Zaostreno – policija piše kazni stavkajočim policajem

Potem, ko je od 2010 policija izvedla za 15% manj delovnih nalog, kot 2015, ko stavkovno zahteva 35% povišanje plač, zdaj stavko zaostruje z izločanjem….

V stavkah, katere slovenska policija, edina z 2ema sindikatoma v JU, 8.200 zaposlenimi in voznim parkom 2.400 vozil, že tradicionalno izvaja vsako leto ob zaključku leta, v letošnji, ki poteka od 18. novembra, zaostruje stavkovne razmere.

Ker so sindikalisti policije napovedali tudi parado ponosa okoli parlamenta, so v policiji sklicali izredne razmere in ob ugotovitvi, da sindikat policije shoda ni prijavil, že obvestili sindikaliste, da kršijo zakonodajo, obenem pa jih opozorili, naj v nadaljevanju s stavko ne ovirajo prometa ali drugače kršijo ZJRM.

Kljub temu je morala policija zoper stavkajoče posredovati, saj so zaznali kar 78 kršitev dela na črno pri 78 policajih, ki so državljane pozivali naj, namesto nekomercialne številke 113, kličejo komercialno 01 478 1000, s čimer so izvajali dodatno pridobitveno dejavnost v svojem rednem delovnem času. Zaradi utaje davkov bo tako zoper kršitelje Ukrepal tudi DURS.

Stavkajoči bodo izločali izločeno

A tudi tej ukrepi niso zadržali stavkajočih pred nadaljevanjem početja, kateri so zaostrili stavkovno retoriko z napovedjo izločanja vsega iztrošenega, kar velikokrat povzroča celo nevarnost pri njih delu in se še posebej pri stavkah sploh ne obnese.

Tako so stavkajoči odločeni iz svojih vrst izločiti vse skorumpirane policaje in vse policaje, ki prejmejo neto na plačilno listo najmanj 1.100 €. Stavkovni odbor je tako seštel, da bo preostalih 29 policajev, od katerih jih je 23 uradno na bolniški, nadaljevalo s stavko in stopnjevanjem stavkovnih razmer.

Kot omenja sindikalist Zoran Petrovič, bodo stavkajoči začeli izločati tudi delovno opremo s katero se dnevno srečujejo :

V bistvu gre za vsakoletno inventuro ob koncu leta. Tako bomo v izločanju dotrajane opreme izločili tudi 551 alkotesterjev, od 927, ki so nam sicer leta odlično služili, a je zdaj neodvisno podjetje odkrilo na njih 19.500 napak.

Izločili bomo tudi 138 merilnikov hitrosti (radarjev) od 321ih, ker smo po večletni rabi le teh šele na zadnjih laboratorijskih testiranjih ugotovili, da prikazujejo 20 – 28 km višje hitrosti od dejanskih, poleg preostalih 198 napak delovanja.

Obenem bomo izločili tudi vsa patruljna in intervencijska vozila, okoli 500, ki vsebujejo okvare pri izvedbi nagiba sedežev v ležeči položaj, kar povzroča stresne situacije v nočnih izmenah, več bolniških in kronične neprespanosti naših kolegov izven delovnega časa.

Večino izločenih bomo prodali na javni državi naslednje leto, letos smo s to dejavnostjo prodaje naših rabljenih predmetov na javni dražbi zaslužili 145.000 €, kar je bilo dovolj za polog za novih 328 patruljnih/intervencijskih vozil za 9,4 milijona €, katera že uporabljamo.

Malo težav imamo le še s prodajo službenega psa, ki se premakne le na ukaz “kje je terorist, no kje” in službenega konja, ki se v mestu premakne le na ukaz “pazi trava”.”

Kot navaja sindikalist Petrovič, bo vseh preostalih 29 stavkajoči vztrajalo v stavki in naslednji napovedan stavkovni prijem so ležeči policaji, ki bodo gladovno stavkali do izpolnitve stavkovnih zahtev, pred tem pa bodo stavkajoči prejemali polne plače z dodatki in božičnico….

Don Marko M

Slovenska policija (blog Don Marko M)

2 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Zaostreno – policija piše kazni stavkajočim policajem

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *