Levičarski skrajneži “Mesec na dlani” napadli razvaline Roga

Mediji lažejo, nihče nas ni napadel“, trdijo skvoterji Roga na širjenja neresnic slovenskih medijev. Kot dodajajo Rogovci je prišlo do velikega nesporazuma, saj so sami na ulici pred Rogom želeli predstaviti javnosti svoj najnovejši avtorski performans “Smooth grass”, v okviru projekta “Vse vaše je naše, vse naše nam paše”…..

So pa Rogovci jezni na župana Jankovića, ker ga sumijo, da je poslal policijske enote na Trubarjevo ulico pred Rogom in tako s policijo nasilno prekinil njih javni performans, s katerim so želeli prikazati bit svojega delovanja javnosti in s katerim so imeli namen pridobiti občinska sredstva za nadaljna prikazovanja.

Vodja skvoterjev Aljoša Dujmič je potrdil povsem zgrešeno medijsko poročanje in se zgražal nad abotno zavoženo stopnjo kakovosti slovenskega novinarstva :

Mediji so povsem po nepotrebnem vznemirili javnost. Jasno moram povedati, da sploh ni šlo za noben napad na Rog, sploh pa ne na nas skvoterje. Prav nikomur izmed nas ni niti las skrivljen, kaj šele kaj drugega.

Zadeva je takšna, da smo takoj po petkovem sestanku z MOL obvestili medije, da bomo, v zahvalo in premierno za zainteresirano javnost, na ulici pred Rogom predstavili svoj avtorski performans “Smooth grass”.

Za ulično izvedbo tega performansa smo aktivirali svojo dislocirano enoto levičarskih skrajnežev “Mesec na dlani”, ki so obenem tudi naši prijatelji, nekateri tudi naši člani, pa še izkušnje imajo v scenografiji, scenarij pa je bil naš. Torej to je bila predstavitev našega performansa javnosti in noben napad na nas, kot ne samostojna akcija levičarskih skrajnežev “Mesec na dlani”.

Kdor ne razume kulture in umetnosti pač tega ne razume in slovenski novinarji v glavnem ne razumejo. Tisti kiji in granitne kocke, ter bakle pa so bili sestavni scenski rekviziti instalacije…..

Naneslo je pač tako, da je javnost našo sodobno trendovsko tajkunsko kapitalistično zasedbo Roga, na naše presenečenje, obsodila, in zato smo morali poseči po predstavitvi instalicije “Smooth grass”, po kateri bi morali, po scenariju, izpasti kot popolne žrtve, milosti vredni in tako pridobiti podporo javnosti za priznanje legalne zasedbe kapitala Rog.

Nas dejansko sploh nihče ni napadel, to je videl tudi vsak slepi, saj v prostore Roga sploh ni nihče vstopil, razen nas 150, ki smo tam imeli opolnočni “Eksorcizem relaksacijski party”…..”

Kot dodajajo iz zračnega štaba Rogovcev, so za izvedbo avtorskega performansa “Smooth grass”, v okviru projekta “Vse vaše je naše, vse naše nam paše” na ulici pred razvalino Roga, sprva izvedli interni razpis, na katerega so se, poleg levičarskih skrajnežev “Mesec na dlani”, prijavili tudi lokalni desničarski skrajneži “Janez na dlani”.

Kot organizatorji performansa so Rogovci, vsled dobrososedskih odnosov z obema skupinama, sprva želeli, da bi performans na ulici pred Rogom izvedli obe skupini istočasno, a je pretehtal pomislek, da bi to bila javnost preveč zmedena v razumevanju in ne bi mogla slediti vsem nastopajočim v tem performansu.

Tako in zato so izvedli žrebanje žogic iz steklene krogle zlate ribice, ki je za to potrebo, namesto prvotno predvidenih 3eh minut, poskušala preživeti 25 minut v wc školjki, saj so morali prvotno žrebanje ponoviti, ker je skvoterko Blond Mud, ki je vlekla kroglice iz krogle, zagrabil krč zapestja vsled vibracij enega od prisotnih.

Po strokovnem Heimlichovem prijemu je skvoterka žrebanje ponovila in prva izvedba performansa “Smooth grass” je pripadla levičarskim skrajnežem “Mesec na dlani”, medtem ko bodo desničarski skrajneži “Janez na dlani”, v kolikor mestna oblast ne bi FB všečkala Rogovski projekt “Vse vaše je naše, vse naše nam paše”, izvedli svojo verzijo performansa Rogovcev “Smooth grass” čez 14 dni.

Kot zagotavljajo Rogovci bosta obe skupini izmenično predstavljali njih avtorski performans vsakih 14 dni na isti lokaciji, torej ulici pred Rogom, kamor vljudno vabijo javnost na oglede, ki bodo brezplačni.

Don Marko M

Skrajneži Slovenije (blog Don Marko M)

12 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Levičarski skrajneži “Mesec na dlani” napadli razvaline Roga

 1. Pod najdi tri razlike …
  – levičarji očitno niso tako organizirani – med njimi se znajdejo tudi nezakriti ..
  – tazakriti levičarji nosijo bele rutice
  – levičarji so celo tako napredni, da dopuščajo transparente

  Pomoj gre kar za isto četico (naša podalpska je premajhna za tolko statistov), ki si burke odkrije le doma na WC-ju za opravljanje potreb. Za potrebe “enih in istih” pa … za eno prireditev bela, za drugo črna rutica. Aja, pa enkat so strogo sami, drugič spustijo v isto sredino po potrebi še dobronamerne mimoidoče in pa iz skladišča prinesejo še kak tranparent rekvizit, pač od scene tistega dne odvisno. 😉

 2. Avtor tu uporablja sarkazem, da bi prikril svojo nemoč pri razlagi situacije. Stvar pač ni tako enoznačna kot jo poskuša prikazati.

 3. He, he, Marko.
  Pa saj ti si čisti konservativec. Če odvzamem tvojo gostobesednost in pridevnike na situ ostanejo:
  Lastnina, Ordnung und Diszipline, bog, oče.
  To je tisto kar te determinira. Priznam, da sem ti spočetka nasedel in te imel za levičarja.

 4. Desničar jasno. Malo sicer dezorientiran – v primeru istospolnih – mimogrede v zadnji sobotni prilogi Dela sem nekaj objavil kar ti bo gotovo šlo v nos. (Upam si ti povedati, ker mi z letino krompirja dobro kaže).

 5. eh Rado, res si predvidljiv, čeprav sem pričakoval od izobraženosti tvojega kova neprimerno več, ampak kaj čem, konzervativci pač ne presenečate, sploh ne pozitivno…..aha, torej si me uvrstil v brezupni kader Alenke Bratušek…čaki malo,aja, pa ti si njen kader…..
  drugače pa sem ravno tebi že večkrat lepo razložil, da nisem levičar, desničar nikakor, kar moje bralstvo generalno razume, in tako bo vse dokler obstaja normalna srednja liberalna zdrava pot in tudi to je do zdaj večina že dojela, res pa ti nisi večina…..
  aja, kar se krompirja tiče – že zdavnaj si porabil celotno zalogo krompirja državne samooskrbe, zdaj ga lahko samo še uvažaš….. 😎
  pa vljudno prosim, da komentarje, ki nimajo veze s tematiko zapisa, kot ta dva, nasloviš tja kamor sodijo, za svoje ocene moje osebnosti imaš recimo O blogu in avtorju…..

 6. Dragi Marko,
  slabo prenašaš kritiko. Še Jernej Kopitar je bolj dostojanstveno prenesel Prešernove Zabavljive sonete.
  1. Moja ugotovitev o desničarstvu se je neposredno vezala na tvoje doživljanje afere Rog. Zato je spadala prav pod ta naslov. In Bratuškove nisem dodajal jaz. To je tvoja pogruntavščina.
  2. Ni bila vrednostna sodba (nisem komentiral, ali je desničarstvo slabo ali dobro), le spoznanje.
  3. “in tako bo vse dokler obstaja normalna srednja liberalna zdrava pot” Jejhata, jejhata, A to je to? Le kako se sam nisem domislil tega?!?
  4. Ni nobenega problema, če ne želiš mojih kritičnih komentarjev pod svojimi intelektualnimi dosežki, ti kar reci. Brez problemov ti bom ustregel.

 7. dragi Rado,
  dokler imaš dovolj krompirja na zalogi, ti kar (kritično) komentiraj, a le, kot sem lepo povedal, komentar plasiraj na vsebini primerno mesto…..da pa se, v sklopu zapisa, komentira vsebino zapisa, ne pa avtorja zapisa, kar je sicer desničarsko konzervativno komunajzarsko pravilo, pa verjamem že veš….
  in tvojih dveh komentarjev sploh nisem vzel kot kritiko, ker z zapisom dejansko nimata prav nobene veze….celo z mano ne….satira pač ne pomeni mojega stališča, pač pa prikaz stališč drugih, kateri jih tudi dejansko izvajajo, a se pretvarjajo, da jih izvajajo drugi, oni pa nič krivi ali bi jih pak morali izvajati, pa jih ne, pa spet oni nič krivi…..
  svoje stališče o Rogu sem že predstavil v nekem drugem brez dlak zapisu, katerega si pa, za spremembo, komentiral skladno s tematiko zapisa, čeprav nasprotnega stališča mojemu, kar pa me dejansko ne moti…..in da Rado, če te zahteva po pravičnosti v družbi nekoga asocira zgolj na desničarstvo, potem bom pač desničar, a le za tvoje potrebe…..

 8. Torej sva spet prijatelja, Marko?
  A pazi, ob takšnih prijateljih kot sem jaz, sovražnikov sploh ne boš rabil!
  🙂

 9. Rado, že leta sva prijatelja, blogerska vsekakor in dokaz, da so tudi drugače in različno opredeljeni lahko prijatelji…..po potrebi se pač spizdimo, a v še vedno okolju prijaznem dometu, in to je to……in da, takšnih prijateljev, da ne rabim sovražnikov, imam kar nekaj, tako da še eden več ne bo povzročil kataklizme….. 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *