Gostilna išče šefa – množičen pretep v lokalu, 40 poškodovanih na urgenci

40 obiskovalcev lokala Gostilne pri šefu je pristalo na Urgenci ljubljanskega UKC, potem ko je prepir debate o družbi in politiki prerasel v množično fizično obračunavanje zaradi junakov popularne risanke. Med poškodovanimi so bili tako moški kot ženske….

Idiličen večer v Gostilni pri šefu uvodoma ni, razen papice in kapljice, obetal nobenih tektonskih premikov med gosti, ki so večinsko ugotavljali, da se je tudi Holywood malo spridil, ker jim zaračunava pol slovenske plače, da so lahko kot statisti za mizo, ki si lahko kasneje doma pred tv ekranom ploskajo za nastop.

A medtem so se v kuhinji že začela verbalna trenja med, zdaj že novim šefom Gostilne pri šefu, Markom in poražencem Valeriom, ki sta vodila bitko ali Michellinova zvezdica pripada ozvezdju Južni tok ali Južni križ.

Očitno je strežno osebje iz kuhinje gostom za mizami, poleg jedače in pijače, postreglo tudi z duhom energije med Markom ter Valeriom in v obedovalnici polni gostov so iskrice začele prehajati v požar.

Kot je razbrati iz policijskega zapisnika, sta se namreč dve skupini gostov sporekli okoli Boleka in Loleka. Medtem, ko je ena skupina trdila, da je Bolek, večji in močnejši, glavni krivec za konstantne spore, je druga skupina razvila tezo, da je Lolek tisti glavni negativec, ker je bolj prebrisan in bolj zvit od svobodnjaško usmerjenega Boleka.

Polemika je hitro prerasla v demonstracije visokih tonov in verbalnih groženj, zaključila pa se je z vse splošnim množičnim pretepom tudi razbitih glav in vbodnih ran namiznega pribora.

A kot poročajo iz Urgence, kljub vsemu ni bil nihče težje poškodovan in je bilo vseh 40 po nudenju prve pomoči izpuščenih v hišno nego.

Medtem pa je policija izbrskala, da je ta pretep okoli junakov risanke imel predhodnico v dveh moških, sedečih za sosednjimi mizami v kotu obedovalnice, ki sta se sporekla okoli razmer v Ukrajini.

Vodila sta temperamenten dvoboj v katerem je eden izmed njiju vztrajal, da je za vse kriv ruski predsednik Putin, drugi pa je vztrajal, da so vsega krive države Zahoda, predvsem ZDA.

Za sosednjimi mizami so se medtem že razvile debate okoli krivcev v spopadih med Hamasom in Izraelom, ter okoli sojenja na nedavni tekmi med Slovenijo in Kolumbijo.

Že na robu incidenta pa se je za četrtim omizjem razpravljalo ali je za že 6 letno krizo v naši mali podalpski generalni krivec SDS ali SD, medtem ko so se za petim omizjem iskre kresale ali večje breme krize nosi realni ali JS, ter kateri od njiju več dela in ima posledično večje pravice do več dopusta.

Za ostalimi omizji pa so se medtem v naelektrenost začele tudi bolj tradicionalne debate, kot recimo ali je Cocta boljša od Coca cole, pa ali so Beatles boljši od Rolling Stonesov, je bil Tito boljši od janše, besedo pa je naneslo tudi okoli trenutnega mečkanja med Cerarjem in Štrukljem.

In ko je že vse kazalo, da se bo vse končalo na nezgrešljivi večno hvaležni tematiki o partizanih in domobrancih, ter da se bodo vsi mirno razšli proti svojim bivalnim postojankam, je, po pričanju očividca, nekdo v obedovalnici na glas omenil Boleka in Loleka.

Okoliščine so praktično v istem trenutku prešle v kulminacijo, ušle nadzoru in prerasla v vsesplošen pretep.

Kot navaja policija je ta primer množičnega pretepa, katerega sta izzvala junaka risanke, prvi tovrsten v naši mali podalpski, analitiki družbenega dogajanja in stroka pa se že sprašujejo, kaj bo naslednji povod za razkol v slovenski družbi.

Medtem pa je Marko, novi šef Gostilne pri šefu, že napovedal, da bo dajal 40% popuste na večerjo vsem gostom, ki bodo za mizami debatirali samo o vremenu….

Don Marko M

Kuhar (blog Don Marko M)

2 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Gostilna išče šefa – množičen pretep v lokalu, 40 poškodovanih na urgenci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *