Grki finančnim lakomnikom povedali jasno – OXI ! EU nikoli več, kot je bila….

Vseh posledic grškega OXI se dejansko danes, dan po referendumu, nihče ne more na polno zavedati. Razen mogoče Ciprasa in Varoufakisa, ki sta zadevo sproducirala. A nekaj je že sedaj nesporno – grški OXI je zgodovinski in je tudi EU neoliberalnim totalitaristom zadal udarec, od katerega se ne bodo pobrali…..

Ker zdaj prihaja nadaljevanje. Domino efekt. Grški pogum se upreti neoliberalnemu uničevanju juga Evrope, tudi naše male podalpske, bo ostal večno zapisan kot sodoben upor proti totalitarnosti sodobnega terorističnega fašizma.

Z demokracijo volje ljudstva proti grožnjam pogoltnih birokratov finančnikov. Ostal bo dokaz, da ni velesile, katere ljudska sloga ne bi zmogla podreti, ne glede na velikost države. Država pa je itak velika in mogočna natanko tako in toliko, kolikor srčne, modre in pogumne državljane ima….

Ali bo šla zdaj Grčija po poti Islandije, ali v Evrazijsko skupino ali pa še malo vztrajala v evroobmočju in/ali EU v bistvu sploh ni več pomembno, Grkom je namreč vse jasno.

Jasno, da bodo naslednje leto ali dve jedli tudi travo, če bo treba, a ta odločitev je zavestna in bi jo naredil vsak trezen in srčen človek, ki mu je do tega, da je na svoji zemlji svoj gospodar. Vsak, ki spoštuje svojo domovino in svoje sodržavljane. Vsak, ki ne goni zgolj egotripovsko za svojo korist danes, ampak pomisli tudi na prihodnost bodočih rodov za jutri.

In v Grčiji je tokratni OXI imel največ naboja ravno med mladimi, kar je zelo vzpodbudno za prihodnost ne le v Grčiji, pač pa po celi Evropi in izven. Na mladih svet stoji. Oni vedo, kaj je prav in kaj narobe.

Oni vedo, da so bili stari prdci tisti, ki so glasovali “za” zgolj zato, da si še naprej krijejo in polnijo riti z bonitetami in piškotki Bruslja, za kar so čisto prodali prihodnost svojih mladih rodov. V Sloveniji je isti penis.

Tudi pri nas se stari levo desni komunajzarski prdci že 25 let oklepajo položajev, premožni penzionisti pa svojih penzij, sindikati svojih provizij, da bi le ugodili Bruslju in država ne bi šla v boljšo prihodnost. Razlika je le, da pri nas nimamo mladih Grkov in zato tej komunajzarski prdci počnejo kar se jim zljubi…..

Ne glede, kaj bodo stregli zahodni sterilni mediji po referendumu, je dobro vedeti – Grki so mirni. Vedo, da nimajo več kaj izgubiti. Že nekaj let to vedo. In ko človek nima več česa izgubiti, potem lahko samo še (pri)dobi. Samo odločiti se mora, kako in kdaj bo začel…..

Grški narod prejema čestitke iz vsega sveta. Od levičarjev, liberalcev, skratka vseh, ki spoštujejo demokracijo in človeka. Celo skrajni desničarji so jim čestitali in tudi predsednica franscoske skrajno desne Nacionalne fronte je to storila in pohvalila Grke za čudovito veliko lekcijo demokracije.

Seveda še vedno vpijejo tudi vsi razočarani in zafrustrirani zagovorniki uničevalskih “varčevanj”, češ, kako si sploh lahko Grki dovolijo kaj takšnega, da se uprejo EU birokratskim finančnim totalitarnim teroristom, čeprav so si Grki dovolili zgolj demokracijo, ampak kjer normalen pa se sploh ubada s takšnimi totalitaristi, razen če jih je treba zbrcati kam….

Dan po referendumu Grki mirno gledajo v svojo prihodnost. Zmagali so v vsakem primeru. In ohranili dostojanstvo….in EU je izgubila v vsakem primeru…..tudi dostojanstvo…..

Padajo prve glave…..

Medtem, ko se grško ljudstvo veseli zaradi svojega “ne” dolžniškemu suženjstvu, pa so že padle prve glave, kot posledica referenduma.

Takoj po večinsko preštetih glasovih je v Grčiji nepreklicno odstopil desničarski Antonis Samaras, bivši premier in vodja opozicijske Nove demokracije, ki je zagovarjal “da” na referendumu. Si kdo predstavlja, da bi tako odgovorno tudi pri nas odstopil kateri politikov, sploh desni ?

A na presenečenje v bistvu vseh je odstopil tudi idejni tvorec tega grškega zgodovinskega “ne” Yanis Varoufakis, finančni minister in zame še vedno genialec, kar je potrdil tudi rezultat referenduma.

Varoufakis pa je odstopil, kot piše na svojem blogu, ker so si določeni “evropski ljudje in partnerji” zaželeli, da ne bi bil več prisoten v nadaljnih pogajanjih z EU in ostalimi birokrati.

Itak, tako kot jih je sprehajal kakor in kadar je hotel je bilo že smešno za gledati – namreč, ni bilo besede ali stavka Merklove in ostalih “pogajalcev”, katerih Varoufakis ni argumentirano razbil v prafaktorje.

Vem ja, težko se je pogajati s človekom visokih znanj in neizpodbitnih argumentov, ampak če vsi tej birokratski osebki niso mogli skupaj priti Varoufakisu do živega, potem se moramo resno vprašati o pshičnem zdravju in realnih voditeljskih sposobnostih celotnega EU parlamenta in komisije, z Merklovo vred.

A Varoufakis kljub vsemu ostaja v bližini Ciprasa kot svetovalec, ker Cipras po mojem niti približno ni tako čvrst in stabilen, da bi lahko sam izpeljal, kar je Varoufakis pripravil in ljudstvo izglasovalo na referendumu.

Praviloma bi zdaj moralo pasti kar nekaj glav EU, tudi od Junckerja, Lagardove (IMF), Merklove, skratka “možganov”, ki so pripeljali EU v takšno stanje…..

Do kdaj še bodo Nemčija, Francija in bankirji uničevali EU ?

Po grškem referendumu se je v bistvu izjasnilo tudi vse tisto, kar se je prikrivalo, čeprav je bilo očitno – konzervativni prijemi in politiki bodo dokončno uničili EU.

Najbolj žalostno pa je, da v tem prednjači Nemčija in frau Merkel, ki je napumpala glave Nemcem do stopnje, da tulijo samo, da so krediti zato, da se jih mora poravnati in to zahtevajo tudi od Grčije. Saj ne da pri nas takšnih nemških modelov ne manjka….

A če se že hoče kdo opletati z grškim dolgom, potem ne pozabimo – v Evropi je bila ravno Nemčija tista, ki prva ni nikoli odplačevala niti odplačala svojih dolgov, je pa pogosto zahtevala od drugih, da ga plačajo.

Nemci so zakuhali 1.svetovno vojno in po njej ni odplačala svojih dolgov. Povsem isto so Nemci naredili z 2. svetovno vojno. Naredili pizdarijo svetovnega formata, z milijonskimi žrtvami, in nikoli odplačali svojih dolgov.

Nemčija je prva, z Merklovo vred, ki je lahko dobesedno samo ponižno tiho, ko je govora o dolgu kogarkoli. Ker če se v 50’ih ne bi evropska skupnost poenotila in jim odpisala dolgove, namesto vztrajala kot to počne Nemčija in EU danes do Grčije, bi Nemci danes lovili še vedno zgolj črve. Pa ne za ribolov, ampak glavne obroke…..

In ne – nobene velikodušnosti ni pokazala Nemčija do Grčije v nobenem primeru, pa naj nabijajo nje politiki kolikor hočejo, prej se je dogajalo obratno – Nemčija je na Grkih mastno služila z nenormalnimi obrestmi in ni bila edina, tudi IMF to obvlada, celo “janezki” našega parlamenta, ki so Grkom dali posojilo po 12 % obrestni meri.

So se pač malo igrali, najemali kredite po 1% obrestni meri in jih posojali Grkom po 12%, v bistvu niti ne Grkom, pač pa grškim bankam, od katerih Grki nimajo prav nič, razen da morajo plačevati ta bančna najeta posojila za reševanja bančnega sektorja. Lakomno posojali in si sami prestrelili koleno….

Isto kot slovenske banke – ljudstvo jih dokapitalizira z milijardami, banke tega denarja potem niso vračale ljudstvu in gospodarstvu v obliki posojil, ampak so ga po nalogu politikov namenili za kritje zavoženih naložb in kreditov raznih podjetij. Celo do prodaj bank za počen groš.

Normalnim ljudem ob takšnem početju prekipi in nekaj naredijo za rešitev in Grki so to naredili….. Kot Islandci pred njimi in kot bodo recimo Španci za njimi. In takšnemu ljudstvu, ki se upre svojim lopovskim politikom in finančnim teroristom EU se čestita za pogum, ne pa obsoja….Takšno potezo namreč obsojajo samo tisti brez jajc in hrbtenice, hlapci torej.

Zdaj se bo razgalilo resnično ozadje človečnosti in solidarnosti EU, tudi Slovenije

Grški OXI bo zelo hitro pokazal vso iskrenost resničnega ozadja EU. Torej koliko resnice je v tistih konstantno nabijajočih Merklinih, Pahorjevih, janševih, Cerarjevih in ostalih opletanjih o neki čudoviti, napredni, človeški, socialni in sočloveški pomoči dajajoči EU.

Zaenkrat in že leta je pač dejstvo, da tako desničarski kot levičarski kadri EU predlagajo zgolj poenostavljen recept – urejanje proračunov držav z uničevanjem socialne države.

In socialna država je v samem vrhu kriterijev ideje o EU, pred njo so le človekove pravice, ki se itak steptajo v trenutku, ko se uničuje socialno državo. Ker ko se starčkom odvzemajo zdravila, otrokom pa streha nad glavo, je to kršenje prav vseh parametrov določenih v delovanju EU.

In takšnemu početju so Grki rekli OXI….

Jasno je, da bo treba Grčiji odpisati dolgove. Tudi Nemci ali predvsem oni. V bistvu je zdaj napočil trenutek ponovitve velike konference o vseh evropskih dolgovih, kot se je to zgodilo po 2.svetovni vojni.

Brez dvoma je napočil čas za prestrukturiranje vseh dolgov evropskih držav, ne le grških.

Le dan po referendumu sta predsednik in finančni minister Cipra potrdila, da bo Ciper, ki je bil leta 2013 prejemnik paketa “pomoči”, odpisal Grčiji dolg v višini 330 milijonov €.

Kakšni pa so prvi odzivi ostalih članic EU ? Nemški predsednik in Merklca sta še vedno v šoku utihnila, medtem ko so predstavniki Češke, Slovaške in Poljske prijavili, da pričakujejo odhod Grčije iz evroobmočja.

Seveda se je oglasil tudi naš pinokjo Cerar in prijavil, da slovenska vlada ne bo pristala na nič drugega, kot da Grčija sprejme še nadaljne sporazume pomoči po dosedanjih kriterijih. Še dobro, da ni rekel slovensko ljudstvo, ker ga večinsko ljudstvo za takšne izjave ni pooblastilo. In da, takšnega predsednika vlade ne rabim in nočem.

So dejstva, ki so jasna – brez vsesplošnih odpisovanj dolgov članicam EU se bo le ta potopila prej kot v 2eh letih.

Kot je dejstvo, da Grki vsa ta leta krize zase ustvarjajo čisto dovolj, da ne bi bili v nobeni krizi, res pa ne ustvarijo dovolj za oderuške obresti “svete trojice” in bankirje…..v glavnem, prihaja domino efekt 2015….

Ok družba, pa si dajmo na polno duška z vetrom v laseh in temperamentnim Sirtakijem….vsi koraki so prikazani…..

Don Marko M

Grčija Varoufakis OXI Merkel (blog Don Marko M)

5 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Grki finančnim lakomnikom povedali jasno – OXI ! EU nikoli več, kot je bila….

 1. Pozabil si omeniti pomembno dejstvo. V EU se močno dviga levica. Zaenkrat še precej neorganizirano, vendar je po dolgih letih zlorab vampirski kapitalizem doživel prvi močan udarec.

  Dobljena bitka pa še ne pomeni zmage v vojni. V tihi vojni med oligarhi in socialisti, ki se bo odvijala še desetletja, preden lahko računamo na “Evropo po meri človeka”, bodo oligarhi počeli vse, da levico do konca uničijo – pahnili Grčijo (pa še kako državo) v lakoto in razsulo ter z zlatom plačevali opozicijo levici, ki se bi v Bruslju po svoji slini in kolenih plazila okoli oligarhije – tako kot Cmerar ali debilni butalski predsednik.

  Najprej bi bilo treba nehati lagati o “novih delovnih mestih”, katera je robotizacija večinoma že požrla in se začeti dogovarjati o UTDju v svetu, kjer proizvodnja česarkoli 2,7 x presega potrebe človeške populacije.

 2. Gremo tudi mi iz takšne EU čimprej! Naj nam bo Islandija vzor … !! V nasprotnem, bo težko …………….. !

 3. Leta 2013 so se Islandci odločali na referendumu za vstop v EU. Izbrali so ne in rekli, da so že Evropa in da se želijo povezovati na drugačne načine, ne pa kot preko EU. Danes vidimo, da so se odčločili pravilno. Take Evrope nam ni bilo treba.

  S svojimi lopovi so počistili! Nas to še čaka …

  Pa naj nam bo Islandija za vzor!

  Lp, V

  Islandija se je odpovedala članstvu v EU-ju

  https://www.rtvslo.si/evropska-unija/islandija-se-je-odpovedala-clanstvu-v-eu-ju/311041
  Leta 2013 so se Islandci odločali na referendumu za vstop v EU. Izbrali so ne. Danes vidimo, da so se odčločili pravilno. Take Evrope nam ni bilo treba.
  S svojimi lopovi so počistili! Nas to še čaka …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *