1. javni protest “Proti cerarjevi žici v Istri” – foto

“Žica mora ven”, “Cerar nesi te smeti domov”, “Žico v parlament2, so le nekatera vzklikana gesla med okoli 400 zbranimi protestniki “Proti cerarjevi žici v Istri”, zbranimi včeraj na mejnem prehodu Dragonja….

Še pred tem se je okoli 150 Istranov zbralo ob 11 uri na Brezovici, kjer je bila simbolično odigrana odbojka preko žice, največ časa pa je bilo namenjenega vzklikanju proti žici, okraševanju le te s transparenti in za finale na žiletkasto žico vržena lutka Mire Cerarja, ki je (p)ostala ujetnica le te.

Po 14 uri je bilo še dosti glasneje na mejnem prehodu Dragonja, kjer je množica okoli 400 pretežno Istranov še glasneje in odločneje zahtevala od Cerarja, da odstrani te svoje žiletkaste zablode norosti iz meja v Istri.

Čeprav slovenska policija stavka, je to ni zadržalo, da bi prišlo na protest nekaj uniformiranih in nekaj policajev v civilu, ki so očitno spet delovali proti svojemu ljudstvu in ščitili ravno tistega, proti kateremu stavkajo, Cerarja in njegovo žiletkasto žico.

Danes, na referendumsko nedeljo pa se je zgodil tudi shod in rezanje žice v kostelski Fari, kjer se je shoda “Proti cerarjevi žici” udeležilo okoli 300 slovenskih in hrvaških prebivalcev živečih ob meji na obeh bregovih Kolpe.
V Avstriji pa lastniki zemljišč še vedno ne dovolijo oblasti postavljanja mejne žice (ki ni bodeča kot Cerarjeva) na svoja zemljišča, njih politiki pač ne posegajo fašistično v lastninske pravice, kot to počnejo naši (cerarjevi)parlamentarci……

Tako v Fari, kot v Istri je bila s strani protestnikov pozvana slovenska vlada, naj odstrani žiletkasto žico iz postavljenih lokacij, ter napovedana nadaljevanja protestov in tudi rezanje žice, s polno državljansko odgovornostjo do svobode.

Ker, kdor je za svobodno državo, svobodno Evropo, ta je proti vsakim bodečim, žiletkastim, Cerarjevim, žicam !

Don Marko M

Istra 01 Istra 02 Istra 04 Istra 05 Istra 08 Istra 10 Istra 11 Istra 12 Istra 13 Istra 14 Istra 15 Istra 16

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *