojenci. Slogan nove pokojninske reforme se bo glasil “Kdor 1x da, 2x izgubi”, je pohitel ob boku Blond Mortajm pritrditi direktor zavoda SPIZ-di Sam Papež.

Vsled nastalih okoliščin je namreč povem jasno, da je zakonski sistem, ki je bil v veljavi zadnjih 5 let – “2 delavca plačujeta penzijo 1 upokojencu”, postal staromoden. Sistem je bil sicer že 2x deležen reformnih popravkov – najprej 1992, ko je veljalo “4 delavci plačujejo penzijo 1 upokojencu”.

Drugi popravek iz leta 2000 se je že začel približevati trendu z metodo “3 delavci plačujejo penzijo 1 upokojencu”, še najbolj pa se je trendu približal 2007, ko je začelo veljati “2 delavca plačujeta penzijo 1 upokojencu”. A zdaj so si na Institutu Umetna Gnojila na Šubičevi enotni, da je čas polnih jader v svež trend. Konzervativna Slovenija postaja sodobna.

Podlago za novo pokojninsko refromo so prispevali kar upokojenci sami, saj je bil med njimi v zadnjem 10letju opazen nenavaden trend. Kljub pregovornem slabemu življenskemu standardu upokojenci namreč živijo 15 dlje od povprečja.

Kolegij Instituta Umetna Gnojila na Šubičevi je tako zaključil in strnil enotno – trend upokojencev se mora obrniti v korist aktivnih državljanov.

Nosilna točka nove pokojninske reforme bo tako prilagojena pravičnosti s sicer še nikjer preverjeno, a dokazano učinkovito metodo.

“1 upokojenec plačuje prispevke za penzijo 1 aktivnemu delavcu” – je magična formula trendovske pokojninske reforme.

“Tako je, prav ste razumeli. V bodoče bodo upokojenci vplačevali delavcem v pokojninsko blagajno. Tako je pravičneje, obenem pa bomo s to reformo izničili stresne situacije, ko je moral 40 letni zaposleni delavec žicati starše za cigarete. Tako bomo vsaj vedeli, da bo denar upokojencev naložen v pravo stvar.

Obenem bomo zmanjšali tudi stresne situacije, ko se bo otrok odločil staršem priznati, da je kadilec. Sicer pa bo tako delavec vedel, da njegovi starši vlagajo v njegovo penzijo in večja verjetnost bo, da jo doživi, če bo prenehal s kajenjem. Vsekakor pa bomo omejili inflacijo odhodov v penzijo”, je še podrobneje razložila Blond Mortajm.

Ekskluzivno za blog Don Marko M pa se je o tej trendovski pokojninski reformi razgovoril tudi vedno sveže naftalinsko odišavljen Kohel Rjaveči :
“Sprožili bomo ustavni spor zoper Blond Mortajm. Da si hoče manjšina prilastiti privilegije večine je nedopustno.”

Trendovska pokojninska reforma stopi v veljavo takoj, ko se število redno zaposlenih izenači s številom upokojencev. Odštevamo sekunde….

Don Marko M

Pokojninska reforma (blog Don Marko M)

3 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Na novo – upokojenci bodo delavcem plačevali prispevke za pokojnino

  1. Rešitev je, tako kot vedno, sila preprosta! Ker pri nas vedno vse delamo narobe in ker vedno poslušamo tiste senilneže iz Bruslja, ki kot vemo, znajo korakati samo nazaj, smo dosedaj pokojninske reforme izvajali v napačno smer in podaljševali delovno dobo in s tem skrajševali pokojninsko dobo!:( Ker bodo odslej upokojenci vplačevali v pokojninske sklade za še zaposlene otroke, vnuke in pravnuke, je jasno rešitev v močno skrajšani delovni dobi,potrebni za upokojitev! Na ta način bi dobili izredno povečano število upokojencev, kar bi blagodejno vplivalo na pokojninsko blagajno, saj bi se s tem močno povečalo število vplačil vanjo, saj je po novi formuli Instituta Umetnih Gnojil iz Šubičeve popolnoma jasno,da bo pokojninski sistem vzdržen le, če bo dovolj upokojencev, ki po novem delujejo kot finančna lokomotiva vlaka, ki bo odbrzel skozi EU!:) Rjaveči in Blond Mortajm pa sta neuradno že pretendenta za naslednjo Nobelovo nagrado za ekonomijo ( menda gre pri tem pokojninskem Perpetum mobilu za največji izum po odkritju kolesa, ki je spremenil svet!:) ).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *