Slovenski milijonarji – revija Menedžer pomotoma objavila napačen seznam

Seznam milijonarjev naše gore list, ki je te dni razburkal našo malo podalpsko je – napačen. Revija Menedžer se je za napako že opravičila in objavlja nov, pravilen seznam. Prvotni seznam je namreč sprožil pravi revolt in grožnje s tožbami med tistimi pravimi slovenskimi milijonarji, katerih v uredništvu revije niso prvotno postavili na seznam….

Do napake je prišlo, ko je grafik v pripravi za tisk, pomotoma vnesel Excelovo razpredelnico slovenskih milijonarjev za leto 2017, kar pa so v uredništvu Menedžerja opazili šele 2 dni po izdaji. Izposojenega grafika so pri reviji že vrnili zavodu zaposlovanja.

A to ni ublažilo standardne folklore slovenske javnosti, ki je zavohala, da seznam tokrat že ni realen in javno mnenje je udarilo z vsemi topovi. Zadeva je eskalirala, ko so svoje negodovanje in zahtevo za pravično objavo uredništvu sporočili tudi čisto tapravi slovenski milijonarji.

Franci Matoz, zastopnik skupine “Realni slovenski milijonarji” je namreč zagrozil reviji Menedžer s pritožbo na Ustavno sodišče v kolikor se uredništvo nemudoma ne opraviči javno za ta spodrsljaj, odpravi napako in objavi realen seznam slovenskih milijonarjev, na katerem prvih 25 mest zasedajo njegovi varovanci.

Vsak butec lahkjo postane milijonar, če si odpre podjetje na Poljskem, Češkem, Balkanu, rajskih otokih in posluje v tujini…. A moji varovanci so si svoje milijone prigarali v Sloveniji, poslujejo v Sloveniji, želijo plačevati davke v Sloveniji, sedijo v Sloveniji“, je utemeljjil razloge gneva realnih slovenskih milijonarjev Matoz.

In da so predstavniki “Realni slovenski milijonarji”, zavedni državljani, katerih milijoni so produkt izključno slovenskih žuljev, znoja, številnih odrekanj v zgodbi uspeha, je še dodal.

Ločeno mnenje pa je podal tudi Štuhec, ki je mnenja, da je njihovo podjetje edino tradicionalno slovensko z zgodovinskim stažem.

Ostro nasprotujem takšnemu zavajanju revije Menedžer. Da so povsem ignorirali naše podjetje in ga spet ne uvrstili na lestvico je nezaslišano. Že 10letja, 100letja, smo namreč najbolj rentabilno podjetje s sedežem in delovanjem v Sloveniji in še nikoli nismo poslovali z izgubo.

Ravno nasprotno. S svojim start-up podjetjem smo našli tržno nišo in z vzornim gospodarjenjem smo osvojili slovensko tržišče do stopnje, da prav vsak državljan Slovenije aktivno prispeva našemu razvoju, saj naš prodajni program “imeti moraš – četudi ne rabiš”, dosega vsako leto uspešno poslovno rast.

To lahko vidi tudi slepi. Do sedaj smo ignoriranje Menedžerja našega podjetja še nekako tolerirali, a zdaj so šli predaleč“, je pojasnil Štuhec.

Pritožba je na uredništvo priletela tudi iz Argentine od tamkajšnjega slovenskega podjetnika Izidorja, ki pa se je pritožil zaradi neuvrstitve na zdaj že prejšnji seznam slovenskih milijonarjev.

Takisto se je zaradi neuvrstitve na prejšnji seznam pritožil tudi slovenski milijonar Adam iz Avstralije, ki sicer še ni bil v Sloveniji, a ima tukaj korenine, pritožil pa se je tudi zamejski slovenec Sergio iz Trsta, ki s svojimi milijoni ni pristal na prejšnji lestvici.

Vsled pritiskov javnosti, kakor tudi slovenskih milijonarjev, so v uredništvu preklicali prejšnjo lestvico slovenskih milijonarjev in zdaj postavili na ogled novo, uradno in realno lestvico slovenskih milijonarjev.

25. Franc Kangler (trener joge – Aportdejkl d.o.o.)…………………….10 milijonov
24. Boris Popović (pravnik lingvist – Šajeta d.o.o.)……………………..10 milijonov
23. Srečko Prijatelj (guru – Gulp d.o.o.)……………………………………..10 milijonov
22. Igor Lah (pop avtor – Vrtavka d.o.o.)……………………………………10 milijonov
21. Igor Lukšič (transformer – Stroka d.o.o.)………………………………11 milijonov
20. Rajko Janša (vzpodbujevalnik kamna – Čošak d.o.o.)……………16 milijonov
19. Matej Raščan (barvni tisk – Sample d.o.o.)……………………………16 milijonov
18. Vitoslav Türk (lego strokovnjak – Sušilnica d.o.o.)…………………17 milijonov
17. Vladimir Voduše (selfi strokovnjak – Objektiv d.o.o.)…………….17 milijonov
16. Jože Tanko (digitalni retorik – Gmajna d.o.o.)……………………….18 milijonov
15. Uroša Rotnik (vzpodbujevalnik energije – Brana d.o.o.)…………18 milijonov
14. Andrej Lovšin (padalec – Desno krilo d.o.o.)…………………………..19 milijonov
13. Ivan Črnkovič (mešalec barv – Drugo uho d.o.o.)…………………..22 milijonov
12. Tone Krkovič (posredik kovine – Šlauf d.o.o.)………………………..22 milijonov
11. Marko Jaklič (testni lekarnar – Eliksir d.o.o.)…………………………25 milijonov
10. Bine Kordež (usmerjevalec trgovine – Klik d.o.o.)………………….39 milijonov
9. Hilda Tovšak (modna gurujka – Fensi d.o.o.)…………………………..45 milijonov
8. Robert Časar (svetovni popotnik – Linija d.o.o.)………………………51 milijonov
7. Dušan Šešok (radarski ekspert – Statik d.o.o.)…………………………53 milijonov
6. Boško Šrot (tekočinski posrednik – Štoflc d.o.o.)………………………59 milijonov
5. Zoran Janković (preglednik stanja – Trajnik d.o.o.)………………….61 milijonov
4. Igor Bavčar (statistični analitik – No gas d.o.o.)……………………….72 milijonov
3. Janez Janša (pejst instalator – Kopipejst d.o.o.)………………………..73 milijonov
2. Ivan Zidar (samostojni upokojenec – Bosanka d.o.o.)………………123 milijonov
1. Franc Rode, Mirko Strehovec, Ivan Štuhec
(RKC – Rokovnjači Krščenega Cirkusa d.o.o.)……………………………2800 milijonov

Kot še sporočajo iz uredništva Menedžer, so tokrat objavili zgolj slovenske milijonarje z najmanj 10imi milijoni premoženja, ker so tisti z manj nesposobni, po kriteriju izbora.

Don Marko M

Slovenski milijonarji (blog Don Marko M)

10 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Slovenski milijonarji – revija Menedžer pomotoma objavila napačen seznam

  1. Jp Don,tole pa je realen seznam naših milijonarjev.Zdaj pa ne bo nič razlogov za foušijo.;)Lp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *