Demokracija Zahoda – EU in ZDA prodali za 370 milijard $ orožja in opravičil

Zadnje številke prodanega orožja iz EU po svetu so absurdne, sramotne in žalostne obenem. Zbrani podatki Mednarodnega instituta za mirovne raziskave iz Stokholma (SIPRI) razgalijo, da je 100 največjih orožarskih podjetij, 4/5 le teh je iz ZDA in EU, v zadnjem letu nesramno služilo na račun uničevanja nedolžnih ljudi, otrok ter njih domov po svetu…..

Teh 100 EU in ZDA največjih podjetij za proizvodnjo orožja in vojne opreme na svetu je v lanskem letu prodalo orožja in vojaških storitev za vrtoglavih 370 milijard dolarjev. 370.000.000.000 $ ! 370 MILIJARD DOLARJEV !!!

V primerjavi z letom 2002 je teh 100 podjetij povečalo prodajo orožja za kar 37%, kar je največ v zadnjih 15ih letih, izjema je bilo le leto 2010, ko je Zahod, torej EU in ZDA, prodal več orožja na račun Hillary Clinton spočete arabske pomladi.

Še vedno največ orožja po svetu, od teh 370 milijard, prodajo države Zahoda, med katerimi so vodilne ZDA, ki so tako zaslužile 209,7 milijard $, sledijo države EU, ki so s prodajo orožja zaslužile 95,7 milijarde $ (Francija 31 milijard, Nemčija 30 milijard, VB 28 milijard, Italija 11 milijard).

Preostalih 65 milijard $ od prodaje orožja so si razdelile Rusija (30 milijard $), Južna Koreja, Izrael, Indija, Japonska, preostale države…..V SIPRI sicer priznavajo, da v teh seštevkih ni Kitajske, saj njih vojaška industrija izdeluje različne izdelke tudi za civilne potrebe in je v tem skupku netransparentnosti praktično nemogoče razbrati kolikšen delež namenjajo izdelovanju in prodaji vojaškega orožja in opreme.

Če so lansko leto ZDA zabeležile rahel 2,9% upad prodaje orožja, pa so za napredek Zahoda v prodaji orožja poskrbele orožarsko prodajno rastoče EU članice Nemčija, Francija in Velika Britanija, katerih prodaja raste od 2010, ko so začeli vojaško aktivno sodelovati v arabski pomladi, njih vojaško posredovanje na Bližnjem Vzhodu pa je še vedno aktivno prisotno, tudi s sodelovanjem slovenske vojske.

Zahod sam sebe še vedno označuje za “Moč miru”…….

Odkar se je začel NATO širiti po EU, sploh na račun novih članic EU, se je prodaja orožja samo še dodatno večala, saj NATO zahteva od novih članic nove oborožitve, pod krinko NATA pa se skrivajo ZDA, Nemčija, Francija in Velika Britanija, katerih orožarska podjetja bi z zmanjšanjem prodaj orožja začela propadati, s tem pa občutno tudi gospodarstva teh držav, ki prodajam svojega orožja dodajajo še vojaške storitve, od usposabljanj plačanih vojakov članic, do vseh možnih “miroljubnih” misij ščitenj demokracije.

Iz številk prodaj orožja je jasno,da imata ZDA in zahodne članice EU glomazne vojaške proizvodne industrije, katere se trudijo ohranjati, kar pa je vedno težje, saj je dolgotrajno vzdrževanje vojaške industrije zelo drago in jo lahko ohranjajo v tem obsegu proizvodnje predvsem z izvozom.

Da bi pa lahko izvažali, pa so potrebna vojna žarišča, državljanski nemiri, bedna stanja človekovih pravic in če jih ni, jih Zahod pač naredi…..Razloge za izvoz tako ZDA kot EU vedno najdeta….

Npr. – Francija je prodajo bojnih letal Egiptu utemeljila z bojem proti terorizmu, kar je sicer že standarden izgovor Zahoda, s katerim poskuša opravičevati svoje prodaje orožja v tuje države ali “vojaškim storitvam” ali kar obojem. Samo reci čarobno besedo “terorizem”, pa četudi ga sam sebi ustvariš in biznis zalaufa na polno…….

V paketu pa praviloma dodajajo že ponarodele lajne “zagotavljamo varnost, zagotavljamo stabilnost, odgovarjamo na določene grožnje” in podobne floskule, katerim se smeji že vsak povprečen um, čeprav je vse skupaj za jokati, ko začne človek seštevati milijone nedolžnih žrtev po svetu in uničenih domov, ki so plod rabe ravno tega istega orožja Zahoda.

Res ne razumem kako lahko po vsem tem še kdo tuli, da je ponosen, da je EUropejec, razumem pa, da takšen ni bil nikoli ponosen nase…..

Če je še kdo dvomil v “demokracijo” Zahoda, v “demokracijo” ZDA in EU, vedno bolj očitno sistematično ustvarjeno za uničevanje nedolžnih, polnjenja tajkunskih žepov in neodgovornega bežanja pred odgovornostjo……

Vem ja, jebeš takšno demokracijo…..Gremo se mi lepo mirno in blaženo EU potrošniško afnat v veseli december, tisti begunci, migranti, otroci, žrtve teh orožarskih prodaj EU, pa se bodo že znašli……

Don Marko M

nato-blog-don-marko-m

1 pred teboj je povedal za zapis “Demokracija Zahoda – EU in ZDA prodali za 370 milijard $ orožja in opravičil

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *