Namesto shujšala, se zredila za 28 kg – Marija toži spletni strani zdrave prehrane z dietami

Marija Ž (33) iz Ljubljane pravi, da je bila njena naivnost zlorabljena. Odločena da shujša, pri svojih 172 cm višine in 60 kg, je začela iskati strokovno pomoč za hujšanje pri strokovnjakih na spletu…..

Zavestno se je izogibala ponujenih shujševalnih diet, v katerih se shujša v tednu ali dveh s pomočjo zgolj posebnih napitkov in tablet. Po dvodnevnem vnetem brskanju po spletu jo je premamila dieta, v kateri uporabnice zagotavljajo, da so odkrile odlično hrano s katero so izgubile veliko kg, brez stradanja, s 7imi obroki dnevno in tako shujšale ne le za 3 – 5 kg mesečno, pač pa za kar 15 kg v 90ih dnevih.

To shujševalno dieto je Marija tudi izbrala, saj rada je hrano, obenem pa se je zavedala, da lahko nepravilno izpeljana shujševalna dieta povzroči več škode kot koristi, ob čemer navaja, da še vedno ne more pozabiti minule zime, ko so reševalci vseh večjih slovenskih mest pospešeno prevažali izčrpane, močno sestradane, obnemogle in na robu preživetja paciente na urgence, prav vsem pa je bilo skupno, da so se šli vegetarijansko/veganske diete, s katero so se odločili sredi zime prehranjevati z izključno slovensko bio sezonsko zelenjavo in sadjem iz domačega vrta.

Marija je bila prve dni shujševalne diete, od predvidenih 90 dni, zelo zadovoljna s potekom obiskovanja spletnih strani zdravohujsaj.si ter nebodidebelaodvrzikile.si in šele po 14ih dnevih je opazila, da ne more navleči nase kavbojk iz srednje šole, četudi elastičnih.

30 dan shujševalne diete je zadeva že tako eskalirala, da je Marija, skrajno nezadovoljna s kavbojkami, zabrisala tehtnico skozi okno takoj potem, ko ji je le ta pokazala 25kg več, kot jih je imela na prvi dan shujševalne diete. Razočarana se je odločila odškodninsko tožiti oba spletna portala za hujšanje.

V tožbi, za katero jo zastopa izkušena odvetniška skupina “Fat&Beauty”, Marija med ostalim navaja, da sta ji omenjena spletna portala ob vsakem obisku ponujala piškotke, katere je, v prepričanju da bo shujšala, po navodilih vestno požirala.

Vsakič, ko je obiskala shujševalna portala in recepte za določen dan, ji je pred oči skočilo okence napisa “Za pravilno delovanje so potrebni piškotki, ter “Hočem videti, kaj se skriva v posodi s piškotki”.

Kot pravi Marija je vsakič, ko je to potrdila z “Razumem”, odvihrala v omaro s piškotki in zmazala prav vse na zalogi in živela v prepričanju, da ji portala iskreno svetujeta pri hujšanju, šele s tehtnico skozi okno in po prvi tretjini shujševalne pa je razočarana spoznala, da je bila žrtev prevare.

Te strani s shujševalnimi dietami so čista prevara. Spraševal so me, če hočm piškotke. Kva pa je to za eno vprašanje za žensko. Pa jasn da ja, ktera pa se bran piškotkov ! Še sm si mislila kva je to fajn, se zdravo hraniš pa lahk drobiš piškotkov kolkr hočeš, z mlekom al brez.

Še ta stara mi je vsak dan kupla 10 škatl raznih njami, mlack, njami piškotkov, da bodo skoz pr roki, jst pa sm obiskovala ta portala tud 30 krat dnevno v zablodi, kok bom shujšala.

Čist skoz sm brala te zdrave recepte, pa kok lepo piše da vsebina vsebuje piškotke. In kva naj druzga človk pomisl, kot da v vsak recept teh strani fukneš škatlo, dve piškotkov, da bo sploh užitno. Men je to ful logičn, kolkr vem noben normaln ne bi jedu to zelenjavo brez vsega“, je vsebino svoje tožbe zoper shujševalna portala utemeljila Marija, ki sedaj tehta 88 kg, ob čemer nadaljuje s praznjenjem škatel piškotov, saj kot pravi se mora diete držati do konca.

Don Marko M

hujsaj-zdravo-blog-don-marko-m

6 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Namesto shujšala, se zredila za 28 kg – Marija toži spletni strani zdrave prehrane z dietami

  1. Hja, daleč nas je pripeljalo tole varovanje osebnih podatkov 🙂 jst piškotke včasih sprejmem, spet drugič pa ne – odvisno od portala 🙂 sej veš, eni so že po defaultu škodljivi 😀

  2. Sladke LAŽI za labilne ljudi ,pomeni ogromne denarje za tiste ki na škateljci kot lastnik gor stoji !

  3. Ma prasce naj stozi,pa ce gre po zmago na sam vrh vrhov vrhovnih sodisc!!!Ma,me takle pogreje,da se komej s kaksnim zares mrzlim pirom mal skuliram!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *