“Mobile donkey” so med nami ! Si že podrl/a katerega ?

Se dnevno slalomsko na ulicah izogibaš osebam, ki med hojo gledajo v tla, pardon v gsm v dlani ? Imaš občutek, da jih je vsak dan več in da te gibalno spotikajo po ulicah, trgih, parkih, nakupovalnih centrih ? Se ti zdi, da pikolovsko štejejo črte zebre med prehodom, medtem ko ti, čakajoč/a, trepljaš s prsti po volanu ?….

Si že razmišljal/a, da bi opremil/a svoje kolo z ladijsko sireno ? Ali pa, da bi uporabil/a ragbi opremo in polno hitrost gibanja med njimi ? Naj te vznemirja ali pak ne – priča si sodobnemu trendu, ki upočasnjuje že pregovorno (pre)hiter tempo življenja, sploh v mestih.

Sodobnemu trendu, ki sliši na – “Mobile donkey”. Brez vsakega pompa se je ta nova oblika družbenega gibanja Zahoda začela širiti po svetu in naša mala podalpska seveda dela vse, da ne bi zaostajala.

Pa še definicija naziva. “Mobile donkey” je oseba, ne glede na spol, ki med hojo po javnih površinah, neobvezno s slušalkami v ušesih, zadržuje svoj pogled usmerjen v mobilni telefon v svoji dlani, dlaneh in ga v gibanju tipkajoče tudi uporablja.

In v takšnem položaju je “Mobile donkey” oseba sposobna/sposoben prehoditi vse poti od točk A do točk B, tudi večkrat dnevno, najbolj vešči zmorejo to celo neprekinjeno. Skratka, “Mobile donkey-i” se prav povsod počutijo doma.

Seveda smo povprašali na ulici naključno izbrane “Mobile donkey-e” ali jih morebiti med hojo ne moti spotikanje in zaletavanje, kakor tudi spoznanje, da mimo njih odbrzi dnevno vsaj 10 potencialnih partnerjev “sorodnih duš”, moških in/ali žensk. Povedali so….

Rajmond, 34, študent filozofije iz Kranja :
Jaz sem ravno zaradi tega, ker sem postal “Mobile donkey”, srečal ljubezen mojega življenja, saj sva trčila z glavami sredi zebre. Zdaj sva že dobro leto srečen par in hodiva okoli skupaj, seveda vsak s svojim telefonom, le slušalko si včasih razdeliva.

Sarita, 29, duhovni guru iz Domžal :
Saj se zgodi, da se kdaj spotaknem, pa potem pobiram vsebino torbice po pločniku, a moram redno osveževati svoj FB status, to ne more počakati v fazi transmisijske meditacije, katero izvajam na daljavo. Potencialnih partnerjev pa imam na FB toliko, da bi lahko dva harema imela.

Lukec, 27, modni kreator iz Rožne doline :
Kakšno žensko ?

Za mnenje smo kakopak povprašali tudi tiste, ki niso “Mobile donkey-i”, so pa potencial in se dnevno, hote ali ne, tudi intimno, srečujejo z njimi. Tako so povedali….

Simona, 39, trgovka iz Novega Mesta :
Na začetku naši šefi še niso zaznali tega “Mobile donkey” gibanja. Vrste oseb pred delikateso so se vsak dan daljšale in šefi so zamenjali že 8 prodajalk, dokler niso ugotovili, da za vrste niso krive uslužbenke, temveč “Mobile donkey-s” v vrsti. Tako smo potem oplemenitili uporabniške izkušnje in odprli FB profil “Delikatesa tukaj, kaj želite ?”. Zdaj vrst praktično nimamo več, celo zaposlili smo nazaj tiste odpuščene trgovke, saj tej “Mobile donkey” zelo hitro tipkajo naročila.

Srečko, 28, žepar iz Ljubljane :
V tem novem trendu sem zaznal izjemno poslovno priložnost. Naključno se malo zaletim v eno tam, pa v drugega čez par metrov in priznati moram, da še nikoli nisem tako udobno živel. Od ure do dve na dan, odvisno od vremena, se zaletavam vanje in žepi se mi kar sami od sebe polnejo. Denarnice, plačilne kartice, gotovina, ključi avtomobilov, vibratorji, ni da ni, kaj nimajo tej “Mobile donkey-i” po žepih in torbicah. Tako dobro mi gre, da si, čeprav nezaposlenega statusa, plačujem celo vsa zavarovanja in prispevke, z delovno dobo vred. Letos sem bil že na dopustu v Avstraliji, pozimi grem na Sejšele. Čim več takšnih.

Jože, 68, upokojenec iz Fužina :
Kako se jim reče ? Mobile donkey ? Glejte, da jim je*** vse po spisku, gol**** nevzgojena šalabajzerska, kre**** zahojeni, da jim je*** ma*** čef*****. Valjar, pa vse zgazit, to ban** komunaj****** zaga**** ! Na njivo, motiko v roke in k maši v cerkev, pa naj bulijo v tla.

Kljub raznolikosti mnenj javnosti, pa ni mogoče zanikati, da je trend “Mobile donkey” v zaletu in tako je Ministrstvo za infrastrukturo pristopilo k akciji z namenom vzpodbujanja trenda.

V ta namen že izdelujejo elaborat, kateri bo umestil hodne površine za “Mobile donkey-e” na pas, ki bo po novem vpet med peš pločnikom in kolesarsko stezo, po ulicah, trgih, peš pločnikih, promenadah mesta in trgovskih centrih pa v pasu po sredini prehodnih poti.

Akcijo ministrstva sta že generalno sponzorsko podprla podjetje mobilnih telefonov “Step into pillar”, ki promovira nov model telefona pod sloganom “Vse zgrešeno je zamujeno”, ter zavarovalniška družba “Pokončni zmagujemo”, saj so njene predhodne raziskave pokazale, da je v mestih dnevno resno ogroženih med 2500 – 3000 “Mobile donkey-ev” zaradi ostalih udeležencev v prometu.

Poslovno priložnost pa je v gibanju “Mobile donkey” zaznal, po nasvetu svojega PR Jeretića, tudi župan MOK Popović, ki že pripravlja javni razpis za oblazinjevanje mestnih kandalabrov. Z malo sreče bomo tako v Kopru v trendu, za nameček pa še imeli na kandalabrih vsaj oblazinjenje enotne barve in oblike……

Don Marko M

Mobile donkey 1 (blog Don Marko M)

Mobile donkey 2 (blog Don Marko M)

Mobile donkey 3 (blog Don Marko M)

5 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis ““Mobile donkey” so med nami ! Si že podrl/a katerega ?

 1. 🙂 sem se nasmejal, čeprav sem zadnje čase pridružen temu klanu 😛

  Vse lepo in prav, vendar imam pripombo glede umestitve hodnih površin. Glede na strokovno usmerjenost, je predlagana umestitev slaba, saj s(m)o to najpočasnejši udeleženci, torej ne sme biti tako ekstremnih prehodov od kolesarjev do mobile donkeyev. To je približno tako, kot bi na AC med prehitevalnim in voznim pasom vrinil pas za počasna vozila, oziroma zaviralni pas. Zadeva kar kliče po katastrofi in je, tehnično gledano, nesprejemljivo, ne glede na vse pravilnike, uredbe in zakone, ki veljajo v naši državi. Sploh pa morajo to najprej patentirati v drugih državah, tam to tudi testirati in ko bodo ugotovili kje so ga polomili, se šele to lahko prenese in interpretira v naši ljubki deželici. 🙂

  Drugače pa predlog močno podpiram 🙂

 2. Mucek,kava se nam je zatikala v grlu zjutraj.Ena brala,druge lulale od smeha.Nismo še med njimi jih je pa po bolnici že dovolj,da rabijo svoj pas in blazine na stenah. 🙂 🙂

 3. Don,navdušen nad tvojimi satirami.Kaj pa če bo vse res in bodo Mobile donkey res dobili uraden status s svojimi progami?Takrat se jim mogoče pridružim.;)Lp

 4. Za vse mobilne opice, ki brez telefona nikakor ne morejo niti med vožnjo (da jim je*** ma*** u pi*** mat*** prokleta goveda pof*** pi*** jim mat***), imam uporaben predlog. Trendovsko, inovativno, estetsko.

  Osnovni model:
  http://1.media.collegehumor.cvcdn.com/d/4/collegehumor.614c683d1a299ef5e40707a49f9566d3.jpg
  Za akutne primere:
  https://theapp4u.files.wordpress.com/2014/03/hands-free-cell-phone.jpg
  Za navdušence nad piercingom:
  http://imgfvb.funvblog.com/funny-mobile-handsfree.jpg
  Če pokličete v naslednjih 15 minutah, dobite še zadnji avtomobilistični model:
  http://4.bp.blogspot.com/-ojl5wdRDytU/USR79XNeQvI/AAAAAAAACdU/4jxFK7rgCco/s1600/Funny+Mobile+Phone_5.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published.