Cerar obrnil ploščo – nobene privatizacije ne bo ! Niti Telekoma ! Bo pa Cerkveni davek !

Presenetljivo je pred dobro uro premier Cerar sklical izredno novinarsko konferenco. Iz njegovega kabineta so nas novinarje na konferenco povabili kar telefonsko, ker ni bilo časa za pisna vabila….

Priznam, da sem bil glede na urgentnost trenutka kar presenečen nad hitrim odzivom novinarskih kolegov, saj se nas je v tisto tesno konferenčno sobico zbralo preko 60.

Premier je bil sicer točen, a mimika njegovega obraza je dajala slutiti, da bo tokrat nekaj drugače. Zelo drugače. Za govorniški oder je stopil brez vsakega papirja v rokah, tudi njegova asistentka je zgolj mirno stala ob steni praznih rok.

Izredno novinarsko konferenco sem sklical zato, ker sem spremenil svoja stališča. Obenem so me že povsem prizadeli očitki preštevilnih državljanov, da nimam hrbtenice, da sem izdajalec slovenskega naroda in zgolj postrešček kanclerke Merklove, s katero sicer gojim vzorne odnose, česar ne mislim več poslušati“, je začel in po požirku vode nadaljeval :

Od danes dalje sem odločen delovati tako, da mi omenjenih očitkov ne bo več potrebno poslušati, torej bom deloval izključno za svoje državljane, vaš napredek in blagostanje.

Za začetek odločno preklicujem vse napovedane in načrtovane privatizacije družbenega premoženja in začenjam s Telekomom. Nobene privatizacije ne bo – Telekom ostaja zgolj slovenski, kakor vsa napovedana podjetja za privatizacijo.

Tako Telekom, kot vsa državna podjetja, ki so D.D., bodo že jutri spremenjena v d.o.o. in nobeni delničarji ne bodo več mogli vplivati in kričati po kakšnih prodajah, saj bodo podjetja, ki so izjemnega pomena za državo in državljane, v izključno državni lasti.

Nastavili bomo strogo poslovni kader, apolitičen, katerega ne bomo izbirali parlamentarci, ampak jih bodo potrdili državljani. Bb prestrukturiranju državnih podjetij v d.o.o. bomo sproti tudi počistili v državnih podjetjih z vsemi lenobami in koruptivneži. Tudi z večino preštevilnih zavodov zavodov, katere so ustanovile stranke zgolj zato, da lenuharijo in molzejo davkoplačevalski denar.

Statusu Slovenca kot dobremu gospodarju, katerega so uničili moji kolegi v preteklosti, bom povrnil ugled in spoštovanje.”

Z novinarji kolegi smo se začudeno spogledali in si priznali, da kaj takšnega od njega zagotovo ni nihče pričakoval. Da pa premier ni imel zgolj trenutek slabosti je potrdil že v nadaljevanju svoje konference.

Cerkvam RKC, njih kapelicam in ostalim nepremičninam bomo odvzeli status narodne kulturne dediščine, kar pomeni, da državljani ne bomo več financirali nepremičnin verskih skupnosti.

Naj bodo, a naj se same financirajo izključno z denarjem svojih vernikov. Obenem bom vložil odločen ugovor papežu Frančiščku, saj so zadnji dogodki vmešavanja slovenske RKC v državo, ko so škofi in župniki pozivali med pridigami k podpisovanjem za referendum in jih celo izvajali kar v cerkvah, čeprav je bila tematika izključno državna zadeva, krepko prešli vsako mejo razumnosti in spoštovanja do sodržavljanov.

Zagotavljam, da si kaj takšnega slovenska RKC ne bo nikoli več dovolila, saj bo za vsak poskus vmešavanj v državne zadeve sankcionorana z globo 10 milijonov za posamezno kršitev.

Obenem bomo uvedli davčne blagajne tudi v cerkve med obredi zbiranj prispevkov vernikov med mašami in kakorkoli drugače slovenski, saj so analize pokazale, da slovenska RKC na takšen način prejemanja denarja utaji letno preko 250 milijonov davkov.

Plačevanja davka na nepremičnine, katerega bomo uvedli še letos, bo neposredno obremenilo tudi vse nepremičnine slovenske RKC, davek bodo torej morali plačevati za vse svoje cerkve, kapelice in ostale nepremičnine, tudi Blejski otok in to brez vsakih olajšav. Po analizah bo tako slovenska RKC za svoje nepremičnine letno prispevala v državno blagajno okoli 550 milijonov.

Financiranje zasebnih šol, ki so v lasti verskih skupnosti, bomo povsem ukinili s podpiranjem denarja vseh državljanov, ker njih šolski programi ne sovpadajo z javnim šolskim programom. Še naprej bodo lahko imeli svoje zasebne šole, katere pa si bodo morali v bodoče sami finacirati na vseh področjih.

Dodatno bomo uvedli tudi cerkveni davek, s katerim bomo dopolnili državno blagajno letno za 830 milijonov, obenem pa bo v bodoče naša nacionalna RTV SLO slovenski RKC za vsako minuto svojih predstavitev v programu morala plačevati 25.000 €.

Upam, da boste mediji korektno predstavili moje besede te izredne tiskovne konference in mi dovolili največ mesec dni časa, da jih začnem udejanjati. Zahvaljujem se vam za pozornost in prijeten dan želim“, je še zaključil in zapustil konferenčno sobico tako hitro, kot je prišel.

S kolegi sedme sile pa smo pohiteli v objavo te izredne tiskovke, ob čemer smo si bili složni, da bomo do premierja ta mesec do izvedbe napovedanih ukrepov spoštljivo korektni.

Cerar pa se je odpravil na drugo tiskovko pojasnjevati plagiatorstvo novoimenovane ministrice za izobraževanje Klavdije Markež.

Don Marko M

Cerar udaril po mizi

12 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Cerar obrnil ploščo – nobene privatizacije ne bo ! Niti Telekoma ! Bo pa Cerkveni davek !

  1. Don,ta je najmočnejša danes kar sem jih prebral po internetu.:)Samo kot se spomnim se je tvoja prvo aprilska lani uresničila.;)Lp

  2. Billy,

    aha, prav imaš, tista lanska se je uresničila le dober mesec kasneje….v bistvu so se uresničile kar vse tri moje 1.aprilske, katere sem objavil do zdaj :
    – prvič sem pisal o Luki Juriju ( http://donmarkom.blog/…/luka-juri-ni-prejel-20-000-e-pod…/ ) – Luka je odletel iz parlamenta….
    – drugič sem pisal o odhodu janše v zapor ( http://donmarkom.blog/…/alenka-bratusek-napovedala-v-ene…/ ) – janša je končal v zaporu….
    – tretjič sem pisal o odstopu bratuškove ( http://donmarkom.blog/…/alenka-bratusek-podala-nepreklic…/ ) – bratuškova je odletela….

    delam na tem, da bo tudi ta četrta padla v dejanje…. 😎

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *