Čas je za Mime Through Time – kdo bo prvi slovenski izzivalec ?

Tokrat bomo o zabavi v avtu. Na sprednjem, zadnjem sedežu, vseeno, samo da se nažiga. Pozabi na Ajs bukete, Gangamstajle in podobno, zdaj je čas za Mime Through Time….

Glede na to, da se avto uporablja tudi kot osebni prostor nanašanja make up-a, frizerski salon, užitkarski in razploditveni prostor in še marsikaj, niti ne čudi, da je do tega moralo priti.

Sploh pa je avto odličen mjuzik boks, v katerem si mirno nažgemo priljubljeno glasbo ne glede na zvrst, tudi do vibriranja šip in si glasno zapojemo, medtem, ko okolica izginja v retrovizorju.

Mime Through Time je nadvse zanimiva oblika zabave, ki kroži po svetu, poudarek pa je na glasbi, v bistvu neka oblika džuboksa glabenega popotovanja skozi čas pop rock glasbe, od 19 stoletja do danes. In ta izbrana glasba, katero si kakopak v kratkih refrenih namiksa posameznik oz. duo, trio, mora biti izvajana v – avtu.

A to je šele začetek. Poleg avta, smisla za dober glasbeni izbor, “nastopajoči” potrebujejo še igralni talent, smisel za humor, parodijo, nekaj različne garderobe, masko, frizuro, videokamero in nekaj za zmontirati posnetek. Leta seveda niso pomembna, mlado srce in podstrešje pač.

Mime Through Time je v bistvu petje, ne da bi ti sploh bilo treba znati peti. Poudarek pa je, kot rečeno, na parodijah določenih samoizbranih izvajalcev ali afnariji po domače, za kar pa je seveda spet treba biti spreten.

Da se je zadeva zakuhala v svetovne razsežnosti so krive 3 vroče avstralke SketchShe, frendice igralskih talentov, vredne vseh grehov, čeprav vse 3 že oddane, ki so v nekaj pičlih mesecih postale svetovne zvezde s svojimi posnetki na Youtubu, kar pa je povsem nepričakovano sprožilo odziv in iz celega sveta so se začeli vsi “revanširati” tem bejbam s svojimi posnetki.

A te avto parodije so se v bistvu začele bolj nedolžno že pred 3 leti, ko so tri mrhe, znane kot Serebro, posnele video za njih komad – Mama Lover
(vse video povezave v nadaljevanju so okrepljene pisave označene z modro barvo, klikni nanje)

In potem so še istega leta 3 še dosti bolj hude bejbe užgale parodijo na Serebo in si v avtu posnele svojo verzijo tega komada. Da bo zadeva še bolj navita so se odzvali v svoji parodiji na ta isti komad tudi pravi hipsterski čokati moški.

Potem so zadeve rahlo mirovale do letos, ko so se pojavile SketchShe in potem so se parodije začele vrteti z veliko hitrostjo, toliko parodij, da se zdaj sploh ne ve več, katero je parodija na parodijo, ve pa se, da je to za SketchShe postal biznis in izziv za mnoge, ki s svojimi posnetki “izzivajo” te avstralke.

Evo nekaj primerov bolj “enostavnih” verzij….
navite najstnice….
Red Yo Zap !!! …..
Mime Through Bollywood ….
– tudi v ženskem duetu gre lahko odlično, kar dokazujeta super voznici Princess Gaganou & Princess Kikinou….

Ženske sicer dominirajo v tej zabavi, a tudi moški niso kar tako, za latino navdih so poskrbeli španci Tomása Garcíe, pa američani Goat Chatter, težko pa bi šlo skozi brez standardno “norih Rusov”….

A glavne zvezde so – SketchShe

Kot sem že omenil, pa so trenutno nesporne favoritkinje navite avstralke, ki so v pičlih 4ih mesecih postale svetovne zvezde, seveda predvsem v zahvalo Youtubu, kateri pa je tudi za klasične medije vedno bolj pomembno delovno orodje in vir informacij.

Razlog, zakaj so punce postale svetovno slavne, sem našel predvsem v sledečem : Mime Through Time so postavile na praktično profeisonalen nivo – najprej imajo očitno odličnega DJa, ki odlično zamiksa ravno prave komade od nekoč do danes (vsaj za moj okus) , pa še kakovost zvoka je OK.

Dekleta se zelo potrudijo tako v garderobi, maski, kot koreografiji in tako je opazen njih napredek iz nastopa v nastop, sploh če primerjamo njih prvi posnetek Baby Got BACK In The Back s tem zadnjim HITom Mime Through Time by SketchSHE.

O ne, ni mi težko priznati, da so se ženske neprimerno bolj(e) bolje pripravile na to novo zabavo “skozi čas”. Eh, kaj pa govorim – ženske so vedno pripravljene na zabavo.

Meni je sicer zelo všeč, da današnja mladina tudi na takšen način neguje in osvežuje glasbo iz preteklosti in zvezdnike, ki so bili in so še vedno osnova in temelj kakovostne glasbe, katere danes bolj primankuje in zato ne čudi po tem poseganju v preteklost, skozi čas.

Me pa zdaj krepko firbec, če in kdaj se bo tudi v naši mali podalpski pojavil kakšen, ženska ali moški, duo, trio, ki nam bo posnel v avtu, upam parkiranem, kakšen venček skozi čas, lahko tudi slovenskih. Ajde kandidati, navalite….

Don Marko M

SketchShe1 (blog Don Marko M)

4 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Čas je za Mime Through Time – kdo bo prvi slovenski izzivalec ?

  1. Tule pa nimam kaj .. tega enostavno ne sledim.
    Lep pozdrav iz danes gnile Ljubljane
    J

  2. To mucek,to je tisto pravo. 🙂 Smo si s kombinatkami ogledale posnetke med kafetom inresno razmišljamo,da smo dovolj prisebne za posnet svoje Mimo tajm.Rabimo samo koga da nas posname,muziko zmiksa in zmontira.Hej pa ti bi to lahko,ti znaš.Boš? 😉 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *