Papež Frančišek – “Tudi slovenski katoličani so morilci….”

“Ni prav, da se islam enači z nasiljem. Ni prav in ni pravilno reči, da je islam terorizem”, je papež Frančišek izjavil prisotnim novinarjem na krovu letala, s katerim se je vračal iz obiska na Poljski, poleg Vatikana, še poslednji katoliški “utrdbi” v Evropi…..

Poleg tega, da je vrhovni vodja RKC Frančišek odločno poudaril predvsem svojim katoliškim vernikom, ja tudi slovenskim, da islama ne gre enačiti s terorizmom, je okracal tudi voditelje članic EU, ki potencirajo in namenoma vsiljujejo islamizem kot generalnega krivca za vse narobe, kar se trenutno dogaja v Evropi, s čimer neupravičeno vsiljujejo ljudem strah, da lahko vsiljujejo svoje represivne metode nad svojimi državljani in po EU.

Frančišek je dodal tudi, da evropski voditelji (s podporo medijev), ravno s takšnim obnašanjem porivajo mlade v roke skrajnežev.

Z jezikom lahko ubijaš tako kot z nožem. Koliko mladih Evropejcev smo pustili brez idealov, brez dela, zato se obračajo k mamilom, alkoholu in se pridružujejo fundamentalističnim skupinam“, je Frančišek, več kot očitno, okracal vso nesposobnost EU voditeljev in nje članic.

A pozabil ni niti na redna dnevna nasilja in sovražnosti svojih ovčic, vernikov RKC, tudi slovenskih, kar je pojasnil posebej, dovolj kratko in preveč jasno :

V skoraj vsaki religiji je vedno manjša skupina fundamentalistov. Tudi mi jih imamo. Če moram govoriti o islamskem nasilju, moram govoriti tudi o krščanskem nasilju. Vsak dan v časopisih vidim nasilje v Italiji (in drugod po Evropi), nekdo ubije svoje dekle, drugi svojo taščo, in to so krščeni katoličani,” je odločno poudaril papež Frančišek.

Mar je papež Frančišek s temi izjavami direktno obsodil tudi skrajniško nasilje slovenskih katolikov ? Brez dvoma. In to zelo jasno. In to Frančišku ni prvič…..

Naključje ali ne, ampak statistični pokazatelji kažejo, da so slovenski katoliki, še posebej vodilni kader, kakor tudi duhovniki, večinsko izrazito nenaklonjeni svojemu vrhovnemu poglavarju. Zadeva je še globja…..

Slovenski katoliki, sploh del skrajnežev, celo zelo ostro nasprotujejo takšnim in podobnim izjavam Frančiška, ga tudi javno kritizirajo, tako med mašami, kot po medijih, sploh med komentatorji po medijih.

S tem, ko je Frančišek (končno) jasno poudaril, da ima tudi RKC, torej tudi slovenski del le te, v svojih vrstah več kot dovolj skrajnežev, iztirjenih fanatikov, ki so sicer katoliki, a ne bodo nikoli kristjani, je povedal le delček resnice, kateri so se vsi prejšnji papeži skrbno izogibali.

In da, Frančišek…..govorimo…..govorimo tudi o krščanskem, še posebej katoliškem nasilju…..že 2000 let…..ker vse dosedanje največje in najhujše vojne, morije, suženjstva so bile spočete od in zaradi verskih skrajnežev, tako islamskih, kot katoliških……

A tvoja RKC še vedno ni ničesar spremenila glede tega…..še vedno dovoljuješ, da so skrajneži in pedofili del tvoje cerkve, tvoji “verniki”, tudi slovenski…..spravi svoje besede v dejanja, odkrižaj se jih…..sicer pohvalno od tebe, da si končno javno spregovoril in priznal že dolgo znano, ampak zgolj opravičevanje teh dejanj enih skrajnežev z drugimi, pač ne more biti dovolj…..

Don Marko M

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *