Predsednik Pahor podelil Janši in Bavčarju najvišje priznanje – Zlati red za zasluge spodbud zastaranja

Navdušenje, ko je predsednik Borut Pahor od ESČP prejel za Slovenijo najvišje priznanje – plaketo kršenja človekovih pravic, se še ni dobro poleglo, ko se je v predsedniški palači začel odvijati dogodek, katerega je tudi povabljena visoka gostja Princeska I. označila kot “dogodek na njenem nivoju”…..

Predsednik Pahor je namreč ob 17.uri, v in pred predsedniško palačo, izvajal gala dogodek, v sklopu katerega je podelil tudi najvišji državni priznanji “Zlati red za zasluge spodbud zastaranja” Janezu Janši ter Igorju Bavčarju.

Na dogodku je bil prisoten tudi predsednik vrhovnega sodišča Branko Masleša, sicer predlagatelj obeh nagrajencev Pahorju, kar je utemeljil :
Z Janezom in Igorjem, tudi Borutom, smo se združno oblikovali še v nekdanjih tovariških časih, ko smo delovali v Komunistični Partiji Jugoslavije. A da ne bi kdo pomislil, da sem ju zgolj zato predlagal za nagrado, pač pa tudi zato. Iskrena tovariška navezanost je zgolj to, brez roka trajanja, ostalo pa sem zapisal v obrazložitvi podelitve priznanja.”

In v obrazložitvi podelitve priznanj je navedeno :
Priznanje “Zlati red za zasluge spodbud zastaranja” se Janezu Janši in Igorju Bavčarju podeljuje zaradi naprednega vpliva širjenja moralnih vrednot, ekonomskih sodobnih prijemov prostorske predstavljivosti hitrega zanesljivega računanja, ter naravnanosti k inovacijam, ki se odražajo skozi prizadevanja k izboljšavam področij komunikacije.

Poleg tega sta razčlenjevalca stanja, ki ni nastalo kar po sebi, temveč je rezultat demontaže prvin, ki so v človeka položene kot v bitje, katerega zavedanje in intelektualna evolucija ga nujno vodita v oblikovanje duhovne in materialne zavesti, ki temelji na razodetju.

Janez Janša in Igor Bavčar sta doprinesla k širšemu poznavanju okoliščin, kar jima je prineslo zasluženost ponovne revitalizacije društva, s svojim delom pa sta posegla tudi v mednarodni prostor ter tako implementirala moralno vertikalo tudi v širšem svetovnem prostoru.”

Podelitev najvišjega državnega priznanja “Zlati red za zasluge spodbud zastaranja” je bila izvedena pred predsedniško palačo, z ganljivim nagovorom predsednika Pahorja, ter 25imi topovskimi salvami častne garde SV.

Ob zaključku slovesnosti sta se sveža nagrajenca medijem opravičila, da izjave ob prejetju nagrade, zaradi ganjenosti, ne zmoreta podati, da pa bosta izjave zahvale predstavila na socialnem omrežju.

Pričakovano pa teh težav ni imel podeljevalec najvišjega državnega priznanja predsednik Pahor, ki je strnil svoje videnje :
V bistvu nimam kaj dodati k utemeljitvi državnega priznanja, Janez in Igor, tudi moja nekdanja partijska kolega, sta enostavno višek vzornosti kleptomanskega upanja za to državo in čeprav sem preštel prste ob in po rokovanju z njima sem mnenja, da sta onadva daleč najbolj zaslužna državljana za prepoznavnost Slovenije v svetu.

Podelitev najvišjega državnega priznanja Janezu in Igorju tako ocenjujem kot izjemno potezo za našo samozavest in spopad z okoliščinami, v katerih smo se znašli.

Predsednik je napovedal skorajšnjo podelitev omenjenega priznanja tudi 84 zaslužnim članom DZ.

Don Marko M

Borut wa here (blog Don Marko M)

1 pred teboj je povedal za zapis “Predsednik Pahor podelil Janši in Bavčarju najvišje priznanje – Zlati red za zasluge spodbud zastaranja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *