Jalal bratje ustreljeni brez milosti

Kratkega veka je bil humor bratov Jalal, s katerim so podtikali lažne bombe v poslovne torbe, jih metali v ljudi, ljudje pa brezglavo bežali. Včeraj so enega od treh Jalalov ustrelili…..

Verjetno so ti v zadnjem mesecu, če ne drugače pa prek fejsbuka, prišli pred oči posnetki, v katerih so trije mladci, oblečeni v tradicionalna arabska oblačila, metali poslovno aktovko v naključno izbrane ljudi, avte, celo stanovanja in gostinske lokale.

Ljudje so praktično vsakič, misleč da se v odvrženi aktovki nahaja bomba, katero so odvrgli kakšni ISIS iztirjenci, začeli brezglavo bežati iz pločnika, iz avtov na semaforju, iz igrišč, lokalov, celo v vodo so se metali, da bi se rešili pred neobstoječo bombo v aktovki, katero Jalali odmetavali. Skratka vsakič je nastala totalna panika.

In tem trem fantom iz Melbourna v Australiji, ki so se poimenovali “Jalals”, kar v arabščini pomeni “veličina, superiornost, renome, veličastnost“, se je to vsakič znova zdelo zabavno, da so zadeve začeli kar kakovostno snemati in jih postavljati na splet, ker danes se na splet itak nalagajo še dosti hujše neumnosti.

Odzivi svetovne javnosti so bili. Od večine, ki je zadeve komentatorsko sprejela s smehom, do zgražujočih in celo takšnih, ki so odkrito povedali, da bi jih kar ustrelili, če bi to naredili njim. Tako so fantje posneli tri sklope prestraševanja javnosti….

In potem je prišel četrti del snemanj Jalal bratov, ki pa je bilo usodno za enega njih članov – Armana Jalal.

Arman je tokrat naletel na bumerang efekt. Ko so fantje v neki garažni hiši vzhodnega Melbourna snemali po ustaljenem scenariju odmetavanja aktovke, je Arman le to odvrgel očitno več kot pripravljenemu 31 letnemu Scotty/ju Southam/u, kateri, za razliko od ostalih, ni bežal, ampak je izvlekel svojo pištolo in napolnil trebuh Armana s kroglami.

Kot poročajo iz St Vincents & Mercy Private Hospital je Arman urgentno prestal tri operacije, njegovo stanje je kritično.

Strelec, ki tega Jalal heca ni razumel in se je zelo resno odzval, Scotty Southam, pa je v tem času prestal zaslišanje na policijski postaji Victoria Police, od koder je policija sporočila, da Scotty/ja ne bodo kazensko preganjali, zaradi dejanja v samoobrambi.

Dozdeva se mi, da vsaj nekaj časa ne bo novih posnetkov Jalal brothersov, tako da si lahko ogledaš le njih zadnjo objavljeno minutno kompilacijo s klikom na to povezavo.

Don Marko M

Jalals (blog Don Marko M)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *