Luka Mesec – “Državljanom bomo podelili certifikate Telekoma in presekali gordijski vozel”

Telekom Slovenije je spremenil svoj slogan iz “Lepo je biti skupaj” v “Telekom – zgodbe, ki razveselijo”. Nova oglaševalska kampanja je bila zaupana agenciji Forfan, ki je novemu zaščitnemu sloganu za potrebe video in jumbo oglasov dodala tudi zaščitni obraz. To je postal Luka Mesec….

Nova oglaševalska kampanja za Telekom ni naključje, saj je DZ pooblastil agencijo Profan za izvedbo le te na osnovi zadnjega sklepa povezanega s prodajo Telekoma, ki je bil sprejet na osnovi predloga Luke Meseca iz opozicijske ZL.

Potem, ko je Luka Mesec že skoraj dobil potrditev poslanskih kolegov za projekt “Odpisujemo dolgove revnim, za več premožnejšim”, je urgentno podal tudi drugi predlog za projekt “Državljanom certifikati Telekoma za brezžično omrežje”.

Po izredni seji, sklicani zgolj za potrebe predstavitve tega projekta, je Luka pojasnil :
Po tehtnem razmisleku sem zaključil, da v ZL ne smemo dovoliti, da si Dojče telekom prilastijo vse tisto slovenskega, kar jim ni uspelo do 1945. Zato sem premieru Cerarju predlagal sklic izredne seje, da predstavim kolegom poslancem svoj predlog.

Izredna seja se je sicer zavlekla predvsem zaradi tega, ker so člani SDS, SD, ZAB in NSi zahtevali jasne odgovore, kaj se bo zgodilo z njihovimi delnicami Telekoma, če sprejmejo moj predlog.

Na koncu smo sklenili kompromis, da bodo za vsako svojo delnico prejeli po 2 certifikata, njih krediti pa, katere so najemali za nakup Telekom delnic, bomo položili v slabo banko.

S tem so bili zadovoljni in tako lahko povem, da smo se parlamentarci poenotili za zaščito Telekoma, da ostane v domačih rokah. Certifikati Telekoma za državljane, ki pomenijo 100% privatizacijo podržavljanja Telekoma, so že v tisku.

Tako bo vsak državljan Slovenije, prav vsak, prejel lastninski certifikat Telekoma v vrednosti 500€. Prejemali jih bodo tudi vsi novorojeni naslednjih 5 let.”

Kot je pojasnil Mesec, pričakuje, da se bodo nabrana sredstva od tovrstne privatizacije uporabila za investicije in velike infrastrukturne projekte, med katere sodi tudi križ hitre železnice po Sloveniji, kakor tudi za tekoče stroške in povišanja pokojnin upokojencem. Danes pa je vlada objavila, da bo sredstev dovolj za eno, drugo in tretje.

Določenega navdušenja nad tem Mesečevim projektom ni skrival niti premier Cerar :

Po oceni Rich & Poor je Telekom, z vsemi hčerinskimi podjetji in infrastrukturo, vreden 15 milijard €. Kolikor mi je znano ni bil v nezavezujočih ponudbah nihče pripravljen ponuditi tega denarja za nakup Telekoma.

S pomočjo spletne avkcijske hiše Bolha.com smo sicer, z odprto dražbo, poskusili pridobiti informativni odziv javnosti, koliko so pripravljeni plačati za delnico Telekoma. Zabeleženih je bilo sicer 100 milijonov ogledov v 48 urah, a promet je ostal v mirovanju izklicne cene 1€.

Tako ocenjujem predlog Luke Meseca kot korak v pravo smer in lastninski certifikati imajo tudi mojo podporo. Zdaj, tisti državljan, ki ne bo zaupal sposobnim kadrom Telekoma in nam, bo lahko prodal ta svoj certifikat kateremu od skrbniških skladov kadarkoli, lahko pa bo čakal, da se certifikat plemeniti. V Sloveniji so se do sedaj certifikati pokazali kot najboljše naložbe, ki prinašajo milijone.

Minister Mramor, ki je pred dnevi zrušil Supervizor za nekaj ur, da so lahko prenakazali njegove in intelektualne srenje nahranjene honoraje na varne račune in zato v bodoče ne bodo prikazovani v Supervizorju, je sicer skeptičen do Mesečevega predloga, a ga za mir v vladi podpira :

Jaz sem predlagal prodajo Telekoma prek Kickstarterja, ker nismo več v komunizmu. Kolegi poslanci so ocenili, da je to preveč drzen predlog, saj bi lahko največ ali vsa sredstva za nakup Telekoma prispevali dobrotniki Al kaide. In ker nismo v komunizmu se ne moremo tako poigravati z dobrotništvom. Biznis je pač biznis, pa naj bodo certifikati.”

Kot je navedel Luka Mesec, je prvi predviden datum razdeljevanja lastninskih certifikatov Telekoma državljanom 9.maj….

Don Marko M

Certifikat Telekom (blog Don Marko M)

9 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Luka Mesec – “Državljanom bomo podelili certifikate Telekoma in presekali gordijski vozel”

  1. Zveni lepo….samo hej (!)….zakaj mi niso 1992 niti dovolili pridet v Telekom?Pred Luko KP smo čakali 2 tedna za uveljavit certifikate,vmes so opeharili ogromno ljudi….ah že vem….nabavil bom znamenito rdečo knjižico 😀

  2. takrat ti niso dovolili, ker nisi prej v delovnih akcijah na roke krampal kanale za infrastrukturo Telekoma….danes pa ti itak ne pomaga niti rdeča knjižica, razen če je tista z naslovom: Ženinom in nevestam….. 😎

  3. o lepo da si me spomnil!Jaz sem bil v mladinski delovni brigadi med počitnicami v 6. razredu OŠ.Tega me ni noben vprašal na Telekomu.Razen za jest nismo dobili nič.O tem bi se dalo podebatirat v Kopru,kaj praviš,Marko? Spomnem se da sekretarji niso delali nič!Vse smo mi mulci naredili.Sploh pa ko se s takimi vprašanji ukvatja nek Luka Mesec,ki se je našel 2 dni prrd volitvami.Da o oefovvih niti ne govorim

  4. ok, to, da niste dobili nič za jest v delovni brigadi pa mi ne prodaš, razen če ste delali samo 3 ure v samo enem dnevu…..o tem lahko debatirava tudi v Kopru kolikor hočeš, ker nekaj pa le vem osebno o teh zadevah….res pa sekretarji niso delali praktično nič fizičnega, razen za organizacijo skrbeli, a nekdo je moral tudi to delati….no ja, Luka Mesec bo moral najprej nekaj močnih akcij v delovnih brigadah oddelati, da bo lahko kolikor toliko kredibilno nalagal, čeprav je obenem jasno tudi, da brez njega danes ne bi bilo ZL v parlamentu….

  5. Napisal sem razen za jest nismo dobili nič.Pravzaprav poleg jedače smo dobili tudi za pit vodo.Vseeno premalo.Aja…in zvečer predavanje o Titu.Mislim,da se je Luka prišlepal na račun TRS.Čeprav so vsi skupaj dobili glih 5% za v DZ jih obravnavajo mediji kot bi bili otroci samih kraljev.To ni fer.IDS pa je itak od botra F21

  6. uf, sorči, sem nehote spregledal tisti “razen”…..glej, ne vem če j ebilo premalo, to so bile kalorijsko preračunane porcije, torej je bilo treba vedno pojesti nekaj kalorij manj, kot se jih je potem porabilo, zato pa smo bili vsi vitki…. no, jaz p amislim, da se je TRS prišlepal na račun Luke, kakorkoli, on jih zdaj drži pokonci in on jih lahko potopi….drugače pa jekar nekaj teh mulcev “upravičeno” medijsko tretiranih kot otroci kraljev, levih kraljev, malo si poglej profile njih staršev…..

  7. Hahaha preračunane kalorije? Ma si prav faca 😀
    Ugotavljam,da nisi probal.Že kot mulc sem ugotovil,da je bilo to norčevanje nad nas.Imeli pa so dobro strategijo saj so nas pohvalili in kasneje javno pohvalili v šoli.So že vedeli zakaj….lahko ti povem,da so na NOB proslavah naredili dosti boljše pasulje in golaže

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *