Zbogom policijski sindikalist Petrovič, Koprivnikar pa na zdravljenje od alkohola (foto)

V bistvu me groba zloraba Petrovičevih sindikalnih policajev v primeru minister Koprivnikar žal ne preseneča, ker sem o stavki naših sodobnih policistov, kakor tudi o njih šerifovanjih tam kjer ni treba, namesto loviti prave kriminalce, povedal svoje že v par prejšnjih zapisih…..

Kdor je imel pomisleke, da je sindikalist Petrovič policijsko stavko politično motiviral s bivšim miličnom Gorenakom iz SDS, pa katerim iz te stranke, z namenom oviranja in ustrahovanja Cerarjeve vlade, niti ne sanja, ker so že ptički na strehah čivkali referene napihovanj Petrovičevih sindikalistov v lokalnih kafičih po državi.

A ne mešajmo te Koprivnikar afere v politčno afero, ker to ni, je le odraz tiste pregovorne “kar seješ, to žanješ“, kar velja kakopak za Petrovičeve sindikaliste. In tovrsten način delovanja policije, kot v primeru Koprivnikar, žal nikakor ni osamljen, prej vrh ledene gore……

Policaj ima seveda vso pravico in celo dolžnost v svojem službenem času naključno ustaviti in obravnavati sleherno osebo v javnosti, seveda na zakonsko predpisan način, za katero oceni, da izkazuje potrebne elemente za izvedbo tega postopka. O tem ni kaj debatirati. Kot ne, če policaj izvaja ta isti postopek po sodnem nalogu.

Vsako delovanje policista izven tega zakonskega konteksta pa seveda pomeni zgolj in edino zlorabo položaja in policijskih pooblastil.

In natanko to so si dovolili policaji ob prometni ustavitvi ministra Koprivnikarja – hudo zlorabo položaja in pooblastil. Ne ker so ga ustavili, ampak ker so zlorabili način kako ga ustaviti. Gre za to, da so se medsebojno dogovorili, da bodo protizakonito ustavili določeno osebo z namenom, da jo diskreditirajo.

Niti pod razno ne bom naivno verjel, da je ta policijska drama proti Koprivnikarju slučajna, ker dobro vem, da slučajnosti ni in da se policisti na enak način, milo rečeno, znajo dobesedno izživljati tudi nad povsem navadnimi smrtniki državljani, ki žal nimajo te sreče, da bi njih primeri tako pristali v javnosti.

Policaji pač zase pravijo, da so družina, in tako tudi delujejo. Praviloma se jebejo med seboj v glavo, a ko se kateremu policaju zgodi kaj v življenju, četudi sploh ni povezano z njegovo službo, urno stopijo v režijskih nastopih proti tistemu, ki je grdo pogledal njih kolega. Ko so v službeni opremi in najmanj v paru si nekateri upajo vse…..brez službene opreme in v civilu, singl, iščejo smer pobega, ko te srečajo…..

Kdor je recimo nabrisal žensko policaja kdaj in je ta potem izvedel, ali pa je enostavno butnil policaju, da je kreten, ker dejansko je, ali pa se mu ni pustil zajebavati mimo zakonskih predpisov med uradnim postopkom, ta dobro ve, da je to, kar je doživel Koprivnikar, vaginin dim.

Položaj zlorabljajo tudi, če recimo njih ljubici, katero obiskujejo v nočnem patruljiranju, čeprav doma poročeni, butneš da je prasica ali njih prijatelju iz civila, ki se tolče po prsih “pa ti veš kdo sem jaz” butneš “boli me kurac, če ne veš sam zase kdo si”. To je pač slovenska policija zadnjih 15 let, z redkimi izjemami vmes, ki ne sodijo v ta paket.

In te policajske igrice v prometu, kot v tem primeru, so v bistvu še nedolžne, proti tistim, katere znajo igrati v dosti bolj resnih sferah družbenega življenja, kjer je materiala že za vsaj tro delni bestseler tragi komedije za vse, razen tiste, ki so te njih igrice preživeli.

Petrovičevi policaji niso mafija – ne žalit mafije

Ko berem, celo nekatere kolege, ko navajajo, da je ta prometni cirkus policije s Koprivnikarjem mafijsko dejanje, kakopak odločno nasprotujem tej prispodobi. Ne žalit prave mafije, v kateri se ve kaj je red, načelnost in celo poštenost, torej vse tisto, kar nima blage veze s temi policaji v tem primeru.

V tem primeru, kot v vseh ko zlorabljajo svoj položaj in dolžnosti, so pač vpleteni policaji uporabljali njih standardno metodo ustrahovanja njih slogana “pomembno je, da se zaveda, da ga poznamo”. Raba množine kakopak ni pomota, gre le za potrditev skupinskega dela.

Kdo je dejanski avtor anonimnega pisma, policaj ali kdo drugi, me sploh ne zanima, nenazadnje je anonimno, predvsem pa sem goreč zagovornik zakonske ukinitve anonimnih prijav.

Edino pomembno v tem primeru je, da je razkrita še ena od epizod dejanske zlorabe položaja in pooblastil, ki jih policaj ima po zakonu. Teh istih Petrovičevih policajev, ki stavkajo, ob čemer prejemajo polno plačo in dodatke, že 4 mesece in namesto, da bi si uredili svoje razmere, predvsem v svojih vrstah in pošteno oddelali svoje, se pač igrajo vsemogočne šerife.

Vsakomur pa je jasno, da bi za tovrstno zlorabo delavec v realnem sektorju odletel v odpoved še isti dan, brez odvečnega filozofiranja.

In potem po razkritju afere dolije olje na ogenj še Koprivnikar s to modrostjo sprenevedanja :
“Vesel sem, da so še državljani, ki razumejo dejstva, da če veš, da je nekaj narobe, in pogledaš stran, si sokriv”.

Pa da ne bo nesporazumov – minister Koprivnikar je takisto kriv. Ne sokriv, ampak kriv. Kriv, ker je bil dejansko alkoholiziran, kar dokazujejo posnetki alkotesta katerega je napihal in bolje, da ne modruje z nekimi zahvalami neki razumevajoči javnosti.

To, če alkoholiziranost Koprivnikarja ni dosegla predpisano stopnjo za zakonsko ukrepanje prepovedi nadaljne vožnje oz. vsega povezanega, ne pomeni, da ni bil alkoloziran, pač da ni bil zakonsko zadostno alkoholiziran, trezen torej nikakor.

Le če bi imel Koprivnikar 0,0 promila v trenutku postopka bi lahko kaj pametoval, tako pa bo najbolje da se zabubi v tišino ali kar odstopi, ker alkoholizirani poslanci pač nimajo kaj početi v parlamentu in odločati o usodi ljudstva.

Cerar, zahtevaj disciplinske in odpovedi sindikalnih policajev

Sam sem že v par zapisih dovolj jasno povedal, da bi moral Cerar proti Petrovičevim sindikalistom že dosti prej odločno ukrepati, saj so s stavko po moji oceni neposredno ogrožali državno in državljansko varnost, kar pomeni, da bi morali slediti disciplinski postopki in predvsem % minusa na plačah, z odvzetimi dodatki.

Ker ne moremo si dovoliti, da en delavec v realnem sektorju gara kot črna živina z minimalnimi pravicami in minimalno plačo, v večnem strahu če bo jutri še lahko delal, medtem ko na drugi strani šerifski policaji JS prejemajo 3 kratnik plače tega delavca za nič delati. To enostavno ne gre, ker ni ne prav, ne pravično.

Od Cerarja še vedno pričakujem odločno disciplinsko ukrepanje proti Petrovičem sindikalnim policistom, sploh za vpletene v tem primeru, od vodstva policije pa pričakujem, glede na to, da gledajo v dokaze, na osnovi katerih so vpleteni dogovorjeno in z jasno določenim namenom zlorabili položaj v primeru Koprivnikar, da proti vpletenim policistom v tej zadevi ekspresno sproži disciplinske postopke in podeli odpovedi, kar velja tudi za sindikalista Petroviča.

In da, tako bi zahteval tudi, če bi policisti enako ali podobno dejanje izvedli nad katerimkoli državljanom in bi za to obstajali dokazi, kot v tem primeru.

Policaji, ki delujejo na takšen način pač niso varni ne za državo, ne za državljane, ker varnosti ne omogočajo in celo ogrožajo državljane, vinjeni politiki kot Koprivnikar v tem primeru pa takisto ne in zato je potrebna tudi nujna uvedba testov alkoholiziranosti v parlament, ki bi se izvajali nenapovedano, poslanec ki pa napiha več kot 0,0 med delovnim časom pa zbogom parlament za vse čase.

O tem pa, da bo policija rabila krepkega časa po tem dejanju njih policistov, da bo pridobila nazaj še to mizerno zaupanje sodržavljanov, pa itak nima smisla zgubljati besed…..A 30% višje plače bi ?……

Don Marko M

Policija 1 (blog Don Marko M) Policija 2 (blog Don Marko M) Policija 3 (blog Don Marko M) Policija 4 (blog Don Marko M) Policija 5 (blog Don Marko M) Policija 6 (blog Don Marko M) Policija 7 (blog Don Marko M) Policija 8 (blog Don Marko M) Policija 9 (blog Don Marko M) Policija 10 (blog Don Marko M)

8 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Zbogom policijski sindikalist Petrovič, Koprivnikar pa na zdravljenje od alkohola (foto)

 1. Soglašam z vsem, kar je napisanega, ne soglašam pa s tem, da Koprivnikar ne bi smel popiti piva ali vina. Če je dovoljeno za vse državljane, da lahko imajo po starem o, 5 gramov na kg krvi ali 0,24 mg v litru izdihanega zraka in če človek ni v službi (je igral z ansamblom), čemu mu potem prepovedati kozarec dobrega vina ali piva? Saj vendar ne spadamo med medaste Slovence, ki prepovedujejo pitje vina, če ga pa pridelujejo in prodajajo v vsaki štacuni in gostilni? Ali ne bi raje pomislili, koliko parlamentarcev je pod vplivom mamil, ko govorijo take klobasarije? In koliko našega (davkoplačevalskega) denarja požrejo, še posebej če se spomnim na Toninovo in Horvatovo interpelacijo Erjavca? Don Marko, a to pa ni problem? Čemu brcate in zmerjate ljudi s pijanci, če pijemo, kakor nam je Bog naročil?!? Ali niste dvolični?
  Kar pa zadeva “delo” policije, pa vam dam vse soglasje. Če bi policija delala po ustavi, bi bilo diametralno drugače. Takrat bi mi živeli stokrat, ne tisočkrat bolje…
  Želim Vam vse dobro in šemnogo pametnega razmišljanja kot doslej. Lp.

 2. Rastko,

  da ne bo nadaljnih napačnih razumevanj…..moje stališče je jasno in enostavno – nikakor me ne briga, še manj moti, koliko alkohola je kdo pripravljen zliti vase….kar se mene tiče lahko tudi plava v alkoholu….

  ampak – ko pa je treba sesti za volan in sodelovati v prometu, potem neizprosno pričakujem čisto treznost, ki v primeru pihanja ne pokaže niti pod razno več kot 0,0……samo s to kvoto je zame trezen človek v prometu, vsak ostali promil je pač alkoholiziranost….če morajo imeti 0,0 profesionalni vozniki, potem to pričakujem od vseh voznikov, ker smo v prometu vsi enaki, na isti cesti in v istih okoliščinah ukrepanja…..torej, kdor se ga nalije, naj pač enostavno naroči taxi, pokliče ženo, da ga pride iskat ali naj gre na mestni prevoz…..

  moj predlog na nenapovedana testiranja poslancev v DZ med delovnim časom pa se ne nanaša zgolj na alkohol, pač pa vse opojne substance….se pa povsem strinjam z vami, da je interpelacija Erjavca nepotrebno požiranje davkoplačevalskega denarja, sam sem to interpelacijo označil kot – nabiranje dnevnic za prazen nič….ker ko zahtevo za interpelacijo vložijo tisti, ki so bili soudeleženi v zadevah, katere so očitali Erjavcu, potem je jasno, da zajebavajo narod in samo dnevnico z dodatki pobirajo…..

  tudi vam vse dobro in hvala za komentarje

  lp

 3. Tokratna zadeva me spominja na miličnika Antona V, ki je v času Jugoslavije služboval v Velenju. On je z ljudmi pil, celo za pijačo je dal, po vaših merilih je bil pa kronik, kajti bila sva soseda in sem ga videl mnogokrat okajenega. On je iz gostilne odšel domov, se preoblekel v uniformo in svojega pivskega bratca spravil ob vozniško dovoljenje. Če to ni uspel, je iz gostilniškim telefonom uredil zadevo, da je znanca spravil ob vozniško. Osebno mislim, da se praksa vseskozi nadaljuje, in se vleče iz jugoslovanskih praks. Tale gospod Petrovič je svetel primer moje trditve. Vsekakor pa niso vsi policisti pristaši kršenja civilizacijskih norm.

 4. ametist,

  ne spreobračat mojih izjav……zelo jasno sem uporabil termin “alkoholiziran”……kar je lahko velika razlika med kronikom, kot praviš…..če pa ti zanesljivo veš, kdo je kronik v tem opisanem primeru, potem kar na plano s pojasnilom, ter kako to veš…..

 5. Ni bil moj namen, da iz tvojega članka naredim kogarkoli za KRONIKA. Nisem bil razumljen, kajti če je minister potreben zdravljenja, je bil moj sosed miličnik kronični pijanec, to sem hotel povedati. Mislim pa, da si ga spoštovani minister ne privošči veliko, in ne mnogokrat. V nasprotnem primeru bi ne imel več vozniškega, in bi ga absolutno vozili drugi. Se iskreno opravičujem, če sem kogarkoli prizadel! Vesel pa bom, če moja tokratna komentarja vržeš v koš. Ametist

 6. prizadel nisi nikogar, pa tudi kronika naredil iz nikogar, to pač naredi vsak sam iz sebe ali pak ne…..koliko krat si ga privošči minister Koprivnikar me ne zanima, še manj v kakšnih količinah, če le tega ne počne med službenim časom ali pred in med vožnjo vozila v javnem prometu, ko upravičeno pričakujem, da bo tako on, kot njegovi kolegi, povsem trezen na 0,0…..če tega ni sposoben, naj pač ne opravlja tega dela…..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *