Župan Popović – “V Kopru je lahko samo moj cirkus !”

Tisoče otrok MOKa je uspelo spraviti v solze županu Popoviću in ODPMŽ. Otroške solze so potem kulminirale celo v bes in kar nekaj otrok je glasno in jasno zahtevalo zamenjavo župana, ker po njihovem enostavno ni dovolj dober. Razlog otroški žalosti in vznemirjanju pa je bil – cirkus…..

V mesto je namreč prišel cirkus. Čisto tapravi – Safari cirkus. S klovni, sloni, akrobati, levi in vsem kar jemlje dah malim navihančkom in jih pusti odprtih, a nasmejanih ust.

Potem, ko je ODPMŽ (Obalno društvo proti mučenju živali) – eno izjemno redkih zaslužkarskih milijonarjev med društvi v naši mali podalpski za volontersko delo – še pred dobrim tednom zganjalo cel cirkus po Kopru, kar jih sicer ni motilo, pa so v društvu zagnali najprej krik in potem še vik ob napovedi prihoda cirkusa Safari v mesto.

Ker tovrstne cirkuške konkurence niso hoteli demokratično prenašati, so iz ODPMŽ poslali pisni javni poziv županu Popoviću, s katerim so še pred dobrim tednom izvajali cirkuško predstavo za medije, naj to napovedano nelojalno konkurenco prepreči.

Župan Popović je še enkrat več pokazal razumevanje, tudi kot ljubitelj domačih živali, nenazadnje svoje globoke naklonjenosti do svojih dveh dihurčkov Miška in Gubija nikakor ne skriva, in javno spregovoril svojim občanom :

Nobenega drugega cirkusa v Kopru ne potrebujemo. To sem že jasno povedal Breclju, ODPMŽ, vsem pritožujočim, ki ne morejo več brezplačno parkirati za tržnico in vsem, ki ne razumejo, da naše palme nimajo banan.

Že to, da si sploh kdo upa pomisliti, da bi lahko s svojim cirkusom konkuriral, ocenjujem kot višek predrznosti in nedemokratičnosti, zato ostajam pri svoji odoločitvi, da v Kopru ne potrebujemo nobenega drugega cirkusa, ki bi lahko konkuriral obstoječemu.”

Neuradno sicer še vedno obstaja možnost, da bi se cirkus Safari namestil v mestu, na eni od številnih parkirnih površin druge republike hišnika župana Grafista, a le pod pogojem, da najame letni parkirni abonma za celotno parkirno površino.

Don Marko M

Cirkus Koper (blog Don Marko M)

Leave a Reply

Your email address will not be published.