Slovenija kupila Goli otok za razvoj petičnega turizma

Hrvati pospešeno prodajajo svoje zgodovinske naravne bisere, kar jim je bilo pogojeno za vstop v elitno EU druščino. Prodajanje jim sicer ne teče navdušujoče, še najbolj uspešno pa prodajajo naravne znamenitosti, ki so kakorkoli povezane z bivšim režimom Tita in partije….

Le tej gredo za med in po bistveno višjih cenah od izklicnih, kupci, v glavnem tujci, pa že napovedujejo, da bodo iz teh spomenikov naredili donosne turistične atrakcije in praviloma že v prvem letu povrnili vložke kupnine in vseh potrebnih restavracij objektov.

Potem, ko je OECD razgalil, da državljani naše male podalpske najmanj, praktično nič, zaupamo vladam vse od 2007 do danes in smo z borimi 18% glede zaupanja parlamentarcem in nasplošno vodilnim kadrom državnih sektorjev celo na zadnjem mestu v svetovnem merilu, so se parlamentarci odločili povleči potezo napredka dviga standarda državljanom.

1 milijarda za Goli otok prvič….drugič….prodano Sloveniji !

Parlamentarci so tako pooblastili Mramorja in Cerarja za sodelovanje na licitaciji nakupa Golega otoka na Hrvaškem. Dodatno je janša s svojim SDS sicer predlagal, da bi kupili tudi bivšo politično šolo v Kumrovcu, na katero ga veže močna interakcija časa in kjer bi lahko spet neomejeno predaval v tujini, kar so njegovi sošolci parlamentarci načeloma potrdili, a se bo nakup izvedel šele po znižanju socialnih transferjev premožnim državljanom.

Presenetljivo sta na licitaciji za Goli otok na Hrvaškem zmagala poslana Cerar in Mramor, ki sta ponudila celo 1,5 milijarde nižjo ceno od najvišje ponudbe srbskega premierja Vučića, kar so hrvaški licitatorji opravičili s “slovenci imajo vizijo in so dobri gospodarji” in zavrgli vse namige na korupcijo.

Goli otok je tako, za dobro milijardo, postal nov slovenski biser v morju. Predvidena je še dodatna milijarda za infrastrukturno ureditev in Goli otok bo postal obljudena turistična atrakcija, ki bo polnila slovenski proračun.

Goli otok – novi biser slovenskega turizma….

Kot navaja Cerar osnovne dejavnosti Golega otoka nimajo namena spreminjati, le izdatno dvigniti kakovost turistične ponudbe.

Čaka nas sicer nekaj dela, saj je od 1988, ko je zapor zaprl svoja vrata, bolj zapuščen in v ruševinah. A temelji so. Obnovili bomo zaporniški del v videz kot pred zaprtjem in tja seveda naselili elitne slovenske zapornike.

V Slovenski vasi so namreč poleti razmere nevzdržne, eminentni zaporniki, in tisti ki to še bodo postali, so se začeli pritoževati tudi nad pomanjkanjem morja in zato bo zapornikom klima na Golem otoku nedvomno bolje dela.

Seveda bom vse aktivnosti ponudbe podredili pristnosti zgodovine otoka, kar bo nedvomno privabilo množice turistov. Tako bodo zaporniki, kot v dobrih znanih časih, prisiljeni na težka fizična dela v kamnolomu ne glede na vremenske razmere, najbolj talentiranim bomo omogočili tudi priučitev kamnoseka ali izdelovalca perlic.”

Že ob napovedi je ta edinstven projekt zaintrigiral številne tujce, seznami otrok, šolarjev, študentov, (ki se bodo na ekskurzijah tako učili, kako končajo skorumpirani politiki) ter upokojencev in ostalih turistov, željnih ogleda gibanja zapornikov po otoku med delovnim in prostim časom, pa so se že začeli pospešeno polniti.

Kar je razveselilo tudi ministra Mramorja, večnega jugonostalgika, ki je predstavil še nekaj podrobnosti projekta :

Kljub nazivu otoka, pa že vnaprej opozarjamo, da se ne bo izvajal goli turizem, bikini in/ali toples. Turisti bodo sicer nameščeni v na novo zgrajenih kompleksih visokega standarda, zapornike pa bodo lahko snemali iz kopnega ali iz ladjic, ki bodo vozile okoli otoka, proti plačilu pa se bodo lahko z njimi tudi fotografirali.

Največja posebnost ponudbe pa bodo zagotovo unikatni kamniti izdelki za hujšanje in pomlajevanje, katere bodo ročno sklesali zaporniki, višek ponudbe, ki bo zagotovo vlekel turiste iz celega sveta, pa bodo plačljive duhovne seanse “Janez se prikazuje”, ki bodo v sezoni na sporedu vsak dan od 12 – 21 ure, na vsaki dve uri.

Parlamentarci nameravajo na Goli otok poslati prvo skupino 150ih zapornikov najkasneje do začetka naslednje pomladi, vrh tega seznama zapornikov, med katerimi so označeni tudi bivši premierji od 1991 do danes, kopica ministrov in nekaj škofov in duhovnikov, pa tvorijo elitneži za najvišje oblike državne korupcije in preusmerjanjem državnega denarja.

Kot so izračunali parlamentarci, bodo turistične aktivnosti Golega otoka poskrbele za pritok med 3 – 4 milijarde letno v državno blagajno, kar bo zadostovalo za poplačila že najetih posojil, kakor tudi polno ureditev povsem brezplačnega javnega šolstva, zdravstva ter pokojninskega sklada in enakomerno višanje standarda vseh državljanov.

Predvsem pa je tako Slovenija dobila tudi prosto pot na odprto morje…..

Don Marko M

Goli otok 1 (blog Don Marko M) Goli otok 2 (blog Don Marko M)

4 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Slovenija kupila Goli otok za razvoj petičnega turizma

 1. A ni Goli otok malo premajhen za vse naše lopove?? Bo treba kupiti še kakšnega od sosednjih otokov … Režim pa naj bo tak, kot je bil v najbolj svinčenih časih … (da ne bo res kakšnega turizma, kot velja za te tipe na Dobu !!)

 2. :o)))))
  Očitno so počitnice in čas za humoreske.

  Kar se pa kapacitet tiče, pa goli otok sploh ni premajhen. Posebej, če barabe povežemo v šopke po 10 komadov skupaj in jih naložimo v skladovnice. Na ta način garantirano tja pospravimo ves butalski lumperaj na dvorišče zaporov.

  Vrhnji sloj bi služil za streho spodnjim slojem in občasno bi šopke bilo treba menjati, da gornji ne bi preveč zagoreli, saj bi potem spodnji zganjali tipično butalsko fowšijo in se že iz navade prepirali med seboj.

  Po moje bi ta izviren način pakiranja lopovov privabil še več turistov, saj bi jih na eni fotki zajeli precej več kot običajno. Sicer filmov danes ni potrebno več ‘šparat’ ampak, če računamo, da lahko namesto 20 fotografij narediš eno samo na kateri je 100 ksihtov, s tem prihraniš veliko časa in si dobesedno podaljšaš življenje, katerega lahko potem zlorabiš za druge vrste oslarij.

  Butale4everpress

Leave a Reply

Your email address will not be published.