Ogledalce, ogledalce, povej – v verižnem trčenju

Pravi nalet vozil v verižno trčenje se je pripetil v mestnem krožišču. Na srečo prometna nesreča ni botrovala človeškim žrtvam ali resnejšim poškodbam. Ob odhodu na prizorišče nesreče sem sicer premleval o možnostih povzročitve nesreče in se nekako sprijaznil, da sta decemberski “mast hev” stres in letna obremenitev “pošteno plačujmo davke” možna kulminacjia  tesnega zbližanja pestre različnosti v eno. A ni bilo tako enostavno….

Bolj kot vsi udeleženci verižnega trčenja, je šokatno spoznanje doživela in preživljala povzročiteljica prometne nesreče A. Mrak. Kot so pokazali tudi posnetki nadzornih kamer, na katerih so vidni tudi udeleženci trčenja v rabi ljudskih, a za ta medij neprimernih izrazov, je voznica povzročila verižno trčenje v krožišču zaradi – nepredpisane rabe vzvratnega ogledala v krožnem prometu.

Mrakova je, sicer vidno zmedena, kar se ji, kot pravi, običajno ne dogaja, pač pa zgolj slučajno 365 dni letno, predstavila svoj plat zgodbe, katero so sicer ostali udeleženci spremljali z neustavljivimi ovacijami.

Kot pravi Mrakova, je po njenem vse storila prav. Pripeljala je do krožišča, preverila levo stran in ugotovila, da je vhod v krožišče povsem prost.

In potem je pogledala še v vzratno ogledalo. Mrakovi je sicer, kot pravi, bilo vedno čudno, da je ogledalce za make up postavljeno na sredino vozila in ne pred voznikovim sedežem, a nikoli ni pomislila, da bi imelo drugačen namen.

Ob pogledu v vzvratno ogledalo je zgrožena ugotovila, da se ji je razmazalo senčilo nad desnim očesom. Refleksno je naglo pohodila zavoro in stegnila roko proti torbici, da bi prišla do robčka za odpravo grozote. A neuspešno.

Voznik za njo ni uspel tako naglo pohoditi zavoro in se je kvalitetno zabil v njeno vozilo. Vseh 6 nadaljnih avtomobilov in 3 tovornjaki , ki so se zabili drug drugemu v rit, vsi skupaj pa v tega voznika, so bili le odraz usodne privlačnosti.

Mrakova je izstopila iz avtomobila in v navalu jeze začela udarjati po avtomobilih, ki so se zabili v njenega. Poklicala je policijo in jim poskušala razložiti zakaj so drugi vozniki krivi za prometno nesrečo.

“Jaz sem vedela, da vozniki v Ljubljani ne znajo voziti, ampak niti na konec pameti mi ni padlo, da bo vseh 6 voznikov za menoj tako nepozornih”, se je potožila Mrakova, med popravljanjem šminke, katera se ji je razmazala ob udarcu v volan.

A potem je za Mrakovo sledil dodaten šok.

“Med policijskim podrobnim pregledom kraja nesreče in zbranimi izjavami sodelujočih v nesreči smo zaključili, da je za povzročitev nesreče kriva Anja Ko Mrak in to zaradi nepredpisane rabe vzvratnega ogledala”, je na prvo, za prisotne novinarje, prebral poročilo prometni policaj Rado Vzamem, vodja postopka.

A voznica tudi po zaključenem postopku še vedno odločno zavrača svojo krivdo nepredpisane rabe vzvratnega ogledala, saj je, kot pravi, ravnala zgolj po učnih navodilih svoje mame še iz otroštva, ko jo je učila, da je v prometu najpomembneje lepo izgledati. Ker nikoli ne veš, kdaj te lahko ustavi prometni policaj.

Ker bo, kot vse kaže, epilog zgodbe doživel nadaljevanje pred sodnikom, sledi še posebno poročanje iz hiše “Pozabljena pravica”….

Don Marko M

Verižno trčenje (blog Don Marko M)

2 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Ogledalce, ogledalce, povej – v verižnem trčenju

  1. Mucek,ene ženske retrovizor uporabljamo tudi slikanje po steklu. 😉 Mrakova je izjema,haha. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *