Cerar in minister Mramor : “Dolg Slovenije bodo odplačali Slovenci po svetu, tudi Argentini”

Povečanje primanjkljaja na 1,2 milijarde € že v začetku leta ni noben razlog za skrb, poudarja minister Mramor, ki obenem zagotavlja, da je rešitev ekspresne izvedbe že pripravljena – poslej bo namreč država črpala iz svojih naravnih virov….

Minister Mramor je tako predstavil svež program, ki optimistično napoveduje, da bo vlada ukinila zadolževanje, povsem izničila primanjkljaj in še dosti več – prvič v zgodovini bo izničen tudi javni dolg Slovenije, ki naj bi se po napovedih analitikov do konca letošnjega leta povzpel na 33 milijard €.

Potem ko je Mramor na današnji izredni seji po hitrem postopku svoj nov rešilni program, poimenovan “Vsi Slovenci sveta za eno Slovenijo”, najprej predstavil vodjem strankarskih skupin, je hip zatem, s Cerarjem, stopil tudi pod žaromete medijev in začel predstavljati le tega :

Najprej moram povedati – naj vas ne zavedejo tisti posegi kriminalistov , tožilstev in sodstva v tujini, recimo Avstriji, Švici ali Ameriki, kjer so z izreki visokih zapornih kazni in odvzemi premoženj kaznovali določene politike, bankirje, pa še Almstom zaradi korupcije z milijardno kaznijo. To niso preiskovalni organi, to so vandali, mafija. Pri nas smo razumna družba, mi se pogovarjamo.

Mi si, vsled civilizirane družbe in visoko razvite demokracije, ne moremo dovoliti takšnih grobih posegov v delovanje parlamenta, uslužbencev SB, DUBT, TEŠ 6 in ostalih. Naša državljanska dolžnost je zaščititi te predstavnike pred agresivno totalitarnostjo pravosodnih organov. Pa saj nismo več v Jugoslaviji, tukaj je Slovenija.

Dejansko se moramo zahvaliti, za ponosno držo in bran suverenosti EU, pahorju, bratuškovi, janši in bankirjem, ter jim postaviti spomeničke za obrambo suverenosti EU, ne pa iz njih delati kriminalčke. To mi je svetovala tudi uradnica, visoka higieničarka Evropske komisije in mi moramo spoštovati ta mnenja matere EU.”

Pred sosednjim mikrofonom se je odkašljal Cerar, kar je Mramor opazil in mu prepustil besedo. Kot ponavadi Cerar ni okleval z izborom besed morale in vrednot :

Bolj kot kdaj je danes čas, da stopimo skupaj. Ne moremo imeti, živeti demokracije, človekovih pravic, pravne države, če za te vrednote nismo pripravljeni vsaj v ključnih pogledih skupno sodelovati in delovati“, je omenil Cerar takoj po odtegnitvi 70ih milijonov šolstvu, 63ih sociali, 2eh kulturi, 3eh zdravstvenemu varstvu, 3eh Izbrisanim, 10ih izobraževanju, 34ih štipendiranju, 153ih zaposlovanje mladih.

Leta 1991 smo Slovenci zelo jasno pokazali in dokazali, kaj zmoremo, če stopimo skupaj in delujemo povezano, enotno, skupaj v dobrem in slabem, zato verjamem, da bodo Slovenci po svetu z veseljem sprejeli Mramorjev program “Vsi Slovenci sveta za eno Slovenijo”. Le tako se namreč lahko izvijemo iz gospodarske, finančne in ne nazadnje vrednotne krize” je kratko, a jedrnato pojasnil Cerar, segel Mramorju v roko in vidno zadovoljen zapustil prizorišče.

Mramor si je z desno segel v lase, z levo popravil naočnike, s pogledom ošvrknil neučakanost prisotnih in začel razlagati svoj program :

Na svoj program “Vsi Slovenci sveta za eno Slovenijo” sem izjemno ponosen, saj ocenjujem, da je to prvi pravičen socialni program v obstoju Slovenije.

Dejansko so mi idejo zanj dali naši Slovenci živeči po svetu, ki skozi poudarjajo pomen pripadnosti domovini. Olajševalna okoliščina je tudi, da Slovenci po svetu živijo bolje, imajo višji standard, celo vsega na pretek. Po krajšem pogovoru z njih predstavniki so predlagali vso podporo reševanja Slovenije, do končne rešitve.

Strinjali smo se, da bo okoli 450.000 Slovencev po svetu v 2eh zaporednih letih povsem odplačalo dolg Slovenije v višini 33 milijard in sicer vsak Slovenec iz tujine po 18.000 € letno, kolikor je pač zadolžen vsak Slovenec.

Ustvarili smo tudi prednostno listo – tisti z volilno pravico, ki še posebej odločajo o usodi Slovenije, torej 18.000 njih iz Argentine, Kanade, Avstralije, Italije in Avstrije, bodo morali svoj delež dolga v višini 18.000 € na osebo poravnati v enkratnem znesku letno, v 2eh zaporednih letih.

Njih družinski člani in tisti še brez volilne pravice, torej preostalih okoli 430.000 Slovencev po svetu pa bodo vsak svojih 18.000 € lahko poravnali v 3eh zaporednih mesečnih obrokih od datuma izdaje položnic v tekočem letu. Vsem bomo položnice dostavili v začetku marca letos.

Sicer so za neplačnike predvidene sankcije z izbrisom slovenske/ga narodnosti in/ali državljanstva, a verjamem, da izvedba tega ukrepa ne bo potrebna pri nobenem Slovencu po svetu, saj je bil njih patriotizem do sedaj nesporen in bodo z veseljem pomagali svoji materi Sloveniji, da bo lahko neobremenjeno zadihala.

Kot finančni minister ocenjujem in napovedujem, da bo Slovenija do konca leta 2016 z izvedbo tega programa “Vsi Slovenci sveta za eno Slovenijo” brez vsakega centa dolga, upam si celo napovedati pozitivno stanje prvič od 1991.

Seveda so bili nekateri moji kolegi skeptični ob predstavitvi tega programa, ker je transparentno vsem na očeh, a na srečo skepsa ni bila prisotna pri naših Slovencih po svetu, ki tokrat sicer prvič v 24ih letih, a ko je najbolj potrebno, izkazujejo svojo pomoč, pripadnost in podporo Sloveniji in Slovencem pri reševanju iz krize.”

Minister Mramor se je Slovencem po svetu za to požrtvovalno dejanje reševanja svoje države še dodatno zahvalil in jim zagotovil, da bo tudi njih dobronameren, proste odločitve, trud poplačan s postavitvijo majhnih spomeničkov na posvečenem kraju, nakar je zapustil govorniški oder.

Pred oddajo članka pa je uredništvo tega bloga preverilo še realističen odziv Slovencev po svetu na Mramorjev projekt. Jože Možina, sicer najbolj znan Slovenec po svetu, ni skrival navdušenja :

Kakšen pogum. Kakšna srčnost. Kakšno dejanje. Najprej so Slovenci po svetu, še posebej tisti iz Argentine, osvobodili Slovenijo 1991, zdaj pa še takšna nesebična pomoč Mramorjevemu projektu pri reševanju Slovenije in sodržavljanov v stiski.

Ganjen sem, že snemam nov dokumentarec o teh herojih, rešiteljih Slovenije. Komaj čakam, da ujamem v objektiv kamere prvega Slovenca po svetu, ko bo plačeval svojo položnico 18ih tisočakov projekta “Vsi Slovenci sveta za eno Slovenijo”. To bo še neviden dokumentarec.”

Ja, Mramor si res zasluži spomeniček točno tam….

Don Marko M

Spomenik Mramor (Don Marko M)1

5 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Cerar in minister Mramor : “Dolg Slovenije bodo odplačali Slovenci po svetu, tudi Argentini”

  1. prou je Mramor naredu sej so tud Slovenci po svetu puf države nardil,zdej naj tudi oni plačajo ne sam mi

  2. lithiumlion,

    to je satira….hvala, da si si vzel čas za prebiranje mojega bloga in če si boš še kdaj, pa boš v dvomih kot tokrat, potem samo poglej oznako kategorije na začetku oziroma koncu zapisa, tokrat je kategorija satire…. 😎

  3. Nisem opazil ker redko prebiram bloge. Bi lahko dobil te izjave v njihovi originalni obliki? Niti ne vem kaj naj iščem…

  4. nimaš kaj iskati, samo se nasmejati na nekaj kar ni, pa bi lahko bilo….ko gre za satiro dobiš vse izjave v originalni obliki samo na naslovu avtorja, kot v tudi v tem primeru…. 😎

Leave a Reply

Your email address will not be published.