Vladimir Putin v Sloveniji – prejemnik potnega lista republika Istra, opravičila Pahorja za grožnje in preklic sankcij Rusiji

Obisk Vladimirja Putina, že nekaj let največjega svetovnega vodje, pomeni za Slovenijo praznik vseh praznikov. Slovanski praznik. Ker državljani naše male podalpske smo Slovani. Preveč njih sicer resda ne tako ponosni, pogumni, odločni kot ruski bratje, a kljub temu Slovani…..

Kot se spodobi bodo, tudi ob tretjem obisku Putina v naši mali podalpski, ko bo obiskal Rusko kapelico ob 100 obletnici in 8 stebrov z žerjavi na ljubljanskih Žalah, ki simbolizirajo ravno toliko let dveh svetovnih vojn, državljani naše male podalpske bučno pozdravili Putina na pločnikih, koder bo vozil njegov prevoz, z mahanjem pobratenih rusko slovenskih zastav.

Predsednik Pahor se opravičuje predsedniku Putinu

Obisk ruskega predsednika bo naš predsednik Pahor izkoristil tudi za ponižno, iskreno opravičilo Putinu zaradi izrečene grožnje bratski Rusiji lansko leto za Russia Today, s katero je Slovenijo skoraj porinil v vojno z Rusijo, ob čemer je kot poveljnik oboroženih sil pozabil, da Slovenija sploh nima vojske.

Rusija je res tako veliko nevarnost za Slovenijo, da moramo financiranju orožja dati prednost pred financiranjem novih delovnih mest. Ko bo Rusija napadla, bom, kot predsednik Slovenije, najprej ponudil mirno rešitev problema, a če ne bo odziva, bom dal vse od sebe za obrambo svoje domovine, brez dvoma, brez dvoma v to. Zaščita mojih ljudi je na prvem mestu tako zame, kot moj urad in zaščitil jih bom z mojimi partnerji in NATOm, brez dvoma o tem !“, je takrat izjavil predsednik Pahor.

Pahor v opravičilu, katerega bo javno prebral tudi na slovesnosti Ruske kapelice, navaja tudi, kot olajševalno okoliščino njega početja, da je sicer dva dni pred to izjavo zamenjal dilerja, močno pa ga je psihično obremenilo tudi poslabšano zdravstveno stanje Princeske II, ki je v bučki krožila neprestano več kot uro, zaradi česar je podlegel vrtoglavici.

Obenem bo predsednik Pahor obiskal tudi sveto mašo v ljubljanski cerkvi sv. Cirila in Metoda, kjer bo parohu Peranu Boškoviću daroval tudi 3000 € in tri delovne akcije globinskega čiščenja cerkve v podporo opravičilu, čeprav ne zmore preživeti meseca s petimi tisočaki in bo zaradi tega darila naslednji mesec prejel socialno pomoč. A Pahor poudarja, da se je treba za domovino žrtvovati in za grehe odkupiti.

Iz urada predsednika Putina so sporočili, da so veseli kesanja Pahorja in upajo, da le ta v bodoče ne bo več posegal po belem prahu za reševanje alergijskih težav, pač pa bo posegal po okolju dosti bolj prijaznih zelenih lističih, zvitih ali nadrobljenih, kakor tudi, si bo omislil družbo katere druge živali, npr. orla, ki bi ga naučil leteti.

Obenem so ponudili državljanom Slovenije tudi pomoč pri čiščenju okupatorjev Zahoda in domačih izdajalcev, ter vračilo denacionalizacijsko pridobljenega premoženja slovenske RKC državljanom Slovenije, saj, kot poudarjajo, so izkušnje v teh dejanjih, ki so dejstva, že prikazali v pomoči Sloveniji v letih 1941 – 1945, po katerih je sledilo 45 let blaginje za slovenski narod.

Slovenija preklicuje svoj del EU sankcij Rusiji

Predsednik Pahor bo imel ob zaključku obiska na slavnostni večerji na Brdu še dodatno opravilo, saj bo, po sklepu odločitve slovenskega parlamenta, obvestil predsednika Putina, da Slovenija preklicuje svoj del EU sankcij do Rusije.

Rusija je naš zelo pomemben poslovni partner, obenem tudi pobratena država in EU sankcije Rusiji so v bistvu zelo škodile obema. Zato od njih odstopamo in začenjamo novo poglavje poglabljanj slovensko-ruskih odnosov, kot se za slovanske narode spodobi“, so med ostalim utemeljitev te odločitve pojasnili iz kabineta predsednika vlade.

Vladimir Putin – prvi tuji državljan prejemnik potnega lista neodvisne republike Istra

Po zaključenem obisku ljubljanskih Žal in pred odhodom na večerjo na Brdo, bo ruski predsednik Vladimir Putin na manjši, a veliko pomembni slovesnosti, kot prvi tuji državljan, prejel tudi potni list novo ustanovljene neodvisne republike Istra.

Potni list, ki simbolizira veliko obojestransko simpatiziranje narodov in tudi zahvalo predsedniku Putinu, ker je Rusija prva priznala neodvisno republiko Istro, bo Putinu podelil predsednik novoustanovljene v.d. vlade neodvisne republike Istre Mario Karega.

Gre za izjemen dogodek nove republike, saj bodo potni listi le te podeljevani pod zelo strogimi kriteriji in za državljane Slovenije nad Črnim Kalom bo ta selektivna možnost dostopna šele po letu 2020.

V.d. predsednik vlade neodvisne republike Istra, ki zajema tudi občine Ankaran, MOK, Izola, Piran, Mario Karega, ki je obenem tudi predstavnik civilne iniciative “Rampa Črni kal”, ni skrival navdušenja nad tem dejanjem :

Presrečen sem, da mi je pripadla ta čast podeliti prvi potni list naše samostojne, neodvisne Istre tujemu državljanu ravno predsedniku Putinu. To je velikan človeštva. Obenem se zahvaljujemo bratski Rusiji, da nas je prva priznala kot neodvisno republiko. V zahvalo bodo ruski gospodarstveniki v naši tax free republiki vedno dobrodošli.

Mi Istrani ne pozabljamo, kaj vse dobrega osvobodilnega je naredila bratska Rusija ne le za Slovenijo, pač pa tudi za našo Istro. Skupaj gremo naprej. To je začetek plodnega sodelovanja. Naj živi bratska Rusija ! Naj živi veliki Putin !“.

Don Marko M

Potni list republika Istra (blog Don Marko M)

7 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Vladimir Putin v Sloveniji – prejemnik potnega lista republika Istra, opravičila Pahorja za grožnje in preklic sankcij Rusiji

  1. površno razmišljanje… slovenijo bo precej stal ta obisk Putina .. američani ne bodo pozabili izstaviti računa.. slovenija NI most med ruijo in eu jem..to je kvečjemu kak Češka.. najboljuspešna slovanksa država skozi zgodvino.. in ki je v zadnjih 25 letih prehitela slovenijo !!!
    drugič Pahor je navaden mazač politiko.. ne vem zakaj se meša v mednardno politiko..ko kot predsednil vlade ni mogel izpljati noben reforma..zdrvstvo..davkarija..pravosodje..

    ena navadna čista nula in tak tip bo zdaj Nemcem pamet solil.. sam kakšno ljudstvo taka vlada!!

  2. samo zakaj bi rabili sploh vojsko, če imamo Pahorja. Tako se nam Putina ni treba bat, ker če se bo kaj zgodilo, bo že naš Pahor nas obranil. No doubt about it.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *