Janša priznal : “Lagal sem, UDBA ne obstaja !”

Vse je že kazalo, da bo vseslovenska akcija trenutnih parlamentarcev “Iščemo strice iz ozadja” odmevno napolnila trge in ulice po naši mali podalpski, nenazadnje so vsakemu najditelju katerega od teh stricev parlamentarci obljubili službo upokojenca visokega ranga, ne glede na leta najditelja…..

Na posebni tiskovni konferenci predstavitve tega projekta je Bratuškova najditeljem dodatno obljubila tudi veselo neomejeno pijančevanje pod planiško velikanko in ostalih športnih prireditvah brez alkotestov, medtem ko je minister Mramor najditelju katerega od stricev obljubil 3 svoje letne avtorske pogodbe, z lastnoročnim avtogramom in dve članski izkaznici Zveze komunistov.

Skoparila ni niti Novakova, ki je najditeljem obljubila neomejeno brezplačno število maš in spovedi z istospolnimi duhovniki, kakor ne Židan, ki je najditeljem zagotovil prosto pobiranje še nepobranega vejevja po žledu za naslednjih 20 let in še najbolj skromno obljubo najditeljem je izrekel Mesec, ki vsakemu zagotavlja podpisan izvod svoje trilogije “Sanjaj socializem, drgni neoliberalizem”.

In potem je stopil pred mikrofon še janša, si zategnil kravato okoli vratu in začel :
Dragi moji komunajzarji. Napočil je čas, da pljunemo resnici v obraz – UDBA ne obstaja ! V samostojni Sloveniji UDBA ne obstaja !

V dvorani se je slišalo le še muho, ki je pristala na črnem blatu. Številni prisotni so si čistili ušesa in ne odmikali izbuljenega pogleda od govorniškega odra.

In janša je nadaljeval : “Če je kdo preslišal ponavljam – UDBE ni ! Če bi bila, potem mene ne bi bilo. Ne bi bilo mojih sds komunajzarjev, kot nam pravi neki bloger. Upravičeno. Zdaj smo dolžni to priznati tudi svojim otrokom. Več vam bo povedal moj predstavnik za področje varnosti in vzgoje“.

Za govorniški oder je stopil vinko gorenak, premeril prve tri vrste prisotnih, se odkašljal in spregovoril :
Kot je povedal naš predsednik smo se v naši sds komunajzarski partiji odločili izpeljati novo vzgojno reformo, ki bo omogočila našim otrokom več zrelosti, kar bomo dosegali s priznanjem, da Božiček, Velikonočni zajec, Jezus, izhod iz recesije in UDBA sploh ne obstajajo.

V naši stranki smo po določenem konceptu že od nekdaj enotno disciplinirali svoje otroke z zgodbami o grozni UDBI, med katere so sodile tudi krajše pripovedi ‘Če ne poješ vsega, pride UDBA pote in te odpelje na Goli otok, kjer boš moral jesti kamenje’.

Ali recimo ‘Če ne nehaš jokati, te bo slišala UDBA in odpeljala mamo in očeta za vedno’, kakor tudi ‘Če boš žleht bo prišel udbaš in te prerešetal na hišnem pragu’, pa še ‘Če nočeš zaspati bo UDBA mislila, da si buden stalinist Informbiroja in te bodo privedli in mučili, dokler ne boš priznal’, kar so bili le nekateri disciplinsko vzgojni ukrepi nad našimi otroci, ko smo želeli, da se primerno obnašajo“.

Očitno pa je tem vzgojnim metodam discipliniranj z navajanji UDBE prišel konec, ko so v štabu na Trstenjakovi po nekaj letih pridobili že za polno klet odzivov svojih članov iz terena, ki so poročali kako metode delujejo na njih otrocih.

Lepo število otrok članov naše stranke ima danes med 20-25 let in njim smo najtežje razložili, da so ves čas zmotno verjeli v izmišljene podobe, ki prinašajo darila, celo UDBO in to skoraj 25 let“, je nadaljeval gorenak s povsem razvezanim jezikom.

Čeprav priznam, da mi je včasih žal, da ne obstaja več. Otroci in vsi ostali ljudje so se na splošno boljše obnašali, ko so zaradi svojih dolgih jezikov lahko zabredli v nekaj letno služenje zaporne kazni zaprtih oddelkov“, je z žalostnim tonom vidno ganjen dopolnil gorenak. In prešel v sklepni del :

Za priznanje, da UDBA ne obstaja smo se odločili predvsem zato, ker je večina otrok naših članov mladih med 8 -15 let in so nas njih starši člani obvestili, da jim šolski ravnatelji redno grozijo že leta in da s tem naporom ne morejo več živeti normalno družinsko življenje.

Eden sicer običajnih, a medijsko bolj odmevnih primerov naših otrok v šolah je bil, ko je osemletni Ivan nekemu sošolcu Jožetu, ki je cukal dekleta in maltretiral slabotnejše, v več zaporednih dnevih šepetal ‘Pazi se teme…Naenkrat te bodo pojedli….UDBA živi v temi in te pobere’…..

Ravnatelj je poklical Ivanove starše in po nekaj pogovorih je njih Ivan izpadel neprimerno hujši in večji problem od Jožeta, ki je fizično zlorabljal sošolce. Ta svet je čisto na glavo obrnjen. A svoje bomo oddelali in otrokom razložili kot je rekel naš predsednik – UDBE ni !

V svojem zaključku je gorenak dodal tudi, da bodo zoper otroke članov, ki bi ignorirali in ne sprejeli v prakso novo dejstvo, da UDBE ni, izvajali kazni s skrajševanjem gledanja televizije v zgolj črno beli tehniki, kakor tudi omejili uporabo tablic brez baterij.

Don Marko M

UDBA NE OBSTAJA (blog Don Marko M)

5 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Janša priznal : “Lagal sem, UDBA ne obstaja !”

  1. hehe,malo si predelal 😉
    Gorenak je govoril o nepravični sodbi in na transparentu je pisalo LUSTRACIJA.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *