Igor Bavčar : “Zaposlil sem pisarja. Za nedoločen čas.”

Lepo je v naši domovini biti mlad. Ko je že kazalo na hepi end, se je zgodba Bavčarja, brade leta, iz leta v leto, zasuknila iz zone somraka v ne samo, ampak tudi. Tudi imunski sistem Bavčarja je podlegel razsajajočemu virusu naše male podalpske….

Da bo bera polna, je Bavčarju zašibilo kolena še ob prejeti pošti sodišča, v kateri je bil obveščen, da je srečni izbranec in vabljen na 7 letno ol inkluding dopustniško rajanje v hotelskem kompleksu Slovenska vas 14, kamor ga lahko brezplačno odpeljejo takoj po prejemu pošte.

Bavčar je vabilo vljudno zavrnil z zdravstvenim opravičilom aritmije, v javnosti pa so se že začeli pojavljati komentarji, da je ponudbo sodišča zavrnil ker je pussy, nič dedca, kljub 2,05 m višine in 130 kg težine.

Resno je postavil pod vprašaj vrline osamosvojiteljev, zato se je odločil zadevo pojasniti :

Res je, pogosto me stiska pri srcu. Moram paziti, kaj berem. Zahvaljujem se sicer vabilu sodišča, a ne morem sprejeti, da bi za moje zdravstveno stanje skrbeli zdravniki v Slovenski vasi, v okviru javnega zdravstva.

Splošno znano je, da ti zdravniki JZ ne predpišejo bolniške niti če te po kosih prinesejo k njemu. Za razliko pa pri zasebnem zdravniku prejmem nadstandardno obravnavo in zdravnica Zorc mi je še ponudila možnost izbire diagnoz. Da, zagovarjam privatizacijo zdravstva.”

Na to Bavčarjevo izjavo se je hipoma usul plaz očitkov nasprotnikov privatizacije, ki so zaznali potencialno zlorabo privatnega nad javnim in očitali zdravnici Zorčevi zlorabo položaja.

A zdravnica Zorc, ki se letos še v drugo poteguje za naziv Slovenka leta, takšne očitke zavrača in pojasnjuje :

Sicer sem bila seznanjena, da moj pacient Bavčar že leta redno obiskuje sodne obravnave, a ker mi je o le teh razlagal z nasmehom, sem bila prepričana, da hodi tja terapevtsko, zgolj zaradi izpolnjevanja pogojev podelitve državnega priznanja za življensko delo.

Zdaj en dan me je poklical, da je dobil pošto, da ni bil sprejet in da se zato počuti slabo. Po krajšem pregledu sem ugotovila, da je pod stresom in ga odpeljala v svoj center nad Izolo za podrobnejši pregled.

Operacijski poseg mogoče sploh ne bo potreben, njegova trenutna diagnoza je Doboznoritis, a i iz preventivnih razlogov sem mnenja, da moj pacient potrebuje skrbno nego v nestresnem ozračju, zato sem mu predlagala bolj umirjen ritem na Karibih, za nekaj let, seveda z redno kontrolo v moji kliniki.”

Bavčar je, zadovoljen z mnenjem svoje zdravnice, o rezultatih njenih preiskav obvestil tudi sodišče in dodal :

Rešujem krizno situacijo brezposelnosti v državi. Zaposlil sem pisarja, za nedoločen čas, katerega edino delo je pisanje opravičil, na vsakih 14 dni, za mojo bolezensko odsotnost nezmožnosti obiska kompleksa Slovenska vas 14.

Kot je potrdila tudi moja zdravnica, jaz sploh ne smem v puščavo, tam je prevroče zame.”

Kljub klasično nedolžni zgodbi, eni mnogih istih naše male podalpske, pa so se našli določeni, ki v Bavčarjevi zgodbi vidijo celo teorijo zarote.

Prvi so o tej možnosti spregovorili v Odboru za varstvo človekovih pravic Roška 1988, za katere je spregovoril Srečko Nateg :

Zaskrbljeni smo za zdravje našega Igorja in ta vabila sodišča, katera mu dostavljajo, ocenjujemo kot ogrožanje demokracije osamosvojiteljev, torej direkten napad tudi na nas.

Janša je bil še bolj bolan kot običajno, pa so ga zaprli. Krkoviča takisto. Naša sodišča hočejo zapirati samo bolne. A se sploh kdo zaveda, da je Bavčar naredil vse potrebno do danes in da bi brez njegovega odbora na Roški leta 88 danes bili 44°52’20”S 15°10’23”V ?!

Če sodišče ne bo prenehalo Bavčarju pošiljati ta vabila se bomo, za njegovo zdravje, spet dali na kup vsi iz protestov Roška 88, v protest Roška 2015. Mi vemo, da moramo zaščititi tiste glave osamosvojitelje, zaščititi demokracijo.

Ozračje se je začelo segrevati tudi na oni strani in svoje je dodal tudi Odbor 2014 + 1, ki je svoje že ustaljene proteste premaknil le par metrov po ulici navzdol. Spregovoril je Aleš Korupcija :

Mi smo sicer specializirani za politike v zaporu, a zdaj, ko je naš vodja na prostosti širimo dejavnost še na vodilne kadre osamosvojiteljev.

Prvič v naši samostojnosti bomo skupaj z vztrajniki Roške 88 enotno nastopili v bran proti mafiji sodišč, ki načenja zdravje teh naših herojev. Ne bomo dovolili, da bi tem našim glavam osamosvojiteljem kdo odvzel karkoli, kar so sami odvzeli komurkoli. Zdaj gre za Slovenijo.”

Skupini Roška 88 in Odbor 2014 + 1 napovedujeta tudi proteste pred Medikorjem, kjer bo prisotna tudi policija, ki bo izmenično nabirala nadure. Bavčar se je vsem zvestim pristašem za podporo že zahvalil v prvi razglednici iz Karibov.

Don Marko M

Memento mori (blog Don Marko M)

Leave a Reply

Your email address will not be published.