Umetniško na snegu (foto)

A že kdo pogreša sneg ? Ok, priznam, ko gre za sneg, mi je bolj vseeno. Vseeno če je ali ga ni. Če se že znajdem na snegu, v času prostih aktivnosti, si pač dam duška s kepanji, lepljenji snežakov in ostalimi navihanostmi, a povsem z lahkoto živim tudi brez tega. Priznam pa, da je lahko sneg, mimo običajno povzročenih težav, zelo dober material za sproščanje umetniške žilice….

To, da imajo tovrstne snežne umetnine omejen čas trajanj niti ni tako pomembno, če upoštevam, da vse lepo kratko traja.

Simon Beck je angleški umetnik. Umetnik na snegu. A tako zelo drugačen in poseben umetnik na snegu. Svoje umetnine “tetovira” v sneg povsem ročno, pardon, nožno. Bez vsakega pripomočka. On in njegove stopinje v snegu.

To mogoče še ni tako posebno komu, ampak Simonove umetnine se razpotegajo po zasneženih površinah narave v velikosti najmanj 100 kvadratnih metrov. Vsaka njegova umetnina posebej na 100 in več kvadratnih metrih.

In ja, za posamezno umetnino porabi tudi po več dni. Korak za korakom, stopinja za stopinjo, in tako vse dokler ne ustvari končne podobe. In če je kdo pomislil, da bi za “malo malco” to tudi sam ustvarjal na snegu, potem še nekaj fotografij Simonovih del. Tako, za vzpodbudo….

Don Marko M

Sneg 1 (blog Don Marko M)

Sneg 2 (blog Don Marko M)

Sneg 3 (blog Don Marko M)

Sneg 4 (blog Don Marko M)

Sneg 5 (blog Don Marko M)

Sneg 6 (blog Don Marko M)

Sneg 9 (blog Don Marko M)

Sneg 10 (blog Don Marko M)

Sneg 11 (blog Don Marko M)

Sneg 12 (blog Don Marko M)

Sneg 13 (blog Don Marko M)

Sneg 14 (blog Don Marko M)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *