Kmetija – nov začetek : Škandal – Matej se nenapovedano poročil s Sindi

V Slovenija te dni vre zaradi škandala, ki se je zgodil na Kmetiji. Ja, prigode, nezgode in pretresi v Kmetiji so dosegli kulminacijo. Ki je sprožila še nevideno množično opijanje preko 100 tisoč ženskega gledalstva naše male podalpske, ki so se odločile utopiti svojo žalost v kozarcih litrov alkohola, da bi nekako pozabile…..

Pozabile, da je Matej po novem oddan….

Potem, ko je Matej postal gospodar družine, se je odločil korenito spremeniti življenje na kmetiji. In začel je, kot pravi gospodar, pri sebi. Spoznal je namreč, da je gospodar na Kmetiji bolj malo vreden brez – žene.

Zato se je odločil nadeti si zakonski jarem o čemer pa, kljub dobri ženski izbiri na Kmetiji, ni obvestil nobenega tamkajšnjih prebivalcev.

A vseeno je bodočo življensko sopotnico, za katero je prepričan, da mu v zakonu ne bo povzročala nobenih problemov, našel ravno na Kmetiji. Ljubezen s Sindi sta sicer dolgo uspešno skrivala pred ostalimi, a zdaj je Matej ocenil, da je zadeva zrela, da se z njo seznani tudi javnost in napovedal poroko.

Ko sem prvič prijel Sindi za prsa, da jih malo pomolzem, me je kar prestrelila ta kemija med nama. Nad to mojo gesto se sploh ni pritoževala, zgolj pogledala me s svojimi veliki rjavimi očmi in nadaljevala žvečiti seno“, je svoje začetke zaljubljenosti opisal Matej.

Od tega trenutka dalje se je vse zavrtelo s filmsko hitrostjo. Matej je organiziral poroko na katero je, poleg prebivalcev Kmetije, povabil le še najožjo družino, a nikomur ni povedal kaj natančno jih pričakuje.

Izjemo je naredil le z deklo Laro, kateri je naložil, da mora biti njegovi Sindi povsem na razpolago 24 ur dnevno in ji pomagati pri urejanju vsega potrebnega, kar pač nevesta rabi na poročni dan, diskretno kakopak, če ne bo letela.

Ko so se povabljenci zbrali pred njegovo hišo na Kmetiji jih je bila ena sama neučakanost za trenutek, ko bodo spoznali nevesto. In Matej jih ni razočaral.

Zvesto je sledil tradiciji na vasi in že v naslednjem trenutku se je pred njimi, namesto v zlajnani verziji limuzine, prikazala Sindi na okrašeni prikolici za traktorjem.

Matej je sedel na traktor, pozval povabljence, da prisedejo Sindi in šokirano poročno povorko zapeljal do poročne dvorane v kapeli Loškega gradu.

Sprva me je bilo malo strah, kaj porečejo za najino razmerje, a potem sem dojel, da je Sindi zame idealna življenska sopotnica. Ne moti je, ko se zjutraj prikotalim domov pijan kot kanta, ne moti je če se ne obrijem nekaj tednov, niti če se vsak dan ne tuširam.

Celo nič mi ne prigovarja, ko pijan vozim traktor. Ona je enostavno popolna življenska sopotnica zame“, je svojim še vedno zmedenim gostom pojasnil Matej pred poročno dvorano.

A že v naslednjem koraku je vse skupaj čakal nov škandal…..

Šokiran je bil namreč tudi matičar, ko sta predenj stopila Matej in njegova štirinožna zaročenka in to celo tako zelo, da ju je hotel, skupaj s svati, kar nagnati iz dvorane.

A Matej je bil, kot pravi gospodar, pripravljen tudi na tovrsten možen scenarij, ker pri naši birokraciji moraš biti pač na vse in še več pripravljen.

Matičarju je pod nos pomolil Ustavo, Kazenski in Družinski zakonik, ob čemer mu je lepo razložil, da nikjer ni navedena nobena prepoved sklepanja zakonske zveze med moškim in kravo.

Če lahko filozof morale Štuhec opravičuje postavljanje Marijinih kipcev v učilnice javnih šol s tem, da nikjer v zakonu ne piše, da se tega ne sme, zakaj torej tudi jaz ne bi uporabil iste argumentacije“, je še dodal Matej matičarju.

Matičar je zaprosil za odlog, da pregleda zakonodajo in čez pol ure, ko ni našel niti enega predpisa, ki prepoveduje tovrstno obliko poroke, ugovor vesti pa mu je izrecno prepovedan, se je spet pojavil pred Matejem, Sindi in ostalimi pričami, odločen opraviti obred in mladoporočencema izdati poročni list.

Mateja in Sindi je vpisal v poročni register, napravil zaznamek v registru govedi in, na splošno navdušenje zbranih prisotnih, oznanil :
Razglašam vaju za moža in ženo !

Takoj po obredu so se sveža mladoporočenca in preostali svatje odpeljali na isti način in po isti poti na Kmetijo, kot so iz nje krenili, kjer sta dekli Lara in Žana že pripravili vse potrebno za pravo poročno slavje.

In že po nekaj kozarčkih domačega tepkovca so povabljenci pozabili, da ima mlada soproga štiri noge ter toliko dojk in so jo sprejeli za svojo.

Svojega navdušenja ni skrivala niti Sindi, katere ni zmotilo prav nič, niti to, da so za glavno jed postregli njeno mamo, Matejevo taščo.

Nikar ne zamudite tudi naslednjih nepredvidljivih, šokantnih in na robu znanosti možnega dogodkov Kmetije naše male podalpske. Ker – na kmetiji je lepo…..

Don Marko M

Nevesta kmetija (blog Don Marko M)

23 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Kmetija – nov začetek : Škandal – Matej se nenapovedano poročil s Sindi

  1. Vesna, verjela ali ne, ampak jaz tudi še nisem gledal…..imam pa prijatelje na FB, ki so dokaj na tekočem in si pač včasih preberem te divje debate na to temo….vse ostalo je plod domišljije, prilagojen dramaturgiji oddaje…. 😎

  2. Jasno, da je vse prilagojeni masi folka, ki obožuje “španske sapunice”, no saj ni škodljivo če je nekaterim zabavno, tudi državni zbor včasih gledam z namenom, da se smejim ali razjočem 🙂 Od kmetije imam v spominu samo La toyo 😉 lol

  3. sicer jo tudi jaz ne gledam, a sem nekje vmes ujela, da imajo kravo Mojco..vidim, da svojega imena ne delim samo s svečami, vietnamsko pujsko (keje btw strašno lušna in prikupna), opico…zdaj je še kravi tako ime 😀

  4. jok Mojca, na spletni strani piše, da je krava Sindi…..ne bom se pa prepiral, ker ne vem, če je še katera zraven, toliko brskat pa se mi ni dalo, ker sem rabil samo eno….. veš kaj, vse slave s svojim imenom pa tudi ne moreš pobrati….. 🙂 …ampak veš kaj, bom preveril – halo Vanja S , koliko je teh krav na kmetiji, pa njih imena prosim če lahko….

  5. ne vem kako je kravama ime-dve sta. mislim, da sta mama in hči 🙂 pa konja imajo in osla. nekdo od teh je mojca, kdo, pa ne vem 🙂 dovolj info? joooj, komaj čakam današnjo kmetijo 😛

  6. Vanja, res sem ti hvaležen, ker če ne bi razložila, bi prav moral gledati…..da imajo konje in osle sem vedel, ker so bili pripisani, ko sem iskal ime krave, a sem mislil, da je samo ena, kad ono zdaj jih je polna kmetija…..čudovita druščina… 🙂 ….Mojca, zdaj bo pa treba avtorsko zaščititi ime, kot jaz mojega za kopačice…. 😎

  7. Evo, Marko, “Lara in Žana sta se namenili pomolsti kravo Mojco…” 😀 sem danes vseeno z enim učem na Kmetiji, oz.sem bila do zdajle..dovolj za to sezono 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *