Dobrodelno – Ujemi nasmeh z gugalnice za otroke v URI Soča (povej naprej)

Niti centa ti ne treba prispevati v tokratno dobrodelno akcijo, svojo dobro voljo pač. Natančneje – vabim te, da zagugaš svoj nasmeh. Svojega, od svojega potomca, sestre, brata, prijatelja….Saj veš, tistega iskrenega, navihanega, razigranega. To je vse, kar je potrebno in s tem dejanjem boš odlično prispeval/a k nakupu nove gugalnice gibalno oviranim otrokom na rehabilitaciji v URI-Soča. Lovimo 1000 nasmehov z gugalnic….

Tokrat sodelujemo v dobrodelnem projektu nasmeh z gugalnice, ki je posvečen postavitvi nove gugalnice gibalno oviranim otrokom na rehabilitaciji v URI Soča. Zato, ker imajo gibalno ovirani otroci pomanjkanje prilagojenih igral na javnih površinah, naša dolžnost pa jim pomagati in zagotoviti ustrezno prilagojena igrala.

Gugalnica je eno tistih najbolj priljubljenih igral tako za otroke, kot tudi odrasle otroke. V življenju je dostikrat v bistvu potrebnega zelo malo, da srce zaigra in privabi nasmešek na usta za nepozabne trenutke in gugalnica je zagotovo eden takšnih pripomočkov.

Saj veš, tisti veter v laseh, ko se na gugalnici poganjaš proti modremu, sončnemu nebu, ko v trenutkih postaneš delček tistega širnega prostranstva svobode, ki ti izvabi nasmeh na usta. Ko zagugaš nasmeh. Saj veš….

In ja, odzval sem se povabilu, da z blogom sodelujem v tej dobrodelni akciji, kar seveda pomeni, da vabim tudi tebe k sodelovanju z jasnim namenom – izvabiti nasmeh na usta otrokom s posebnimi potrebami na rehabilitaciji v Soči.

Kot sem že uvodoma omenil, tokrat ne zbiramo materialnih sredstev, pač pa nasmehe z gugalnic.

Sebe ali koga svojih dragih oseb lepo posedeš na gugalnico, se z nasmehom zagugaš, poslikaš in fotko preneseš na spletno stran FOTONATEČAJ NASMEH Z GUGALNICE, kjer si lahko prebereš tudi ostale zadeve povezane s tem projektom.

Z oddajo svoje fotografije avtomatično sodeluješ v izboru naj footgrafij in za kar nekaj izbranih fotografij komisije, kakor tudi iz glasovanj, so na koncu akcije pokrovitelji pripravili lepe nagrade.

Tej isti pokrovitelji pa bodo tudi prispevali sredstva za novo gugalnico otrokom v Soči – na nas je zgolj to, da zberemo 1000 nasmehov z gugalnic v fotografijah, torej 1000 fotografij, lahko tudi več.

Pa naprej povej in povabi svoje družinske člane, znance, prijatelje in deli ta zapis po družabnih omrežjih in drugače, da bomo s skupnimi močmi v teh 16ih dnevih do zaključka akcije izpolnili cilj in postavili novo gugalnico otrokom v URI Soča.

Zdaj pa vzdigniti ritke, pa na sprehod do bližnje gugalnice, predramit otroško navihanost v sebi, pofotkat sebe, prijatelja ali svojega potomca nasmeh med guganjem in dostaviti na stran Nasmeh z gugalnice. Z mojo malo Koki sva že, kot večino dni, na poti do gugalnice….Zagugaj (svoj) nasmeh, za guganje otroškega nasmeha….

Don Marko M

Gugalnica (blog Don Marko M)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *