Ministrica SS Cankar : “Ukinjamo športno zabavne aktivnosti v šolah zaradi živčnih zlomov staršev”

Zgodba, v kateri so posebne policijske enote ukrepale zoper množico neukročenih, s snegom kepajočih se šolarjev, dobiva epilog. V rešitev takšnega vandalskega obnašanja kepajočih otrok je posegel sam državni vrh…..

Časi se spreminjajo in snežno kepanje, kot nekoč povsem nedolžna, a zabavna igra, z malo vreščanja, tu pa tam mokrim za vratom in rdečih sijajočih ličk, ter iskric v očeh je danes postalo življensko nevarno početje.

Zaradi številnih pritožb staršev otrok se je odzvala tudi ministrica za izobraževanje, znanost in šport SS Cankar, ki je sicer priznala, da statistika ne beleži še nobene poškodbe zaradi otroškega kepanja, a verjame zgroženim staršem, ki v skrbi za varnost svojih otrok zahtevajo prepoved te olimpijske panoge.

Zato je SS Cankarjeva sklicala izredno sejo s predsedniki starševskih svetov slovenskih šol in naslednji dan javnosti predstavila novosti v našem šolskem sistemu :

Res je, kar ste slišali. Ukinjamo zimsko snežno kepanje po šolah. Predvidena kazen za prekrškarje otroke je prvič opomin pred izključitvijo, če kepanje ponovi pa izključitev iz šole. Kot resne teroristične grožnje bomo jemali tudi vsak otroški poziv na kepanje in ga kaznovali po veljavni zakonodaji za to področje.

Tudi poletno obmetavanje z blatom ali valjanje v le tem je poslej kaznivo v enaki meri, kot kepanje. V bistvu ukinjamo šolarjem vse športno zabavne aktivnosti v šolah zaradi živčnih zlomov njih staršev, ki niso mogli živeti več s tem pritiskom stresa, da je igra za njih otroke življensko nevarna.

Zato smo izdelali seznam šolskih iger, s pojasnili, ki so v bodoče za otroke prepovedane :

– kepanje s snegom – sneg ni za igro, ampak kidanje
– angelčki v snegu – izkrivljanje vere
– obmetavanje z blatom – blato je samo za prasce
– lovljenje – lahko se spotijo
– plavanje v morju in bazenih – lahko se kdo zmoči
– med dvema ognjema – pomanjkanje gasilnih aparatov
– skakanje po lužah – pomanjkanje potapljaške opreme
– plezanje po drevesih – od višine se zvrti
– igranje v peskovniku – pesek uničuje parket doma

Zaradi nedavnega primera šolskega nasilja v Desklah ukinjamo tudi rdečo barvo , ker pri otrocih daltonistih sproža agresivnost. Ta simptom sicer opažamo tudi pri odraslih in sklepamo da je dedno. Seznam bomo po potrebi dopolnjevali“.

Izjemen odziv je na te ukrepe prikazala tudi Anja Total Mrak iz družinskega ministrstva :
Ministrica je ukrepala hitro in pravilno. Tej otroci so postali čisto neodgovorni. Kakšna igra neki – poglejte koliko revščine naokoli, oni pa bi se igrali. Po zakonu so dolžni skrbeti za svoje starše brez služb in bi morali delati, ne pa se igrati. Zjutraj šola, popoldne in vikende pa delat“.

To učinkovito akcijo so pozdravili tudi zelo skrbni starši, kar je v njih imenu ponazorila predsednica sveta staršev osnovnih šol Mina Filistejec :

Ministrica je uslišala naše prigovore in prav ukrepala. Skrbni starši smo zelo zaskrbljeni, če katera kepa zadane naše otroke ali se spotijo, jih zadane žoga med “dvema ognjema”, padejo s kolesom…..To niso heci, takšni dogodki jih lahko nepozabno zaznamujejo za celo življenje.

Upamo, da bo ministrica uslišala tudi naš že pripravljen drugi seznam, v katerem predlagamo v šolah obvezno uporabo NRKBO garderobe, da otroke zaščitimo pred virusi. Za gibanje po hodnikih pa bi bile zelo primerne še čelade na glavah, ter ščitniki na kolenih in komolcih. O gel vložkih za sedala še razmišljamo“.

Ministrica SS Cankar je, poleg omenjenih, uvedla tudi dodatne ukrepe za srednje šole in fakultete. Poslej znanja željni mladi ne bodo več smeli na območjih šol, fakultet, kaditi, piti, se objemati ali kako drugače dvigovati adrenalin.

Vse več mladih se odloča za odhod v tujino….

Don Marko M

Šola (blog Don Marko M)

8 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Ministrica SS Cankar : “Ukinjamo športno zabavne aktivnosti v šolah zaradi živčnih zlomov staršev”

  1. Mucek,odlično.So rekle tudi moje kombinatke,da bi se takoj preselile v tujino če bi bile še enkrat tako mlade s takšnimi starši in politiki cvetkami ki sprejemajo takšne zakone 😉 🙂

  2. Svašta…da iz kepanja nardijo tako štalo. Kdo bi si mislil..ali bolj me je zbodlo, da bi naj sedaj naši podmladki pri rosnih letih prevzemali odgovornost za svoje starše in vrgli otroštvo v grabo ter delali vsak prosti čas, da bi kao naj bilo manj revščine…pa a se je Sloveniji čisto “zrolalo” od kar sem šla…ti povem, da me je strah se vrnit…na koncu še končam v zaporu zato ker sem se kepala s kolegi na dvorišču faxa… Res dober spis. 🙂

  3. Med branjem bloga mi je večkrat ušlo. Ampak ne v hlače. Večkrat mi je podzavestno ušlo “o, fak”. Ko sem bil jaz mulc smo počeli vse to kar sedaj prepovedujejo in še več, veliko, veliko več. Ne bom našteval vsega, ker bi me po vsej verjetnosti obtožili za terorista ali pa še kaj hujšega. O FAK! (Pa da ne bo pomote, ta “fak” ni v nobeni povezavi z našim odličnim biatloncem!)

  4. Jah…neuravnovešeni starši pač delujejo neuravnovešeno. In taka bo naslednja generacija. Ene velike riti!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *